Πρώτη ήττα στο τελευταίο παιχνίδι του 2019!

on .

pas basket

• Τέλος στο νικηφόρο και αήττητο σερί του ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα έβαλε χθες το απόγευμα η Ευκαρπία, νικώντας την τοπική ομάδα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο των Ιωαννίνων. 
Όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα, την τιμητική τους είχαν χθες οι επιθέσεις των δυο ομάδων, μιας και σημειώθηκαν συνολικά 186 πόντοι. Οι Γιαννιώτες βέβαια αντιμετώπισαν χθες μια ομάδα η οποία έβλεπε το καλάθι σαν… βαρέλι έχοντας συνολικά 23 στα 27 δίποντα και 13 στα 27 τρίποντα!
Οι φιλοξενούμενοι πήραν από την αρχή του πρώτου δεκαλέπτου κεφάλι στο σκορ εκμεταλλευόμενοι την κακή άμυνα των παικτών του Θωμά Κωστόπουλου. Μόλις στο 4’ ο Πάτρας χρεώθηκε με 2 φάουλ ενώ στο 8’ ήδη το σκορ ήταν 30-16 με τους παίκτες της Ευκαρπίας να «γράφουν» απ’ όλες τις μεριές. 
Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με τους φιλοξενούμενους μπροστά με 31-23 χάρη σε ένα τρίποντο του Σωτήρη Ντόβα κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. 
Παρόλο το καλό ξεκίνημα στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Γιαννιώτες να ρίχνουν την διαφορά στους τρεις πόντους (31-28), οι παίκτες της Ευκαρπίας έβρισκαν λύσεις επιθετικά όντας ιδιαίτερα εύστοχοι στις προσπάθειές τους παίζοντας όμως και πολύ σκληρά στην άμυνα. Οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 54-43. Ο επιθετικός… οίστρος των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Κάθε φορά που ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα πλησίαζε στο σκορ, οι παίκτες του Νίκου έβρισκαν άμεσα απαντήσεις διατηρώντας την διαφορά σε διψήφιο νούμερο, διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο του Κωστόπουλου. Οι Γιαννιώτες σε 30 αγωνιστικά λεπτά δέχτηκαν 78 πόντους, 18 παραπάνω από τον μέσο όρο που δέχονται συνολικά σε αγώνα!
Στο τέταρτο δεκάλεπτο έγινε μεγάλο ντέρμπι, με τους γηπεδούχους να κάνουν την ύστατη προσπάθεια να γυρίσουν το ματς, έχοντας στο πλευρό τους και τους φιλάθλους τους που γέμισαν για ακόμα μια φορά το Νέο Κλειστό. Με μπροστάρηδες τους Μανάκα και Ντόβα, ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε αρχικά να μειώσει σε 89-82, ενώ λίγο αργότερα ο Νίκας με τρίποντο από την κορυφή μείωσε σε 91-85, ενώ με δίποντο του Καραγκιολίδη και τρίποντο του Ντόβα μείωσαν την διαφορά στον πόντο (91-90). 
Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν ψύχραιμοι από την γραμμή των ελευθέρων βολών και κατάφεραν να πάρουν μια μεγάλη νίκη.
Την επόμενη αγωνιστική ο ΒΙΚΟΣ ΠΑΣ Γιάννινα ταξιδεύει στην Κομοτηνή όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα.  
Τα δεκάλεπτα: 23-31, 43-54, 64-78, 90-96
Διαιτητές: Παφίλης-Κατωτικίδης-Λυγούρας
Βίκος ΠΑΣ Γιάννινα (Κωστόπουλος): Γιωτάκης, Νίκας 5(1), Ντόβας 26(4), Καραγκιολίδης 9, Ναούμης 6(2), Μάντζιος 4, Πάτρας 20, Κωστούλας, Μανάκας 17, Τσίρμπας-Αναγνώστου 3
Ευκαρπία (Νίκου): Κοσμίδης 2, Τουλούπης 7(1), Βαρίτης 12(3), Κιούρκας 14(3), Πρεδάρης 3(1), Χαντζίδης 13(1), Χατζημιχαηλίδης 8(1), Χολέβας 14(1), Χαρτόπουλος 1, Απιδόπουλος 2, Πλεξίδας 18(2), Γκαβέζος 2