Γιαννιώτικη κυριαρχία,ΠΑΣ – ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 2-0

on .

pas 2

• Με νίκη και διατήρηση της πρώτης θέσης και της βαθμολογικής διαφοράς του +4 έκλεισε το 2019 ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 2-0 του Καραϊσκάκη Άρτας χάρη στα γκολ των Παντελάκη (23’) και Κρίζμαν (24’) και ανέβηκαν στους 24 βαθμούς μετά την 10η αγωνιστική της Super League 2. Έβδομο σερί παιχνίδι που δεν δέχτηκε γκολ ο ΠΑΣ, ο οποίος διαθέτει πλέον την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας.
Πως έπαιξαν
Ο Αργύρης Γιαννίκης αντιμετώπισε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και αναγκάστηκε την ύστατη ώρα να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του. Συγκεκριμένα, ο Νάουμετς δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις  ενοχλήσεις στην ποδοκμηνική στην προθέρμανση και έμεινε εκτός ενδεκάδας. Ο Τρικαλινός τεχνικός έδωσε φανέλα βασικού στον Λώλη στη θέση του Νάουμετς και δικαιώθηκε πλήρως για την επιλογή του. Ο Γιαννίκης επέλεξε το προσφιλές του 4-4-2 για ακόμα μια φορά. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Αποστολόπουλος και αριστερό μπακ ο Μπουκουβάλας, ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Παντελάκης και Ζιούλης. Στα αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σιόντης και Κάστρο, δεξί χαφ ο Ξύδας και αριστερό ο Λώλης, ενώ δίδυμο στη γραμμή κρούσης της γιαννιώτικης ομάδας αποτελούσαν οι Παμλίδης και Κρίζμαν. 
Από την άλλη, ο Απόστολος Χαραλαμπίδης παρέταξε την αρτινή ομάδα με 3-5-2. Την τριάδα, των στόπερ αποτελούσαν οι Καραγιαννίδης, Καπίας και Βλάχος. Στο αριστερό άκρο της άμυνας ήταν ο Παναγιώτου, δεξιά ο Παπανίκου, αμυντικό χαφ ο Μασούρας, δεξί ο Ψιάνος και αριστερό ο Μέτσε.Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Χατζηστραβός και Κούστα.
Προσωρινή διακοπή
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο βαρύ αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Η μπάλα «κολλούσε» στο λασπωμένο τερέν και ο άνεμος ήταν δυνατός, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν οι διαφημιστικές πινακίδες πέριξ του αγωνιστικού χώρου και ο διαιτητής  Γιουματζίδης διέκοψε προσωρινά το ματς στο 4’, κάτι το οποίο ανακοινώθηκε και από τα μεγάφωνα. 
Λίγο πριν τη διακοπή και συγκεκριμένα στο 3’,ύστερα από λάθος του Παντελάκη ο Κούστα βγήκε απέναντι από τον Χουτεσιώτη, σούταρε και ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ απομάκρυνε σωτήρια.
Μετά από μία διακοπή δεκατριών λεπτών και αφού δόθηκε το «πράσινο φως» από τον διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος διαπίστωσε μετά από έλεγχο ότι κυλούσε η μπάλα στο βρεγμένο τερέν, οι δυο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί το ματς από το χρονικό σημείο που διακόπηκε.
Στο επόμενο λεπτό από την επανέναρξη του αγώνα στο 6’ ο ΠΑΣ έχασε καλή στιγμή να ανοίξει το σκορ. Ο Κρίζμαν δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε και να τη στείλει στα δίχτυα του Μέλκα. 
Χαμένη ευκαιρία με Λώλη
Μπορεί ο νεαρός Αλέξανδρος Λώλης να μπήκε στην ενδεκάδα την τελευταία στιγμή αλλά λίγο έλειψε να πετύχει το παρθενικό του γκολ στο πρωτάθλημα. Στο 18’ έκανε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.
Ονειρικό δίλεπτο
Ο ΠΑΣ μέσα σε διάστημα δυο λεπτών κατάφερε να πάρει ασφαλές προβάδισμα ενόψει της συνέχειας του παιχνιδιού. Ο Αποστολόπουλος στο 23’ εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Παντελάκης με κεφαλιά νίκησε τον Μέλκα για το 1-0. Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το πρώτο γκολ της γιαννιώτικης ομάδας, οι παίχτες του Αργύρη Γιαννίκη έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 24’. Ο Αποστολόπουλος και πάλι σε ρόλο δημιουργού, εκτέλεσε το φάουλ και ο Κρίζμαν με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Αυτό ήταν το τρίτο τέρμα στο πρωτάθλημα για τον Κροάτη επιθετικό που χθες βρήκε δίχτυα σε αντίθεση με το ματς στην Κέρκυρα όπου η τύχη δεν του είχε χαμογελάσει στις αρκετές ευκαιρίες που είχε.
Ένταση στους πάγκους
Μια φάση που ζήτησαν πέναλτι οι άνθρωποι της αρτινής ομάδας στάθηκε η αφορμή για ένα φραστικό επεισόδιο  μεταξύ του προπονητή του ΠΑΣ Αργύρη Γιαννίκη και του γυμναστή Δημήτρη Μπελά. Ο διαιτητής Γιουματζίδης έδειξε την κίτρινη κάρτα και στους δυο αλλά και στον προπονητή του Καραισκάκη.
Με την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων άλλαξαν εμφανίσεις, με την εμφάνιση της αρτινής ομάδας να είναι η λευκή αντί της πράσινης στο πρώτο μέρος. Ο Αποστολόπουλος στο 51’ έβγαλε τη σέντρα, ο Παμλίδης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως offside.
Με την είσοδο του Λέο στο παιχνίδι, υπήρξε εσωτερική αλλαγή στη σύνθεση του ΠΑΣ. Ο Λεο βρέθηκε παρτενέρ του Κρίζμαν στην επίθεση, ενώ ο Παμλίδης τοποθετήθηκε αριστερό εξτρέμ στη θέση που αγωνιζόταν ο Λώλης προτού περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου.
Επέμβαση Χουτεσιώτη-φάση Κρίζμαν
Οι φιλοξενούμενοι στο 69’ κέρδισαν φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Ψιάνος από μακρινή απόσταση, αναγκάζοντας τον Χουτεσιώτη σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο επόμενο λεπτό, ο ΠΑΣ φλέρταρε με ένα τρίτο γκολ με πρωταγωνιστή τον Κρίζμαν. Ο Παμλίδης πάσαρε ιδανικά στον Κροάτη επιθετικό, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Μέλκα αλλά έστειλε με σουτ τη μπάλα άουτ.
Η γιαννιώτικη ομάδα άγγιξε ακόμη ένα τέρμα στο 81’. Ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ζιούλης πήρε την γυριστή κεφαλιά αλλά ο γκολκίπερ του Καραϊσκάκη απομάκρυνε τη μπάλα, αποσοβώντας βέβαιη παραβίαση για την εστία του.
Ο τερματοφύλακας της αρτινής ομάδας συνέχιζε να βάζει φρένο στις ορέξεις των Γιαννιωτών για ένα τρίτο γκολ. Ύστερα από ωραία ενέργεια και σουτ του Παμλίδη στο 87’ ο Μέλκας απέκρουσε και πάλι τη μπάλα.
Το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Γιουματζίδη, με τον ΠΑΣ να πανηγυρίζει την έβδομη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Οι Γιαννιώτες έκλεισαν το 2019 με ιδανικό τρόπο στην κορυφή της βαθμολογίας και αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. 
Διαιτησία: Γιουματζίδης (Δεμερτζής  – Κηλικιώτης) 
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Ζιούλης, Σιόντης,Κάστρο, Λώλης(63’ Λέο), Ξύδας (78’ Λιάσος), Παμλίδης (88’Πήλιος), Κρίζμαν.
Καραϊσκάκης Άρτας (Απόστολος Χαραμπίδης): Μέλκας, Παναγιώτου, Καραγιαννιδης, Χατζηστραβός, Καπίας, Κούστα (40’ λ.τρ Τσούτσης), Ψιάνος (76’ Καψάλης), Μέτσε(46’ Aλμπάνης), Μασούρας, Βλάχος, Παπανίκου.

Δηλώσεις προπονητών:

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ (ΠΑΣ Γιάννινα):
«Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη που θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο σκορ. Συγχαρητήρια στα παιδιά και τους ευχαριστώ που μαζευτήκαμε από την αρχή της χρονιάς κάναμε μια δουλειά, ξεκινήσαμε ένα έργο. Σήμερα έπρεπε να προσαρμοστούν σε άλλο τρόπο παιχνιδιού και είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για τα παιδιά αυτά που κάθε εβδομάδα παρά τις δυσκολίες προσπαθούν, δείχνουν και τα δίνουν όλα και είμαι ευχαριστημένος από την πορεία μέχρι τώρα της ομάδας. Είμαστε αήττητοι, είμαστε πρώτοι, εύχομαι στους παίκτες σε όλη την οικογένεια του ΠΑΣ Γιάννινα, στα γραφεία, στου φροντιστές καλά Χριστούγεννα, υγεία, αγάπη, ευτυχία σε όλους στον κόσμο του ΠΑΣ Γιάννινα και ελπίζω ο δεύτερος γύρος να είναι όπως ήταν ο πρώτος. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την παρουσία του».
Για το αν φοβήθηκε από την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου: «Σίγουρα μπορούσε να συμβεί κάτι, θέλαμε αλληλοκάλυψη να σιγουρεύει ο ένας τον άλλον, θέλαμε κάθετες μπαλιές τις οποίες είχαμε και εκτός από τα πρώτα λεπτά που είχαμε τη φάση από τον Καραϊσκάκη οι παίκτες μου έκαναν τα υπόλοιπα πολύ καλά. Είχε πολύ βροχή κολλούσε η μπάλα».
Για το αν θα ζητήσει μεταγραφές: «Αν σκεφτούμε ότι σήμερα τραυματίστηκε ο Νάουμετς και έπαιξε ο Λώλης και είχε μια πολύ καλή παρουσία είχα πει μέσα στην εβδομάδα ότι δεν θέλω μεταγραφές θέλω γήπεδο. Θέλω γήπεδο να εξελίξουμε τους παίκτες που αξίζουν να εξελιχθούν και χωρίς καλή προπόνηση για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα έχεις τη θέληση που είχες αν οι εγκαταστάσεις συνεχίσουν να είναι αυτές που είναι και ακούω ότι πάντα έτσι είναι. Αν στεκόμαστε στο παρελθόν τι γινόταν παλιά δεν θα είχαμε στη ζωή καθόλου εξέλιξη, δεν θα υπήρχαν αεροπλάνα, αυτοκίνητα θα ήμασταν με το κάρο, με το άλογο θα είχαμε κεριά και όχι ηλεκτρισμό. Το ποδόσφαιρο εξελίσσεται και οι εγκαταστάσεις, ακούω ότι άλλες ομάδες έχουν εγκαταστάσεις και πιστεύω ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα αξίζει κάτι ανάλογο της ιστορίας του».
Για τον αν έχει βάλει κάποιο βαθμολογικό όριο: «Η ζωή και το ποδόσφαιρο δεν είναι παραμύθι για να κάνεις προγραμματισμούς. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αυτό διακρίνει την ομάδα. Τι θα γίνει τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο δεν ξέρω, αλλά αν έχουμε τη σοβαρότητα που έχουμε μέχρι τώρα και αν έχουμε περιθώρια για εξέλιξη θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Ο στόχος είναι να μπαίνουμε πάντα μέσα στο παιχνίδι με αυτοπεποίθηση για να το κερδίσουμε και αυτό το έχει εμπεδώσει η ομάδα».
Για το περιστατικό με τον Χαραλαμπίδη: «Εγώ όταν είμαι φιλοξενούμενος έχω κάποιο σεβασμό απέναντι στον γηπεδούχο, απλά δεν είχε καλή συμπεριφορά στο σπίτι μας. Για εμένα έχει τελειώσει το θέμα»

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ (Α.Ε Καραϊσκάκης): 
«Έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι. Θεωρώ ότι πριν τη διακοπή που έγινε μπήκαμε πολύ καλά στο παιχνίδι είχαμε δυο καλές ευκαιρίες με τον Κούστα ήρθε η διακοπή και μετά χαθήκαμε δεν μπήκαμε όπως είχαμε πει από την αρχή. Ήμασταν ανταγωνιστικοί εκτός από τα λεπτά που δεχθήκαμε τα δυο γκολ από εκεί και πέρα πατούσαμε καλά ήμασταν ανταγωνιστικοί. Σίγουρα παίζαμε με τον ΠΑΣ που είναι από τα φαβορί για την άνοδο και εμείς μετά από την καλή μας πορεία θέλαμε να αποδείξουμε ότι δεν ήμασταν τυχαία εκεί και προσπαθήσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο μέσα σε αυτό το γήπεδο παρότι ήταν βαρύς ο αγωνιστικός χώρος το πετύχαμε. Μας στοίχισε το κακό μας πεντάλεπτο δεχθήκαμε δύο γκολ με τον ΠΑΣ να έχει καλούς παίκτες και έμπειρους παίκτες μέσα διαχειρίστηκαν καλά το παιχνίδι. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε αλλάξαμε τη διάταξη μας αλλά δεν τα καταφέραμε παρά την προσπάθεια που έγινε από τους παίκτες μας. Εμείς έχουμε δυο εντός έδρας παιχνίδια με Κέρκυρα και Δράμα και πιστεύω να τα κερδίσουμε ώστε να εδραιωθούμε στην εξάδα. Εύχομαι στον ΠΑΣ να πάρει την άνοδο γιατί σίγουρα έχει μεγάλη ομάδα. Καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά».
Για το περιστατικό με τον κ. Γιαννίκη κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Στον πάγκο διαμαρτυρηθήκαμε για το πεντακάθαρο πέναλτι και από εκεί πετάχτηκε ο πάγκος των Ιωαννίνων και αυτό ήταν στα αποδυτήρια δεν έγινε τίποτα»
Για την ψυχολογία που είχε η ομάδα μετά τα θετικά αποτελέσματα που είχε: «Θέλαμε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν κάτι τυχαίο. Ήρθαμε καλά ψυχολογικά η ομάδα είναι πολύ καλή και αυτό τα δείξαμε με μεγάλες ομάδες»
Για το αν έχει αλλάξει η ψυχολογία με την αλλαγή της προεδρίας: «Πιστεύω ότι ο και ο Δράκος έχει δείξει αυτά τα χρόνια πόσο μεγάλος παράγοντας είναι και ο Καλογήρου θα κάνει πράγματα όπως ο Δράκος και θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο»