Τη νίκη στην Λάρισα κυνηγά αύριο ο ΠΑΣ

on .

APOLLON LARISAS PAS SHMATA

Στην αγωνιστική δράση επιστρέφει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος δίνει πρώτο του παιχνίδι για το 2020, αντιμετωπίζοντας αύριο (05/01, 14:45) τον Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη για την 11η αγωνιστική της Super League 2.
Οι Γιαννιώτες ολοκλήρωσαν το 2019 με θετικό πρόσημο καθώς επικράτησαν με 2-0 του Καραϊσκάκη Άρτας και διατήρησαν την διαφορά των 4 βαθμών από τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η γιαννιώτικη ομάδα θέλει να μπει με το δεξί στη νέα χρονιά και να διατηρήσει ή ακόμα και να αυξήσει τη βαθμολογική απόσταση από την «Ελαφρα Ταξιαρχία». Για να συμβεί αυτό ο ΠΑΣ πρέπει να περάσει από τη δύσκολη έδρα της ομάδας από την Λάρισα, στην οποία προπονητής είναι ο Γιάννης Μπελά.
Οι παίκτες του ΠΑΣ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και το παιχνίδι με τη λαρισινή ομάδα με την δέουσα σοβαρότητα. Άλλωστε και ο ίδιος ο Γιαννίκης θεωρεί ότι είναι ένα «πονηρό» ματς καθώς οι γηπεδούχοι έχουν στην έδρα τους όσες νίκες έχει και ο ΠΑΣ στη δική του έδρα και αυτό τους καθιστά υπολογίσιμους αντιπάλους. 
Επιστρέφουν οι τραυματίες 
Το ευχάριστο για τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη είναι ότι βλέπει σιγά-σιγά να επιστρέφουν στο κανονικό πρόγραμμα κάποιοι εκ των τραυματιών. Χτες συμμετείχαν οι Καρτάλης και Ελευθεριάδης, οι οποίοι έβγαλαν όλο το πρόγραμμα και έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση του Γιαννίκη. Η χτεσινή προπόνηση ξεκίνησε με ζέσταμα, ακολούθησαν ασκήσεις με ταχύτητες και στη συνέχεια η ομάδα δούλεψε στην υποομαδική και ομαδική τακτική αμυντική.
Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν και χτες οι Σεργκελασβίλι, Νικολιάς, Νάουμετς και Γροσδάνης, ενώ για προληπτικούς λόγους δεν συμμετείχε στην προπόνηση ο Βενετικίδης. Πλησιάζει η ώρα της επιστροφής του Γεωργιανού Σεργκελασβίλι, ο οποίος αναμένεται τον Φεβρουάριο να μπει κι αυτός σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. 
Η προετοιμασία του ΠΑΣ για το αυριανό παιχνίδι θα ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι στο ΠΕΑΚΙ με προπόνηση στις 13:00. Μία ώρα νωρίτερα, στις 12:00, ο προπονητής της γιαννιώτικης ομάδας θα μιλήσει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην καθιερωμένη media day, όπου και θα αναφερθεί στο παιχνίδι του πρωταθλήματος αύριο με τον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά και στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη στα Γιάννινα.
Αναφορικά με το βασικό σχήμα για το αυριανό παιχνίδι, φαίνεται ότι ο Γιαννίκης θα παρατάξει την ομάδα με δυο αλλαγές όσον αφορά την ενδεκάδα που έφερε και τη νίκη με τον Καραϊσκάκη, με τον Σκόνδρα να επιστρέφει στη θέση του Ζιούλη, ενώ μια θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν οι Λέο και Παμλίδης.
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Σιόντης, Κάστρο, Λώλης, Λεο (Παμλίδης), Ξύδας, Κρίζμαν.
Με κόσμο στη Φιλιππούπολη
Τη συμπαράσταση των φιλάθλων του θα έχει αύριο στη Φιλιππούπολη και θα αγωνιστεί με κόσμο στο πλευρό του. Η διοίκηση του Απόλλωνα Λάρισας απάντησε θετικά σε σχετικό αίτημα από πλευράς ΠΑΣ και θα διαθέσει τη θύρα 1Α για τις ανάγκες των Ηπειρωτών φιλάθλων που θα βρεθούν στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, με την τιμή του εισιτηρίου να είναι στα 10 ευρώ. 
Διαιτητής ο Ντάουλας
Ο Φώτης Ντάουλας από τη Δυτική Αττική ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Λάρισας στη Φιλιππούπολη. Βοηθοί του Ντάουλα θα είναι ο Χρήστος Πλακάς από τη Δυτική Αττική και ο Γιώργιος Πετρίδης από τη Χίο ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα.
Χωρίς Καρατάσιο ο Απόλλων 
Χωρίς τον Άγγελο Καρατάσιο που υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης και θα μείνει 20 μέρες εκτός αγωνιστικής δράσης θα αντιμετωπίσει αύριο τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Απόλλων Λάρισας. Ο παίκτης της λαρισινής ομάδας έβγαλε τον ώμο του σε μια διεκδίκηση της μπάλας στην προπόνηση της Πέμπτης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. 
Άλλα προβλήματα τραυματισμών δεν υπάρχουν και ο Γιάννης Μπελά έχει όλους τους παίκτες πλην Καρατάσιου στη διάθεσή του. Μάλιστα στην χτεσινή προπόνηση το πρόγραμμα παρακολούθησε και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Παναγιώτης Μαντζανάς, ο οποίος έδωσε τις ευχές της διοίκησης προς παίκτες και τεχνικό επιτελείο. Οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Λάρισας θα αγωνιστούν κόντρα στον ΠΑΣ με γεμάτες τσέπες καθώς έχουν ήδη λάβει το δώρο Χριστουγέννων όσο και μέρος της μισθοδοσίας τους. 
Τα εισιτήρια με Παναθηναϊκό
Στη διάθεση των φιλάθλων βρίσκονται από χτες τα εισιτήρια της αναμέτρησης Κυπέλλου της Τετάρτης (08/01, 5:15 μ.μ.) με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο «Ζωσιμάδες». Οι τιμές είναι στα 20 ευρώ στην μεγάλη κερκίδα, δηλαδή τις θύρες 3,4,6 και στα 15 ευρώ στην παλιά σκεπαστή δηλαδή τις θύρες 9 και 10, ενώ τα παιδικά είναι 5 ευρώ. Το τμήμα εισιτηρίων της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα θα λειτουργήσει την Τρίτη από τις 09:00 έως τις 17:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής, ενώ την Τετάρτη ανήμερα του αγώνα θα λειτουργήσει εκδοτήριο έξω από το «Ζωσιμάδες» από τις 11:00 το πρωί και μέχρι την έναρξη του αγώνα. 
Όπως πάντως διευκρίνισε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, τα διαρκείας ισχύουν κανονικά για το παιχνίδι Κυπέλλου της Τετάρτης με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.