Παιχνίδι - πρόκληση για τον ΠΑΣ κόντρα στον Παναθηναϊκό

on .

PAS PAO SHMATA

• Μετά το επιτυχημένο ποδαρικό στο 2020 και το 0-3 επί του Απόλλωνα Λάρισας για το πρωτάθλημα, ο ΠΑΣ Γιάννινα ρίχνεται σήμερα στη μάχη του Κυπέλλου Ελλάδας καθώς αντιμετωπίζει το απόγευμα (5:15 μ.μ.) τον Παναθηναϊκό στο «Ζωσιμάδες», σε μια αναμέτρηση-πρόκληση για τη φάση των «16» του θεσμού. 
Το διπλό στη Φιλιππούπολη σε συνδυασμό με την ήττα του Απόλλωνα Σμύρνης έφεραν τον ΠΑΣ στο +7 από τη δεύτερη θέση και με διαφορά ασφαλείας. Οι Γιαννιώτες είναι η μοναδική ομάδα της Super League 2 που συνεχίζει στο Κύπελλο και στη φάση των «16». Αντίπαλος είναι ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη και το ματς έχει έξτρα κίνητρο για τους Γιαννιώτες που αποζητούν και θα παλέψουν για την πρόκριση. 
Ο θεσμός του Κυπέλλου ενδιαφέρει τον ΠΑΣ και μέχρι τώρα έδειξε σοβαρότητα και συνέπεια κόντρα σε Ασπρόπυργο και Βέροια στις προηγούμενες φάσεις. Ο σημερινός αντίπαλος είναι μια ομάδα Super League και στο στρατόπεδο των Γιαννιτών βλέπουν το ματς ως πρόκληση για να πετύχουν μια σημαντική επιτυχία. 
Η προετοιμασία του ΠΑΣ για τη σημερινή αναμέτρηση ήταν σύντομη, ουσιαστικά μόλις δύο ημερών, Δευτέρα και Τρίτη. Η χτεσινή προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής και ανάλυση αγώνα. Μετά το τέλος του προγράμματος ο Γιαννίκης ανακοίνωσε την 20μελή αποστολή για το σημερινό αγώνα με τους «πράσινους» και στην οποία βρίσκονται μετά από καιρό οι Νάουμετς και Νικολιάς. 
Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου, Περιστερίδης, Σκόνδρας, Γώγος, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Οικονομόπουλος, Αποστολόπουλος, Πίτου Γκαρσία, Λιάσος, Σιόντης, Κάστρο, Νικολιάς, Ξύδας, Λέο, Νάουμετς,  Καρτάλης, Παμλίδης, Κρίζμαν.
Εκτός αποστολής έμεινε ο Γεωργιανός Σεργκελασβίλι που θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο, ο  Ελευθεριάδης που ξεκίνησε προπονήσεις αλλά είναι ανέτοιμος ακόμα, ενώ για λόγους τακτικής εκτός έμειναν οι Πήλιος, Γροσδάνης, Ζιούλης, Λώλης, Πανουργιάς, Ζώγκος και Βενετικίδης.
Αναφορικά με το βασικό σχήμα στο σημερινό παιχνίδι ο Αργύρης Γιαννίκης αναμένεται να κάνει περιορισμένες αλλαγές, θέλοντας να ξεκουράσει κάποιους παίκτες καθώς ακολουθεί και το κυριακάτικο ματς με την Παναχαϊκή. 
Μια πιθανή ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης (Γιαννίκογλου), Σκόνδρας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος (Οικονομόπουλος), Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Νικολιάς, Καρτάλης (Νάουμετς), Παμλίδης, Κρίζμαν. 

Διαιτητής ο Φωτιάδης
Ο Φώτης Φωτιάδης από την Καστοριά ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό.
Βοηθοί του Φωτιάδη θα είναι ο Θανάσης Κολοσιώνης από την Αιτωλοακαρνανία και ο Θεόδωρος Τζουβάρας από την Κοζάνη, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Μιχάλης Ματσούκας από την Αιτωλοακαρνανία. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Χρήστος Δαγκλής από τη Μακεδονία.

Εισιτήρια με 15 και 20 ευρώ
Το όνομα του αντιπάλου και η εμπορικότητα της σημερινής αναμέτρησης αναμένεται να φέρουν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο σε σχέση με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. 
Άλλωστε το ματς αποτελεί και μια πρόκληση καθώς μια ενδεχόμενη πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στους διπλούς αγώνες θα ζεστάνει ακόμα περισσότερο τον κόσμο της ομάδας που απομακρύνθηκε μετά τον περσινό υποβιβασμό.
Οι τιμές των εισιτηρίων ανέρχονται στα 20 ευρώ στη μεγάλη κερκίδα και τις θύρες 3,4, 6 και στα 15 ευρώ στην παλιά σκεπαστή και τις θύρες 9 και 10, ενώ τα παιδικά εισιτήρια κοστίζουν 5 ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και τα εισιτήρια στα VIP με 25 ευρώ και τα Gold με 30 ευρώ. Η διάθεση  των εισιτηρίων σήμερα θα γίνεται από τα εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» από τις 11:00 το πρωί και μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Με απουσίες ο Παναθηναϊκός 
Χωρίς τους Ινσούα, Μακέντα, Σένκεφελντ και Γιόχανσον, οι οποίοι αποκλείστηκαν από τον Γιώργο Δώνη για να ξεκουραστούν, ταξίδεψε ο Παναθηναϊκός στα Γιάννινα για τη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΣ για το Κύπελλο.
Οι "πράσινοι" μάλιστα χτες προπονήθηκαν στο γήπεδο της Ανατολής και έκαναν επί γιαννιώτικου εδάφους την τελευταία τους προπόνηση πριν το σημερινό παιχνίδι. Το πρόγραμμα κράτησε περίπου μια ώρα και περιλάμβανε ασκήσεις πέντε εναντίον δύο και ασκήσεις κατοχής μπάλας.
Την 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού αποτελούν οι εξής παίκτες: Διούδης, Ξενόπουλος, Χριστογεώργος, Κολοβέτσιος, Κολοβός, Δώνης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης, Μπεκ, Μπουζούκης, Περέα, Κουρμπέλης, Μαυρομάτης, Θεοχάρης, Νούνες, Πούγγουρας, Καμπετσής, Αλεξανδρόπουλος, Ζαγαρίτης και Σερπέζης.