Έβαλε θεμέλια πρόκρισης ο ΠΑΣ

on .

PAS PAO KYPELLO 8 1 20

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε χτες το απόγευμα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0 στο «Ζωσιμάδες»  χάρη στο γκολ του πρώτου σκόρερ Παμλίδη, ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει και μεγαλύτερο σκορ κόντρα στους «πράσινους». Ένατο σερί παιχνίδι που δεν δέχεται γκολ και έκτη σερί νίκη για την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, η οποία εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις και την πορεία της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Με δυο αλλαγές σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος στη Λάρισα κόντρα στον Απόλλωνα παρατάχθηκε ο ΠΑΣ στο χθεσινό ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο Γιαννίκογλου επιλέχθηκε αντί του Χουτεσιώτη και ο Καρτάλης στη θέση του αριστερού εξτρέμ αντί του Λώλη που έμεινε εκτός αποστολής. Ο Τρικαλινός τεχνικός παρέταξε τον ΠΑΣ με το αγαπημένο του πλέον 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γιαννίκογλου, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Αποστολόπουλος, στο αριστερό ο Μπουκουβάλας και στο κέντρο της άμυνας ο Σκόνδρας με τον Παντελάκη. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Σιόντης και Κάστρο, δεξί εξτρέμ ο Ξύδας, αριστερό ο Καρτάλης και το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν  ο Παμλίδης με τον Κρίζμαν. 

Με κέφια ο ΠΑΣ
Το υψηλό πρέσινγκ του ΠΑΣ Γιάννινα εγκλώβισε τους παίκτες του Γιώργου Δώνη στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Παρά ταύτα, ο Παναθηναϊκός δημιούργησε τη πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια στην αναμέτρηση. Ο Ζαχίντ εκτέλεσε το φάουλ στο 11’  ο Καμπετσής πήρε την κεφαλιά και ο Γιαννίκογλου έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.
Η απάντηση του ΠΑΣ ήρθε στο 14’ όταν ο Κάστρο επιχείρησε το σουτ, όμως ο τερματοφύλακας Διούδης μπλόκαρε τη μπάλα.

Γκολ ο «συνήθης ύποπτος» Παμλίδης
Μετά από ένα τέταρτο παιχνιδιού χωρίς φαντασία και φάσεις από τις δυο ομάδες, ο ΠΑΣ ευτύχησε να μπει σε θέση οδηγού στο ματς στο 28’. Ο Κρίζμαν έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα μετά την αρχική απομάκρυνση στρώθηκε στον Κάστρο, ο Κολομβιανός σούταρε, η μπάλα αφού κόντραρε στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού, στρώθηκε στον Παμλίδη που την έστειλε με προβολή στα δίχτυα για το 1-0. Έξαλλα πανηγυρίστηκε το γκολ του Παμλίδη από τους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα. 
Ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ πέτυχε το ένατο γκολ του συνολικά και το τέταρτο στο Κύπελλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει σκοράρει και στα τέσσερα παιχνίδια που έχει δώσει η γιαννιώτικη ομάδα για τον θεσμό του Κυπέλλου.
Στο 42’ ο Δώνης με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 44’ ο Καρτάλης δέχτηκε ασίστ από τον Ξύδα, όμως έκανε κακό κοντρόλ και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον ΠΑΣ να απειλείται ελάχιστα από τον κακό Παναθηναϊκό.

Απείλησε με Καμπετσή ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός πίεσε για την ισοφάριση στο ξεκίνημα της επανάληψης και λίγο έλειψε να φέρει παγωμάρα στο «Ζωσιμάδες» με σημαντική ευκαιρία που έχασε ο Καμπετσής. Συγκεκριμένα, στο 56’ ο Ζαχίντ τροφοδότησε με κάθετη μπαλιά τον φορ των «πράσινων», αυτός έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Γιαννίκογλου.
Τρία λεπτά αργότερα στο 59’ η γιαννιώτικη ομάδα απάντησε στην ευκαιρία του Καμπετσή. Ο Καρτάλης εκτέλεσε το κόρνερ, Παμλίδης και Σκόνδρας πήδηξαν μαζί για την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα κατέληξε άουτ από τον επιθετικό του ΠΑΣ. Στο 64’ ο Παμλίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Κολοβέτσιο στο χώρο του κέντρου, βγήκε στην αντεπίθεση αλλά δεν έβγαλε στον κατάλληλο χρόνο τη πάσα για τον Καρτάλη, αυτός άφησε για τον Αποστολόπουλο που με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα άουτ.
Ο Καρτάλης 71’ σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα έφυγε πάνω τα δοκάρια της εστίας του Διούδη. Στο 73’ ο Κουρμπέλης έπιασε το γυριστό σουτ, αναγκάζοντας τον  Γιαννίκογλου σε εντυπωσιακή επέμβαση. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ διατήρησε ανέπαφη την εστία του και στο 77’, όταν μπλόκαρε με δυσκολία τη μπάλα σε σουτ του Μπουζούκη. Ο Ξύδας στο 80’ έκανε ωραία ατομική ενέργεια αλλά το τελείωμά του δεν ήταν το καλύτερο δυνατό και η ευκαιρία χάθηκε.

Φοβερή ευκαιρία με Παμλίδη
Ο ΠΑΣ στο 87’ έφτασε μια ανάσα πριν το δεύτερο γκολ που θα του έδινε ισχυρότατο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ. Ύστερα από αντεπίθεση, ο Λέο με ωραία ατομική ενέργεια πάσαρε στην απέναντι πλευρά για τον Νάουμετς, ο οποίος με ωραία προσποίηση έβγαλε τη σέντρα και ο Παμλίδης με προβολή έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Φωτιάδη με τον ΠΑΣ να έχει το προβάδισμα, αλλά η υπόθεση πρόκριση παραμένει ανοιχτή. Οι Γιαννιώτες θα παλέψουν για την πρόκριση στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου και με εμφάνιση σαν την χτεσινή δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Απέδειξαν άλλωστε περίτρανα ότι μπορεί να κοιτάξουν στα μάτια πολλές ομάδες της Super League. 
Διαιτησία: Φωτιάδης (Κολοσιώνης -  Τζιουβάρας)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης (74’ Νάουμετς), Ξύδας (84’ Λιάσος), Παμλίδης, Κρίζμαν (68’ Λέο).
Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Κολοβέτσιος, Δώνης, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (75’ Μπουζούκης), Χατζηθεοδωρίδης, Αποστολάκης (29’ λ.τρ Κουρμπέλης), Μπεκ (46’ Περέα), Νούνες, Πούγγουρας, Καμπετσής.