Διπλό παραμονής για την Ανατολή, 1-2 τον Απόλλωνα Ευπαλίου

on .

anatoli

• Σημαντικό βήμα για την παραμονή της έκανε χτες η Ανατολή, καθώς επικράτησε 1-2 του Απόλλωνα Ευπαλίου για την 15η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ Εθνικής και ανέβηκε στους 19 βαθμούς και την 7η θέση, εκεί όπου ισοβαθμεί με Μακεδονικό Φούφα και Πρέβεζα.
Η ομάδα του Ανέστη Ζώη πήρε ένα σημαντικό διπλό χάρη στο γκολ του Νούγια στο 88’.
Η ομάδα του Ευπαλίου είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 3’ όταν ο Παπανδρέου έκανε το σουτ, όμως ο Γκάρας απέκρουσε σωτήρια. Στο 5’ ο Κοντός πήρε την κεφαλιά μετά από κόρνερ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 7’ οι γηπεδούχοι είχαν την τρίτη καλή στιγμή τους με μακρινό σουτ του Κοντογιάννη, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Η πρώτη καλή στιγμή για την Ανατολή ήρθε με τη συμπλήρωση 20 λεπτών στον αγώνα όταν ο Φίλιος απείλησε με απευθείας εκτέλεσε κόρνερ, το οποίο έδιωξε με τις γροθιές ο τερματοφύλακας Κοντογιώργης. Στο 22’ ο Χριστακόπουλος με σέντρα από αριστερά βρήκε τον Νούγια, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 36΄ήταν η σειρά του Ευπαλίου να χάσει ευκαιρία όταν ο Ντιέγκο έκανε τη σέντρα και ο Φλέγγας πήρε την κεφαλιά, όμως δεν κατάφερε να βρει στόχο. Την ίδια κατάληξη είχε και μια σέντρα σουτ του Χριστακόπουλου στο 38’, ενώ στο 41’ ο Εμβραΐζογλου εκτέλεσε απευθείας φάουλ, όμως ο τερματοφύλακας Κοντογιώργης απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ. Στο 43’ χάθηκε σημαντική ευκαιρία για τους Γιαννιώτες όταν ο Εμβραΐζογλου  βγήκε στην πλάτη της άμυνας,όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Ευπαλίου.
Το γκολ για την Ανατολή ήρθε στο 45’. Ο Νούγιας έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από μια βαθιά μπαλιά στο ύψος της περιοχής και νίκησε τον πορτιέρο των γηπεδούχων για το 0-1. Ο καλός και γρήγορος ρυθμός του πρώτου μέρους συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 48’ το Ευπάλιο είχε καλή στιγμή όταν η κεφαλιά του Φλέγγα μετά από κόρνερ βρήκε πάνω στα σώματα των αμυντικών της Ανατολής, οι οποίοι απομάκρυναν  τη μπάλα. Η απάντηση της Ανατολής ήρθε στο 52’ με μακρινό σουτ του Νούγια, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 58’ ο Ντερβίσι απείλησε με μακρινό σουτ που δεν βρήκε στόχο.  Τελικά το Ευπάλιο ισοφάρισε ένα λεπτό αργότερα. Στο 59’ ο Φλέγγας από κοντά μετά από κόρνερ έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκάρα και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 70’ οι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή και πάλι με τον Φλέγγα με κεφαλιά, όμως ο Γκάρας ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα.
Στο 72’ οι Γιαννιώτες έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Νούγιας έκανε τη σέντρα και ο Φίλιος το πλασέ στην κίνηση, όμως ο Κοντογιώργης απέκρουσε σωτήρια.
Το «χρυσό» γκολ για την Ανατολή ήρθε στο 88’ με σκόρερ και πάλι τον Νούγια. Ο Φίλιος έκανε το σουτ, με τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στον Νούγια, ο οποίος με σουτ νίκησε τον Κοντογιώργη και έκανε το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Παρά την ευκαιρία του Ευπαλίου στις καθυστερήσεις με την κεφαλιά του Ψυχογιού ύστερα από τη σέντρα του Ντιέγκο το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος, με τους Γιαννιώτες να πετυχαίνουν την πέμπτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Διαιτησία: Αλαφογιάννης (Σοφός – Τσαγανού)
Απόλλων Ευπαλίου: Κοντογιώργης, Ντερβίσι, Ζέρβας (73’ Ψυχογιός), Κούσουλας, Κοντός, Γεωργακόπουλος (57’ Παναγιωτόπουλος), Παπανδρέου (85’ Φλέγκας), Κοντογιάννης, Φλέγγας, Ντιέγκο, Καφεντζής (76’ Βήτος).
Ανατολή: Γκάρας, Μαρμούτας, Φίλιος, Νάσιος, Κλιτσινάρης, Κίτσιος (73’ Γεωργιάδης), Πολυχρόνης, Εμβραΐζογλου (90’ Τζίμας), Νούγιας (90’ Γκούμας), Τσουμάνης, Χριστακόπουλος (90’ Γρηγοριάδης).