Λύγισε στην παράταση…

on .

GYNAIKES BASKET

• Οδυνηρή ήττα με 84-90 στην παράταση (κ.α. 80-80), γνώρισε χθες η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου στο Νέο Κλειστό της πόλης μας, αποτέλεσμα που δυσκολεύει πολύ την υπόθεση παραμονή για τα κορίτσια του Γιώργου Σιαμέτη. 
Το χθεσινό ματς ήταν κυριολεκτικά «τελικός» μιας και ο Κρόνος είναι στην ίδια μοίρα με τις Γιαννιώτισσες και παλεύει για την αποφυγή των play outs. Σε ένα κατάμεστο Νέο Κλειστό οι δυο ομάδες ξεκίνησαν το παιχνίδι όντας κοντά στο σκορ με την πρωτοπορία στο σκορ να αλλάζει συνεχώς. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του α’ δεκαλέπτου η Τακ αναγκάστηκε να αποχωρήσει στα αποδυτήρια με πρόβλημα τραυματισμού, γεγονός που αποδιοργάνωσε τον ΠΑΣ Γιάννινα με τις φιλοξενούμενες να κλείνουν το δεκάλεπτο έχοντας μια διαφορά έξι πόντων (17-23). 
Το δεύτερο δεκάλεπτο κύλησε όπως και το πρώτο με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Η Τακ επέστρεψε στο παρκέ, και το ημίχρονο βρήκε τον Κρόνο να προηγείται με βραχεία κεφαλή (40-41) και το δεύτερο ημίχρονο να προβλέπεται συναρπαστικό. 
Ο Κρόνος μπήκε καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο και εκμεταλλευόμενος την νευρικότητα στην επίθεση των παικτριών του Σιαμέτη και πετυχαίνοντας εύκολους πόντους κατόρθωσε να ανεβάσει την διαφορά στο  +11 (43-54). Οι Γιαννιώτισσες με την βοήθεια και του κόσμου αφυπνίστηκαν και κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά στους επτά πόντους 57-64 με την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. 
Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατόρθωσε να ανατρέψει την εις βάρος του διαφορά και με αιχμή του δόρατος τις Μοντγκόμερι, Καλχούν και Τακ έκαναν την ολική ανατροπή και 3.30 λεπτά πριν την λήξη πήραν την πρωτοπορία στο σκορ. Οι δυο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κλειδώσει κατά μεγάλο ποσοστό τη νίκη με το σκορ στο 79-78, 10 δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Η Κατσαμούρη κέρδισε δυο βολές, ευστόχησε στην μια κάνοντας το 80-78, αλλά 3 δεύτερα πριν το τέλος οι φιλοξενούμενες κέρδισαν φάουλ με την Κασάπογλου να ευστοχεί και στις δυο βολές στέλνοντας το ματς στην παράταση. 
Στο έξτρα πεντάλεπτο, η ομάδα του Κρόνου Αγίου Δημητρίου, ήταν πιο συγκεντρωμένη και πιο εύστοχη, παίρνοντας μια μεγάλη νίκη με 84-90. 
Από τον ΠΑΣ Γιάννινα ξεχώρισαν οι τρεις Αμερικανίδες Μοντγκόμερι, Καλχούν και Τακ, ενώ αμυντικά η Ξανθοπούλου έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της. Από τον Κρόνο Αγ. Δημητρίου ξεχώρισαν οι Τζόνσον, Κασάπογλου και Μποσγανά. 
Οι διαιτητές: Λόρτος-Τζιοπάνος Γ.-Κουκουλεκίδης 
Τα δεκάλεπτα: 17-23, 40-41, 57-64, 80-80 (κ.α.), 84-90
ΠΑΣ Γιάννινα (Σιαμέτης): Μοντγκόμερι 24(2), Κατσαμούρη 4, Ξανθοπούλου, Τζήμου 2, Καλχούν 25(3), Χρηστάκη, Ντάλα 5(1), Τακ 24(1).
Κρόνος Αγ. Δημητρίου (Νικολαΐδου): Τζανετάτου, Μποσγανά 16, Τζόνσον 24(5), Κασάπογλου 17(1), Τσιχλάκη, Γρηγοροπούλου 4, Γασπαράτου 3, Κάμπελ 18, Σμιθ 8