Με νίκη, ο ΠΑΣ «κόβει» τον… αέρα των διωκτών του

on .

ERGOTELIS PAS

 Στον δρόμο των επιτυχιών και τις νίκες θέλει να επιστρέψει ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος ταξιδεύει σήμερα για την Κρήτη ενόψει της αυριανής (26/01 5:00 μ.μ.- ΕΡΤ 3) αναμέτρησης με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου για την 14η αγωνιστική της Super League 2.
Μετά τον αποκλεισμό και την ήττα από τον Παναθηναϊκό ήρθε και το ηχηρό «χαστούκι» και η ήττα από τον Λεβαδειακό που ήταν η πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα. Το συγκεκριμένο χρονικό σημείο είναι το πιο κρίσιμο της φετινής χρονιάς για τους Γιαννιώτες. Αντί να αυξηθεί η διαφορά με τον Απόλλωνα, μειώθηκε στους 6 βαθμούς και το σημαντικότερο είναι ότι πλέον ακολουθεί ένας όμιλος 5 ομάδων με διαφορά μεταξύ τους 1-2 βαθμούς. Μάλιστα, χτες τα Χανιά επικράτησαν με 3-0 του Πλατανιά και ανέβηκαν κι αυτά στους 24 βαθμούς. Για να αποφύγει λοιπόν να τον πλησιάσουν κι άλλο βαθμολογικά ο Απόλλωνας ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να νικήσει αύριο στο Ηράκλειο και να κόψει την...όρεξη από τους διώκτες του.
Η τελευταία προπόνηση επί γιαννιώτικου εδάφους ολοκληρώθηκε για τον ΠΑΣ που προετοιμάζεται για την εκτός έδρας αναμέτρηση της Κυριακής στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον Εργοτέλη.
Χωρίς Σιόντη και Κάστρο
Εν τω μεταξύ, χτες οριστικοποιήθηκε και η απουσία του Στέφανου Σιόντη από την αυριανή αναμέτρηση. Ο Γιαννιώτης μέσος ακολούθησε χτες ατομικό πρόγραμμα παρότι την Τετάρτη είχε βγάλει μέρος του προγράμματος στην Βουνοπλαγιά, ωστόσο δεν είναι έτοιμος ακόμα για συμμετοχή σε δίτερμα και φυσικά σε αγώνα. Με δεδομένη και την απουσία του έτερου αμυντικού χαφ, του Κολομβιανού Κάστρο, ο Αργύρης Γιαννίκης πονοκεφαλιάζει και ψάχνει μέσα από δοκιμές να βρει τους αντικαταστάτες τους.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Στο χτεσινό δίτερμα ο Τρικαλινός τεχνικός δοκίμασε χτες όλους τους διαθέσιμους παίκτες για τη μεσαία γραμμή, είτε στον άξονα είτε στα άκρα. Λιάσος, Λώλης, Καρτάλης, Νικολιάς, Ξύδας, αλλά και Γροσδάνης εναλλάσσονταν σε ρόλους, ανάλογα με τις απαιτήσεις του διτέρματος. 
Παρά τις δοκιμές που έκανε ο Γιαννίκης, φαίνεται ότι ο προπονητής του ΠΑΣ ήδη καταλήξει στους παίκτες που θα αποτελέσουν τη βασική ενδεκάδα με τον Εργοτέλη. Στα χαφ το πιθανότερο είναι να εμπιστευθεί ξανά τους Λιάσο και Καρτάλη, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε στο αρχικό σχήμα τον νεαρό Λώλη. Στην επίθεση θεωρείται δεδομένο ότι το δίδυμο θα είναι οι Λέο και Παμλίδης και θα καθίσει στον πάγκο ο Κρίζμαν.
Μια πιθανή ενδεκάδα που θα παραταχθεί στον αγώνα με τον Εργοτέλη είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Παντελάκης, Σκόνδρας, Λιάσος, Ξύδας (Νικολιάς), Καρτάλης, Λώλης, Λέο, Παμλίδης. 
Σήμερα το πρωί η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα θα αναχωρήσει οδικώς για τη Θεσσαλονίκη και από εκεί αεροπορικώς για την Κρήτη και το Ηράκλειο. Επί ηρακλειώτικου εδάφους θα γίνει νωρίς το απόγευμα η τελευταία προπόνηση πριν την αυριανή αναμέτρηση με τον Εργοτέλη.
 Ξεκίνησε με μπάλα ο Σεργκελασβίλι
Τα πολύ ευχάριστα της χτεσινής προπόνησης αφορούσαν την επιστροφή του Σεργκελασβίλι στις προπονήσεις, λίγο παραπάνω από 6 μήνες μετά το σοβαρό τραυματισμό του. Υπενθυμίζεται ότι ο Σεργκελασβίλι είχε υποστεί ρήξη χιαστών στην πρώτη προπόνηση του ΠΑΣ για τη φετινή σεζόν σε σύγκρουσή του με τον Γιαννίκογλου.
Ο Γεωργιανός αριστερός μπακ-χαφ συμμετείχε χτες στο πρώτο μέρος του προγράμματος βγάζοντας το χωρίς ενοχλήσεις, ενώ την ώρα του διτέρματος έκανε ατομικό υπό την επίβλεψη του γυμναστή Γιάννη Ντουρουντού.
Διαιτητής ο Αγγελάκης
Ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο για την 14η αγωνιστική της Super League 2.
Βοηθοί του Αγγελάκη θα είναι οι Ηλίας Παπαδόπουλος και Νικόλαος Τοροσιάδης από τη Μακεδονία και τέταρτος θα είναι ο Νικόλαος Μαρόπουλος, επίσης από τη Μακεδονία.
Ο Αγγελάκης έχει ξαναδιαιτητεύσει φέτος ακόμα μια φορά παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα και συγκεκριμένα το νικηφόρο (1-2) παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία, όταν και είχε καταλογίσει πέναλτι σε βάρος του ΠΑΣ σε πέσιμο του Μάντζιου ύστερα από μονομαχία με τον Παντελάκη, φάση στην οποία είχε προηγηθεί καταφανέστατο επιθετικό φάουλ του επιθετικού του Λεβαδειακού στον κεντρικό αμυντικό του ΠΑΣ.
Πήρε επιθετικό ο Εργοτέλης
Με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το εντυπωσιακό διπλό (2-4) επί του Πλατανιά την περασμένη αγωνιστική, αλλά και ενισχυμένος μεταγραφικά θα αντιμετωπίσει αύριο τον ΠΑΣ Γιάνννινα ο Εργοτέλης. 
Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη ενισχύθηκε στην επιθετική γραμμή παίρνοντας δανεικό τον Αιγύπτιο Γουασέφ Ράμεζ Μεντάτ και θέλει κι αυτή τη νίκη από την πλευρά της για να πλασαριστεί μέσα στην πρώτη τετράδα.