Με αλλαγές ο ΠΑΣ κόντρα στον Απόλλωνα Πόντου

on .

APOLLON PONTOU PAS SHMATA

 Με αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα αλλά με μοναδικό στόχο τη νίκη και την καλή εμφάνιση, ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει αύριο το μεσημέρι (3:00 μ.μ.) τον Απόλλωνα Πόντου στο γήπεδο της Νέας Τρίγλιας Χαλκιδικής για την 16η αγωνιστική της Super League 2.
Τα βαθμολογικά περιθώρια έχουν στενέψει για τους Γιαννιώτες που εξακολουθούν μεν να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας, ωστόσο ο Απόλλων Σμύρνης πλησιάσε βαθμολογικά καθώς μείωσε τη διαφορά στους 4 βαθμούς. Μια αγωνιστική λοιπόν πριν το μεγάλο ντέρμπι με την ομάδα της Ριζούπολης, ο ΠΑΣ καλείται να εμφανιστεί σοβαρός κόντρα στον ουραγό Απόλλωνα Πόντου και να πάρει τη νίκη χωρίς να αγχωθεί και να πιεστεί για το αποτέλεσμα. 
Η ισοφάριση από τα Χανιά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν ένα ισχυρό σοκ για τους Γιαννιώτες και η απογοήτευση μεγάλη στα αποδυτήρια. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης προσπάθησε να ανορθώσει το ηθικό των παικτών ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Οι χαμένοι βαθμοί στα Γιάννινα σίγουρα πρέπει να προβληματίσουν, αλλά το σημαντικό είναι ο ΠΑΣ να έχει μια διαφορά ασφαλείας οδεύοντας προς το φινάλε της κανονικής διάρκειας και ενόψει των play off. 
Στη Νέα Τρίγλια o αγώνας 
Αντίπαλος του ΠΑΣ Γιάννινα αύριο το μεσημέρι ο ουραγός Απόλλων Πόντου. Τα προβλήματα στην ιστορική ομάδα της Καλαμαριάς είναι ανυπέρβλητα και ήδη δεν έχει κατεβεί σε δύο παιχνίδια, με Δόξα Δράμας και Χανιά. Η κόντρα της διοίκησης του Καλαϊτζίδη με τον Ερασιτέχνη και τους οργανωμένους οπαδούς της Καλαμαριάς καλά κρατεί. Εξαιτίας όλων αυτών ο Ερασιτέχνης Απόλλων Καλαμαριάς έκανε «έξωση» στην ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, η οποία αναγκαστικά θα μετακομίσει από το γήπεδο της Καλαμαριάς στην κοντινή Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Νέας Τρίγλιας. 
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης συνεχίστηκε χτες με εντατικούς ρυθμούς. Ο Αργύρης Γιαννίκης και το τεχνικό επιτελείο δούλεψαν μαζί με τους παίκτες πάνω στην αμυντική και την επιθετική τακτική  που θα ακολουθήσει η ομάδα στον αγώνα με την Καλαμαριά και τελειώματα φάσεων.
Στο δίτερμα που ακολούθησε ο Τρικαλινός τεχνικός φανέρωσε κάποιες από τις σκέψεις του για το σχήμα που θα παρατάξει στο παιχνίδι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αντικαταστάτης του τιμωρημένου λόγω καρτών Αποστολόπουλου στο δεξί άκρο της άμυνας θα είναι ο Οικονομόπουλος, ενώ κάρτες συμπλήρωσε και θα απουσιάσει και ο Λιάσος. Αλλαγή θα έχουμε και στα στόπερ στην άμυνα καθώς τη θέση του Παντελάκη αναμένεται να πάρει ο Γώγος, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα. Ο Παντελάκης νιώθει ορισμένες ενοχλήσεις στους κοιλιακούς από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και είναι ευκαιρία να προφυλαχθεί ενόψει κιόλας του ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Σμύρνης στα Γιάννινα. Πιθανόν να έχουμε αλλαγή και στη θέση του τερματοφύλακα με τον Περιστερίδη να αντικαθιστά τον Χουτεσιώτη ωστόσο αυτό δεν ξεκαθάρισε στη χτεσινή προπόνηση. Αν συμβεί πάντως θα είναι η επιστροφή του Χανιώτη πορτιέρο σε βασικό σχήμα μετά από περίπου 2 χρόνια λόγω των τραυματισμών του. 
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι εξής: Περιστερίδης (Χουτεσιώτης), Μπουκουβάλας, Οικονομόπουλος, Γώγος, Σκόνδρας, Κάστρο, Σιόντης, Νικολιάς, Ξύδας, Παμλίδης, Κρίζμαν.
Μέρος της χτεσινής προπόνησης ακολούθησε και ο Ζιούλης, ο οποίος δεν συμμετείχε στο δίτερμα, ενώ ατομικό έκαναν οι Σεργκελασβίλι, Γροσδάνης και Γιαννίκογλου.
Διαιτητής ο Μελτζανίδης
Ο Γιώργιος Μελτζανίδης από την Ημαθία ορίστηκε να διευθύνει την αυριανή αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Πόντου. Βοηθοί του Μελτζανίδη θα είναι οι Κωνσταντίνος Γιάντσης και Αθανάσιος Παπαδάκης από την Ημαθία, ενώ τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Μέγας από την Πιερία.
Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση
Ο αυριανός αγώνας του ΠΑΣ με την Καλαμαριά δεν θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ, κάτι που ήταν γνωστό από καιρό καθώς οι υπεύθυνοι της δημόσιας τηλεόρασης δεν τον θεωρούν εμπορικό.
Αντίθετα, τηλεοπτικό ήταν το χτεσινό παιχνίδι Χανιά-Κέρκυρα, στο οποίο η χανιώτικη ομάδα επικράτησε άνετα με 4-0, με τους Γιαννιώτες Γιάκο και Πάνο να σκοράρουν. Από τα κυριακάτικα ματς τηλεοπτικά θα μεταθοδεί το Καραϊσκάκης Άρτας - Εργοτέλης, ενώ τη Δευτέρα η ΕΡΤ θα δείξει το Παναχαϊκή-Δόξα Δράμας. 
Με κόσμο ο ΠΑΣ στη Χαλκιδική
Παρά το ότι το κυριακάτικο παιχνίδι δεν θα γίνει στην Καλαμαριά, αλλά στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου του. Ο Απόλλων Πόντου αποφάσισε να παραχωρήσει θύρα για τη φιλοξενία των φίλων του ΠΑΣ με την τιμή του εισιτηρίου να είναι στα 10 ευρώ.
Το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν θα μεταδοθεί τηλεοπτικά, αλλά και ότι είναι μεσημέρι Κυριακής, δηλαδή σε μέρα μη εργάσιμη για πολλούς φιλάθλους, καθιστούν σίγουρο ότι στο γήπεδο θα βρεθούν αρκετοί φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα προκειμένου να βοηθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα να φύγει με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τη Χαλκιδική.