Πάνοπλος και αισιόδοξος υποδέχεται ο ΠΑΣ Γιάννινα τον Απόλλωνα Σμύρνης

on .

PAS APOLLON SHMATA

Το πιο κρίσιμο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δίνει αύριο (16/02, 5:00 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς αντιμετωπίζει στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής για την 17η αγωνιστική της Super League 2 τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος τον ακολουθεί στη 2η θέση της βαθμολογίας.  
Οι Γιαννιώτες βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας με 37 βαθμούς και προέρχονται από την εμφατική νίκη με 1-6 επί του ουραγού Απόλλωνα Πόντου και αύριο θέλουν να αποδείξουν στο γήπεδο ποια είναι η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας.  Η ψυχολογία είναι καλή στο γιαννιώτικο στρατόπεδο και άπαντες δουλεύουν με προσήλωση για αυτό τον αγώνα-πρόκληση με την ομάδα της Ριζούπολης, που είναι ο μεγάλος αντίπαλος και συνδιεκδικητής για την άνοδο στην Super League.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Για το αυριανό ντέρμπι κορυφής ο Αργύρης Γιαννίκης θα έχει στη διάθεσή τους τους Αποστολόπουλο και Λιάσο που επιστρέφουν από τιμωρία για κίτρινες κάρτες, ενώ διαθέσιμος είναι ο Παντελάκης που προορίζεται για βασικός. Νοκ-άουτ από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα έχουν τεθεί οι Νάουμετς και Γιαννίκογλου που νιώθουν κάποιες ενοχλήσεις και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ακολούθησαν ατομικά προγράμματα.
Ο Γιαννίκης δεν φανέρωσε τα σχέδια του στη χτεσινή προπόνηση και κράτησε κλειστά χαρτιά, δεν αναμένεται να κάνει ωστόσο σημαντικές διαφοροποιήσεις στο βασικό σχήμα. Ο Αποστολόπουλος θα επιστρέψει στο βασικό σχήμα και στο δεξί άκρο της άμυνας, όπως και ο Παντελάκης στα στόπερ. Το δίδυμο Σιόντη-Κάστρο θα έχει πολύ δουλειά στη μεσαία γραμμή και θα είναι τα κεντρικά χαφ, ενώ τα ερωτηματικά αφορούν κυρίως τις θέσεις των εξτρέμ. Ο ανεβασμένος Ελευθεριάδης είναι ο πιθανότερος για το αριστερό άκρο της επίθεσης, ενώ δεξιά τη θέση διεκδικούν οι Παμλίδης και Νικολιάς, με δεδομένο ότι ο Ξύδας με τη σύσπαση που υπέστη στον προσαγωγό στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου έχασε μερικές προπονήσεις.
Μια πιθανή αρχική ενδεκάδα του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Κάστρο, Ελευθεριάδης (Καρτάλης), Παμλίδης (Νικολιάς), Λέο, Κρίζμαν.
Γιαννίκης: «Διψασμένοι για τη νίκη»
Δύσκολο χαρακτήρισε το αυριανό παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης ο Αργύρης Γιαννίκης και στάθηκε στο γεγονός ότι είδε τους ποδοσφαιριστές του ορεξάτους και διψασμένους για το ντέρμπι.
«Αν πηγαίνεις για πρωταθλητισμό κάθε παιχνίδι θα πρέπει να θεωρείται παιχνίδι της χρονιάς. Πρόκειται για ένα παιχνίδι ντέρμπι αφού είναι οι δύο ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την άνοδο. Πριν το παιχνίδι με τον Απόλλωνα στον πρώτο γύρο  ήμασταν δυο πόντους πίσω τώρα είμαστε τέσσερις  βαθμούς μπροστά. Σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που μας δίνει τη δυνατότητα να ξεφύγουμε στους +7 και αυτό πρέπει να κάνουμε», ήταν η αρχική τοποθέτηση του προπονητή του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος στη συνέχεια ενημέρωσε ότι ο μοναδικός που δεν υπολογίζεται λόγω τραυματισμού είναι ο Νάουμετς.
Για το που θα κριθεί το ντέρμπι, τόνισε: «Παρόλο που έχουμε την αίσθηση ότι τα παιδιά και υπό δύσκολες συνθήκες κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, τους είδαμε ειδικά αυτή την εβδομάδα ποιοτικούς και ορεξάτους, διψασμένους για το παιχνίδι και είναι πολύ σημαντικό».
 Ο προπονητής του ΠΑΣ απηύθυνε κάλεσμα στους Γιαννιώτες φιλάθλους, λέγοντας ότι θέλουν τον κόσμο στο πλευρό τους. «Είναι ένα παιχνίδι που θα χαιρόμασταν ο κόσμος να έρθει στο Ζωσιμάδες και να στηρίξει την ομάδα», κατέληξε. 
Με απουσίες ο Απόλλωνας
Μπορεί να μειώθηκαν τα προβλήματα για τον Μπάμπη Τεννέ μιας και οι Γκίνος και Χουχούμης ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών και θα είναι στην διάθεση του προπονητή τους, ερωτηματικό ωστόσο παραμένει η απουσία ή μη του βασικού γκολκίπερ του Απόλλωνα Χουάντερσον μιας και ούτε χθες ακολούθησε την προπόνηση και οι πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή μειώνονται. 
Διαιτητής ο Τσακαλίδης
Χωρίς αξιολογημένο διαιτητή από την Super League αποφάσισε η ΚΕΔ να διεξαχθεί το αυριανό ντέρμπι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Συγκεκριμένα, οι ιθύνοντες της διαιτησίας αποφάσισαν και όρισαν ως διαιτητή τον Αλέξανδρο Τσακαλίδη από τη Χαλκιδική. Ο συγκεκριμένος ρέφερι είχε πρόσφατα σφυρίξει τον ΠΑΣ Γιάννινα και στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πλατανιά, όπου οι Γιαννιώτες είχαν επικρατήσει με 2-0. 
Βοηθοί θα είναι ο Αθανάσιος Μαλανδρής από τη Χαλκιδική και ο Ηλίας Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία, ενώ τέταρτος θα είναι ο Άγγελος Αγγελάκης από τη Μακεδονία. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Βασίλειος Τεροβίτσας από την Αιτωλοακαρνανία.
Γενική είσοδος 10 ευρώ
  Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα  όρισε και για το αυριανό ντέρμπι γενική είσοδο με τιμή 10 ευρώ. 
Συγκεκριμένα, όλες οι θύρες θα έχουν εισιτήριο με τιμή 10 ευρώ, με εξαίρεση τη θύρα 3 VIP που θα έχει 15 ευρώ, ενώ τα παιδικά εισιτήρια θα κοστίζουν σε όλες τις θύρες 5 ευρώ. Τα εισιτήρια θα διατίθενται σήμερα Σάββατο από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 στα γραφεία του ΠΑΣ στο ΠΕΑΚΙ, ενώ αύριο Κυριακή, ανήμερα του αγώνα, θα λειτουργήσουν εκδοτήρια έξω από το «Ζωσιμάδες» από τις 11:00 και μέχρι την έναρξη του αγώνα στις 17:00.