Ανατολή-Χουλιαράδες στον πρώτο ημιτελικό

on .

KYPELLO ERASITEXNON

• Στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ προκρίθηκαν η Ανατολή και οι Χουλιαράδες, καθώς επικράτησαν της Θύελλας Κατσικάς (0-1) και του Μετσόβου (4-1) αντίστοιχα.
Μάλιστα, αυτές οι δυο ομάδες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα ημιτελικά, μιας και είχε γίνει γνωστό στην τελευταία κλήρωση η διασταύρωση των ζευγαριών.
Στην Κατσικά, η Θύελλα μπήκε δυνατά στο ματς και έχασε καλή φάση στο 1’ με τον Νάκο και στη συνέχεια με τον Γιωτάκη.
 Η Ανατολή απάντησε με τον Εμβραίζογλου και τον Φωλίνα, ενώ και πάλι ο Γιωτάκης αστόχησε από καλή θέση στο 38’. Η Ανατολή προειδοποίησε με την ευκαιρία του Κολιούση στο 42’ και σκόραρε με τον  Σκανδάλη στο 45’ με σουτ ύστερα από τη σέντρα του Γρηγοριάδη . Η Θύελλα απάντησε με φάση του Νάκου πριν βγει το ημίχρονο, ενώ στο 58’ ο Διαμάντης είπε όχι σε σουτ του Δήμου,όπως έκανε και αργότερα στην εκτέλεση φάουλ από τον Φωλίνα.
 Η Κατσικά έμεινε με δέκα παίκτες στο 65’ λόγω της αποβολής του Ασωνίτη, ενώ η Ανατολή είχε δοκάρι με τον Εμβραίζογλου να εκτελεί κόρνερ και τον Λισγάρα με κεφαλιά στη προσπάθειά του να διώξει να την στέλνει στο δοκάρι. Στο 79’ υπήρξε μια διακοπή, μιας και έπεσε κροτίδα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στην τελευταία φάση του ματς, ο Φωλίνας σούταρε και ο Διαμάντης έδιωξε τη μπάλα.
Άνετα οι Χουλιαράδες
Στο Ενωσιακό γήπεδο οι Χουλιαράδες ξεπέρασαν το εμπόδιο του Μετσόβου με σκορ 4-1 και πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά.
Οι Μετσοβίτες προηγήθηκαν στο 14’, όταν σε μπαλιά το Σταχούλη, ο Κρανάς έστειλε τη μπάλα άθελά του στα δίχτυα της ομάδας του. Οι Χουλιαράδες ισοφάρισαν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γ. Τάτση στο 18’, ενώ έφτασαν στο 2-1 στο 26’, όταν ο Δάσκαλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μιχάλης έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα. 
Η ομάδα του Σπύρου Τασιούλα έχοντας πάρει τα ηνία του αγώνα, συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, έχασε ευκαιρία με τον Λώλη και έκανε το 3-1 στο 36’ με τον Γιάννη Δάσκαλο από απευθείας εκτέλεση κόρνερ.
Στις αρχές της επανάληψης, το σουτ του Θ. Τσουλιάη ήταν άστοχο, όπως και του Τσιόστα στο 61’. Οι Χουλιαράδες έφτασαν στο τελικό 4-1 στο 68’. Ο Τσακμάκης έκανε τη σέντρα σουτ, ο Μαργωμένος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα.
Την Τέταρτη η συνέχεια
Η προημιτελική φάση ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου με το παιχνίδι του Αγροτικού Καστρίτσας με τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά και με αυτό ανάμεσα στον Αετό Νήσου με τη Θύελλα Ελεούσας.
Όποια ομάδα κερδίσει προκρίνεται στην επόμενη φάση, ενώ αν το ματς λήξει ισόπαλο, η πρόκριση θα κριθεί σε επαναληπτικό ματς στην έδρα του αντιπάλου. Από αυτά τα δυο παιχνίδια, θα προκύψει και το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού.