Πέρασε νικηφόρα από τα Χανιά ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PLATANIAS PAS 24 2 20

Την έβδομη εκτός έδρας νίκη του και συνολικά την 13η στο φετινό πρωτάθλημα σημείωσε χτες το μεσημέρι ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς επιβλήθηκε με 0-2 του Πλατανιά του Γιάννη Τάτση στα Περιβόλια Χανίων στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 18η αγωνιστική της Super League 2. Δίχως να πιάσουν ιδιαίτερα υψηλή απόδοση οι Γιαννιώτες  έφυγαν νικητές από τα Χανιά χάρη στα γκολ των Παντελάκη (19’) και Καρτάλη (56’) και ανέβηκαν στους 43 βαθμούς, διατηρώντας σταθερή τη διαφορά στο +7 από τον δεύτερο Απόλλωνα Σμύρνης. 
Η γιαννιώτικη ομάδα παραμένει αήττητη στα εκτός έδρας της παιχνίδια με συνολικό απολογισμό 7 νικών και δύο ισοπαλιών (σε Πάτρα και Ριζούπολη), ενώ στα αξιοσημείωτα ανήκει το γεγονός ότι η χτεσινή ήταν η τρίτη νίκη της ομάδας του Γιαννίκη στην Κρήτη σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο  ΠΑΣ συνέχισε τη θετική του παράδοση στα Περιβόλια καθώς σε σύνολο επτά αναμετρήσεων σε επίπεδο Α’ και Β’ Εθνικής έχει φύγει νικητής τέσσερις φορές, τρεις φορές πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ έχει ηττηθεί με γηπεδούχο τον Πλατανιά μόνο για το θεσμό του Κυπέλλου.

Πώς έπαιξε ο ΠΑΣ
Με την προσφιλές και αγαπημένο του 4-4-2 παρέταξε τον ΠΑΣ και χτες στα Περιβόλια ο Αργύρης Γιαννιίκης, δίνοντας φανέλα βασικού στον Λιάσο στη θέση του τραυματία Κάστρο, ενώ άφησε εκτός 18άδας τον Οικονομόπουλο από τους παίκτες που ταξίδεψαν στα Χανιά.
Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Αποστολόπουλος και στο αριστερό ο Μπουκουβάλας, και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσαν  ο αρχηγός Σκόνδρας με τον Παντελάκη. Στα αμυντικά χαφ ήταν οι Σιόντης και Λιάσος, δεξί εξτρέμ ο Παμλίδης, αριστερό ο Καρτάλης και στη γραμμή κρούσης οι Λέο και Κρίζμαν.

Τα ηνία ο ΠΑΣ
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ο ΠΑΣ είχε τα ηνία και έχασε την πρώτη του καλή στιγμή στο 6’. Μετά από ωραία συνεργασία των Παμλίδη και Αποστολόπουλου από δεξιά, ο τελευταίος πάτησε με τακουνάκι στον Παμλίδη που σούταρε αλλά τελευταία στιγμή ο Τσαμούρης έβαλε την κόντρα και έσωσε τον Πλατανιά. Δυο λεπτά αργότερα ο Λέο δεν κατάφερε να κάνει την προβολή μετά την παράλληλη σέντρα του Κρίζμαν. 
Ο Πλατανιάς είχε την πρώτη του τελική προς την εστία στο 12' όταν ο Παπουτσογιαννόπουλος σούταρε από τον άξονα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε κι ένα σουτ του Βουκελάτου στο 17' από τη δεξιά γωνία της περιοχής. 

Σκόραρε και πάλι ο Παντελάκης
Ο ΠΑΣ μπήκε μπροστά στο σκορ στο 19’ μετά από στημένη φάση, όπως και στο παιχνίδι της περασμένης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Αποστολόπουλος εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά  με το δεξί πόδι και ο προωθημένος Παντελάκης με κεφαλιά νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς του Πλατανιά και τον τερματοφύλακα Πενταράκη για το 0-1.
Ήταν το τρίτο γκολ του Χανιώτη κεντρικού αμυντικού του ΠΑΣ στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ είχε πετύχει με καρφωτή κεφαλιά γκολ και απέναντι στον Απόλλωνα την περασμένη αγωνιστική. Ο Παμλίδης στο 22’ έπιασε το σουτ με το εξωτερικό φάλτσο και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του γκλοκίπερ του Πλατανιά.
Mετά από αυτό το χρονικό σημείο, ήταν εμφανές το γεγονός ότι ο ΠΑΣ κατεβάσε ταχύτητα και ο Πλατανιάς ισορρόπησε το παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή του Χουτεσιώτη.

Του πάνε τα… Περιβόλια
Στην πρώτη καλή στιγμή του στιγμή στο παιχνίδι για το δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΣ ευτύχησε να ζευγαρώσει τα τέρματά του στο 56’. Ο Λιάσος με δυναμισμό κέρδισε τις κόντρες στη μεσαία γραμμή, πάσαρε στον Καρτάλη από αριστερά, ο οποίος "χόρεψε" τους αμυντικούς του Πλατανιά  και με εξαιρετικό σουτ με το αριστερό νίκησε τον Πενταράκη και έκανε το 0-2. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Αλέξανδρου Καρτάλη στο πρωτάθλημα και μάλιστα στο ίδιο γήπεδο, καθώς είχε σκοράρει και στη νίκη του ΠΑΣ με αντίπαλο τα Χανιά (0-1).
Μετά το 0-2 ο Γιαννίκης αποφάσισε να ξεκουράσει κάποιους παίκτες, ενόψει και του αγώνα της Παρασκευής με τη Δόξα στη Δράμα. Ο Τρικαλινός τεχνικός πέρασε στο 63’ στο ματς τον Ελευθεριάδη αντί του Κρίζμαν που δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του και ως εκ τούτου υπήρξαν εσωτερικές αλλαγές. Ο Ελευθεριάδης πέρασε αριστερό εξτρέμ, στα δεξιά μετατοπίστηκε ο Καρτάλης και ο Παμλίδης ήταν ο νέος παρτενέρ του Λέο στην επίθεση.
Στο 71’ ο Βουκελάτος έπιασε το σουτ, η μπάλα είχε ανάποδα φάλτσα και κατέληξε άουτ. Στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα ο Γιαννίκης έριξε στο ματς τους Ξύδα και Νικολιά στις θέσεις των Λέο και Καρτάλη δοκιμάζοντας και διάταξη 4-3-3, με τους Ελευθεριάδη (αριστερά), Ξύδα (δεξιά) και Παμλίδη στην τριπλέτα της επίθεσης και τον Νικολιά πίσω τους σε ρόλο κεντρικού χαφ. 
Η ομάδα του Αργύρη μετά και το δεύτερο τέρμα, συνέχισε να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι, μη δίνοντας το δικαίωμα στη χανιώτικη ομάδα να βγει με φιλοδοξίες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και διατηρώντας με σχετική άνεση το υπέρ του προβάδισμα.
Ο Γιούσης στο 89’ πήρε την κεφαλιά από σέντρα που έβγαλε ο Ρεβυθόπουλος, αλλά η μπάλα πέρασε από το κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη. Το 0-2 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ματσούκα, με τον ΠΑΣ να φτάνει με σχετική ευκολία στο τρίποντο της νίκης που τον ανέβασε στους 43 βαθμούς. 
Διαιτησία: Ματσούκας (Τσιλίκας-Πήττας).
Πλατανιάς (Γιάννης Τάτσης): Πενταράκης, Ρεβυθόπουλος,Τσαμούρης, Κατσαρός (63’ Λουκίνας), Σαάντο, Κόρτσταμ, Οικονόμου, Γιούσης, Μπάμπης, Βουκελάτος (72 Ποζατζίδης), Παπουτσογιαννόπουλος (63’ Λεϊρία).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Παντελάκης, Σκόνδρας, Λιάσος, Σιόντης, Καρτάλης (80’ Νικολιάς), Παμλίδης, Λέο (77’ Ξύδας), Κρίζμαν (63’ Ελευθεριάδης).

Παρασκευή στη Δράμα,
Δευτέρα στην Άρτα
Ανακοινώθηκε από την διοργανώτρια Super League 2 το πρόγραμμα των 4 αγωνιστικών που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. 
Η αναμέτρηση του ΠΑΣ στη Δράμα για την 19η αγωνιστική κόντρα στη Δόξα θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 28/02 (4 μ.μ) και θα έχει τηλεοπτική κάλυψη. Την Κυριακή 8 Μαρτίου (3 μ.μ) θα υποδεχθεί την Κέρκυρα στο "Ζωσιμάδες" για την 20η αγωνιστική, ένα παιχνίδι που δεν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη. Αντίθετα, τηλεοπτικό θα είναι το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα για την 21η αγωνιστική με αντίπαλο τον Καραισκάκη στη γειτονική Άρτα τη Δευτέρα 16 Μαρτίου(4 μ.μ). 
Για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Super League 2, o ΠΑΣ θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Λάρισας του Γιάννη Μπελά στις 14.45, κοινή ώρα έναρξης όλων των αγώνων την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.