Υπογράφηκε μνημόνιο για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο

on .

MHTSOTAKHS MNHMONIO FIFA

• Η υπογραφή «μνημονίου» για το ελληνικό ποδόσφαιρο ανακοινώθηκε  χθες μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA Γκρεγκ Κλαρκ. Συγκεκριμένα βάσει αυτού:
 Οι UEFA / FIFA θα εκπονήσουν εντός τριών μηνών από την υπογραφή του παρόντος Συνυποσχετικού μία ολιστική μελέτη για τη βελτίωση και αναβάθμιση του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
 Η μελέτη θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές, στις οποίες θα συγκαταλέγονται ενδεικτικά:
- Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
- Η αδιαβλητότητα του παιχνιδιού (ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του στησίματος αγώνων, της διαφθοράς και της χρήσης αναβολικών ουσιών) στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
- Η αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διάκρισης στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
- Το σύστημα διαιτησίας.
 Η Ελληνική Κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να ενσωματώσει, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον Αθλητισμό, τις προτάσεις UEFA / FIFA στην ελληνική έννομη τάξη.
 «Σκοπεύουμε χωρίς αμφιβολία να πετύχουμε εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αξίζει τίποτα λιγότερο από αυτό. Είναι ένα άθλημα που το αγαπούν πάρα πολύ οι Έλληνες και ειλικρινά αυτό που έχουμε δει ως τώρα πραγματικά αδικεί το ποδοσφαιρικό προϊόν που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.