Νησί - Καστρίτσα αντίπαλοι στα ημιτελικά του Κυπέλλου

on .

PODOSFAIRO MPALA

Ολοκληρώθηκε, χθες, η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ όπου προέκυψε και το δεύτερο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης.
Αυτό είναι ανάμεσα στον Αετό Νήσου και τον Αγροτικό Καστρίτσας που επικράτησαν στην έδρα τους της Θύελλας Ελεούσας και του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά.
Να σημειωθεί ότι το πρώτο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης είχε προκύψει από τους αγώνες της περασμένης εβδομάδας όπου Ανατολή και Χουλιαράδες είχαν αποκλείσει Θύελλα Κατσικάς (0-1) και Μέτσοβο (4-1) αντίστοιχα.
Στο Νησί, ο Αετός ξεπέρασε με σχετική ευκολία το εμπόδιο της νεανικής ομάδας της Θύελλας Ελεούσας και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά για δεύτερη σερί σεζόν.
Μόλις στο 2’ ο Μπίλης εκτέλεσε το φάουλ και ο Κασίμης με προβολή έκανε το 1-0. Ακολούθησαν καλές στιγμές για τους γηπεδούχους όπως με Κοτσίνα και Κοντογιάννη αλλά και η Θύελλα είχε τις απαντήσεις της με Βελτσίστα και Τσίντα.
Στην επανάληψη, η ομάδα του Αποστόλη Τόλη ήταν καταιγιστική. Το 2-0 ήρθε στο 53’ με πλασέ του Πρέντζα από μπαλιά του Κοντογιάννη, ο οποίος έχασε ευκαιρία ένα λεπτό νωρίτερα. Στο 71’ ο Μπίλης από κόρνερ του Πρέντζα έκανε το 3-0 με κεφαλιά, ενώ στο 84’ ο Κάτσενος με πλασέ το 4-0 από δύσκολη γωνία. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Κοντογιάννης με κεφαλιά από σέντρα του Πρέντζα.
Πρόκριση με δέκα παίκτες
Στα ημιτελικά του Κυπέλλου προκρίθηκε ο Αγροτικός Καστρίτσας που επικράτησε με 1-0 του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά αν και είχε αριθμητικό μειονέκτημα από το 64’ λόγω της αποβολής του Κώστα Θανάση. Η ομάδα του Αλέκου Τάτση είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 4’ με το σουτ του Μ.Ηλία να φεύγει άουτ, ενώ στο 12’ η Καστρίτσα είχε δοκάρι με τον Γιάκο.
Οι γηπεδούχοι ζευγάρωσαν τα… δοκάρια, όταν στο 54’ ο Μπιστιόλης έκανε τη σέντρα και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αρχοντάκη.
Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 56’ με δυνατό σουτ του Ναυρόζογλου.
Ο Αγρ. Καστρίτσας έμεινε με δέκα παίκτες στο 64’ λόγω της αποβολής του Θανάση με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά το γεγονός αυτό δεν το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι που δεν φάνηκαν απειλητικοί για την αντίπαλη εστία, με εξαίρεση ένα σουτ του Φερούλη στις καθυστερήσεις που ήταν άστοχο εντός περιοχής.
Οι πιθανές ημερομηνίες των αναμετρήσεων Ανατολή-Χουλιαράδες και Νησί-Καστρίτσα στα ημιτελικά είναι η Τετάρτη 11 Μαρτίου για τα πρώτα ματς και η 18η Μαρτίου για τις ρεβάνς.