Για τη Δράμα αναχωρεί σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH 26 2 20

Για τη Δράμα αναχωρεί οδικώς σήμερα το πρωί ο ΠΑΣ Γιάννινα, εκεί όπου το απόγευμα θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του για τον αυριανό αγώνα με τη Δόξα Δράμας για την 19η αγωνιστική της Super League 2.
Η προετοιμασία της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη συνεχίστηκε χτες το μεσημέρι στις 15:00 με προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής. Το ευχάριστο για τον Τρικαλινό τεχνικό είναι πως έλαβαν κανονικά μέρος οι Νάουμετς και Κάστρο, χωρίς να αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα. Ο Ουκρανός έμπαινε λίγο πιο συντηρητικά στις φάσεις, ενώ ο Κάστρο δεν προορίζεται για βασικός και θα χρησιμοποιηθεί μόνο αν κριθεί αναγκαίο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Ο Κολομβιανός ολοκλήρωσε την προπόνηση κάνοντας γύρους τρεξίματος.
Το πρόγραμμα της χτεσινής προπόνησης περιελάμβανε αρχικά προθέρμανση και ασκήσεις φυσικής κατάστασης με τον γυμναστή Ντουρουντό. Στη συνέχεια οι παίκτες του ΠΑΣ χωρίστηκαν σε 3 γκρουπ και έκαναν μια άσκηση που έμοιαζε με... ράγκμπι. Δηλαδή η μπάλα με τα χέρια από το ένα τέρμα στο άλλο, με την προϋπόθεση να μην πέσει η μπάλα κάτω. Ακολούθησε μια πιο... παραδοσιακή άσκηση με τα  πόδια και κυκλοφορία της μπάλας. Τέλος, έγινε δίτερμα στο μισό γήπεδο, με τον Αργύρη Γιαννίκη να εστιάζει στην επιθετική τακτική. Ειδικότερα, ο τεχνικός του ΠΑΣ ζήτησε παιχνίδι από τα πλάγια και αρκετές πλαγιοκοπήσεις με συνεργασία των μπακ και των εξτρέμ.
Ο Γιαννίκης δεν φανέρωσε ιδιαίτερα τα πλάνα του στην χτεσινή προπόνηση καθώς δεν έγινε δίτερμα σε όλο το γήπεδο. Το μόνο στοιχείο που δείχνει κάποιες από τις σκέψεις του ήταν όταν έστειλε νωρίτερα στα αποδυτήρια για να ξεκουραστούν 10 παίκτες. Αυτοί ήταν οι Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Παντελάκης, Σιόντης, Λιάσος, Καρτάλης, Παμλίδης, Λέο και Κρίζμαν. Αν εξαιρέσει κανείς τον Καρτάλη που είναι τιμωρημένος λόγω καρτών και δεν θα αγωνιστεί στη Δράμα, οι υπόλοιποι 9 θεωρούνται βασικοί και οι πιθανότεροι να ξεκινήσουν αύριο στο βασικό σχήμα.
Αν προσθέσουμε και τον Χουτεσιώτη που έκανε προπόνηση μαζί με τους άλλους δύο τερματοφύλακες Περιστερίδη και Γιαννίκογλου, ουσιαστικά μόνο μια θέση είναι το ερωτηματικό για αύριο. Το ποιος θα καλύψει το κενό του Καρτάλη, δηλαδή ποιος θα παίξει από αριστερά. Τη θέση διεκδικούν με αξιώσεις οι Ελευθεριάδης, Λώλης και Νικολιάς. 
Η αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα θα αναχωρήσει σήμερα στις 10:00 οδικώς για τη Δράμα και το απόγευμα θα κάνει σε γήπεδο της περιοχής την τελευταία της προπόνηση. 

Γιαννίκης: «Θα ανταποκριθούμε στις δυσκολίες»
Πριν την έναρξη της χτεσινής προπόνησης ο Αργύρης Γιαννίκης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για το αυριανό παιχνίδι, εστιάζοντας στην κακή οργάνωση και την έλλειψη προγραμματισμού που υπάρχει στην Super League 2. Ο προπονητής του ΠΑΣ αναφέρθηκε και στο περασμένο παιχνίδι στα Χανιά, αλλά και τη διαφορά που χωρίζει βαθμολογικά τη γιαννιώτικη ομάδα από τον Απόλλωνα Σμύρνης. 
«Καταρχήν μάθαμε στη διάρκεια του αγώνα ότι θα παίξουμε την Παρασκευή. Eίμαστε η μόνη ομάδα που παίζουμε δυο παιχνίδια εκτός έδρας σε τόσο σύντομο διάστημα. Από το πιο νότιο μέρος θα πάμε στο πιο βόρειο, είναι 10 ώρες ταξίδι να πάμε στην Κρήτη και άλλες τόσες να γυρίσουμε είναι έξι ώρες να πάμε στη Δράμα και άλλες τόσες να γυρίσουμε και έτσι όπως είναι το πρόγραμμα μας έχει δέσει τα χέρια για να κάνουμε μια διαχείριση πιο ωραία πριν το ματς με τη Δράμα. Το ότι βγήκε το πρόγραμμα τη Δευτέρα για να παίξουμε την Παρασκευή εγώ δεν το κατανοώ, αν το γνωρίζαμε μια εβδομάδα πιο μπροστά θα κάναμε και εμείς πιο επαγγελματικά τη δουλειά μας. Είμαστε συνηθισμένοι και ψημένοι σε δύσκολες συνθήκες οι παίκτες που θα επιλέξουμε να παίξουν και δεν έχουν κάποια κούραση πρέπει να περάσουν σωματικά και ψυχικά κάποιο επίπεδο και οι παίκτες που θα πάρουν τις ευκαιρίες και δεν έχουν παίξει πολύ αφού θα υπάρξει κάποιο ροτέισιον πρέπει να αποδείξουν ότι δικαιούνται να είναι στην ομάδα», ήταν η αρχική τοποθέτηση του προπονητή της γιαννιώτικης ομάδας. 
Για τη δυσκολία του παιχνιδιού σε σχέση με αυτό του Πλατανιά σημείωσε: «Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, τελευταίο αποτέλεσμα είχαν 3-2 με τον Λεβαδειακό. Μια ομάδα που είναι επικίνδυνη στο παιχνίδι με σέντρες δεν το κάνει πιο εύκολο γιατί θα έχουμε και μεγάλο ταξίδι αλλά στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Ο ΠΑΣ θα είναι αυτός που πρέπει για να πάρει το παιχνίδι».
Για  απουσίες: «Ο Κάστρο είναι αμφίβολος δεν έχει κάνει προπόνηση μέχρι σήμερα (σ.σ. χθες) το ίδιο και ο Νάουμετς και ο Καρτάλης που είναι με κάρτες».
Για το   παιχνίδι με τον Πλατανιά: «Είχαμε πει πριν τον Απόλλωνα ότι υπάρχει καλή διαίσθηση γιατί είχαμε καλύτερες συνθήκες εργασίας και είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν τον αγώνα με τον Πλατανιά τα γήπεδα είναι λασπωμένα και αυτό πάει πακέτο. Σίγoυρα δεν ήμασταν αισθητικά καλοί και τακτικά όμως κάναμε αυτό που έπρεπε για να κερδίσουμε. Έχω την άποψη ότι ανεβάζεις τις πιθανότητες επιτυχίας αν το αισθητικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι και αυτό εξίσου καλό, αλλά δεν μπορώ να πω στους παίκτες να είναι πάντα το αισθητικό κομμάτι καλό αν δεν είναι οι συνθήκες ανάλογες».
Για το αν υπάρχει διαφορά ασφαλείας: «Έχω σπουδάσει μαθηματικά ήταν ένα μάθημα που το αγαπούσα και το αγαπάω και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία πόσους πόντους θα χρειαστούμε ακόμη, αν είναι ασφαλής η διαφορά που έχουμε, πόσους βαθμούς θα χρειαστούμε ώστε να είναι ασφαλής. Με μεγάλο κόπο και ιδρώτα αποκτήσαμε τη διαφορά των επτά βαθμών κοιτούσαμε κάθε εβδομάδα ξεχωριστά, είχαμε την συγκέντρωση εκεί πέρα και από τη στιγμή που κάνεις λογαριασμούς χάνει τον προσανατολισμό σου σε αυτό που είναι σημαντικό και αυτό είναι το επόμενο παιχνίδι».

Διαιτητής ο Βλάχος
Ο Ανδρέας Βλάχος του συνδέσμου Ανατολικής Αττικής ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Δόξα στη Δράμα. Βοηθοί του Βλάχου θα είναι οι Αλέξανδρος Καραθανάσης (Αν. Αττικής) και Αντώνιος Αναστασάκης (Χανίων). Τέταρτος ορίστηκε ο Νικόλαος Μαρόπουλος (Μακεδονίας) και παρατηρητής διατησίας ο Ιωάννης Στρατούδης από τον Έβρο.