«Θολό» παραμένει το τοπίο για το πρωτάθλημα της Super League 2

on .

MPALLA SUPER LEAGUE

l Οριστικά το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση η Super League 1 όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στο χτεσινό ΔΣ της Λίγκας, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί το ακριβές πρόγραμμα των αγώνων για τα play off και τα play out.
Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν και το restart του πρωταθλήματος δρομολογήθηκε για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου. Όπως προέκυψε από το Δ.Σ. που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, η πρόταση της Super League 1 προς τους αρμόδιους φορείς και την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ θα είναι για οριστική επανέναρξη της δράσης και αναμένεται να δοθεί η τυπική έγκριση από την επιτροπή των ειδικών του ΕΟΔΥ και της ΓΓΑ.
Να σημειωθεί, ότι το υγειονομικό πρωτόκολλο προβλέπει ότι σε περίπτωση κρούσματος σε μέλος ομάδας, τότε αυτός τίθεται σε κατ΄οίκον περιορισμό και συνολικά όλη η ομάδα σε πενθήμερη καραντίνα σε προεπιλεγμένο σημείο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League αναφέρει:
«Κατά την σημερινή τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, η εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ. κ. Κάτια Κοξένογλου εξελέγη ομόφωνα στη θέση της αναπλ. προέδρου του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.
Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, για τις θέσεις 7-14, επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία.
Ομόφωνα προτείνεται ως ημερομηνία έναρξης των Play Off και των Play Out της Super League το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και θα αποσταλεί σχετικό αίτημα προς έγκριση από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.
Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή της Super League στο World Leagues Forum. Η συζήτηση επί των χορηγικών παροχών θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Super League».
Σήμερα το ΔΣ της Super League 2
Παρότι άλλαξε 2-3 ημερομηνίες, τελικά το ΔΣ της Super League 2 ορίστηκε για σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 μέσω τηλεδιάσκεψης, χωρίς ωστόσο ανάμεσα στα θέματα να βρίσκεται το κυρίαρχο ζήτημα της συνέχισης ή της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.
Η πρόταση της Παναχαϊκής και του Καραϊσκάκη Άρτας για απευθείας συνάντηση των 12 προέδρων των ομάδων στην Αθήνα δεν πέρασε και έτσι σήμερα το ΔΣ θα γίνει με τηλεδιάσκεψη.

Η πατρινή και η αρτινή ομάδα επιδίωκαν συνάντηση χωρίς την παρουσία του προέδρου της SL2/Football League Λεωνίδα Λεουτσάκου, κάτι που εν τέλει δεν πέρασε.
Παρόλα αυτά, ούτε σήμερα το μεσημέρι θα συζητηθεί το φλέγον θέμα της συνέχισης ή μη του πρωταθλήματος, αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα γίνει ενημέρωση για το υγεινομικό πρωτόκολλο και το κόστος των διαγνωστικών τεστ. Ειναι δεδομένο πλέον ότι η πλειοψηφία των ομάδων επιθυμούν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος με ελάχιστες εξαιρέσεις όπως τον ΠΑΣ Γιάννινα, τα Χανιά και τον Λεβαδειακό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League 2 αναφέρει:
«ΠΡΟΣ ΠΑΕ SUPER LEAGUE 2
Σας καλούμε σε τηλεδιάσκεψη την Τρίτη 19 Μαρτίου και ώρα 14:00 με τα εξής θέματα:
α) Ενημέρωση Υγειονομικού Πρωτοκόλλου
β) Ενημέρωση / συζήτηση κόστους υγ. πρωτοκόλλου
γ) Διάφορα Θέματα
Εκ της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας
Ο Πρόεδρος Λεωνίδας Λεουτσάκος»