«Πράσινο φως» για ομαδικές προπονήσεις στην Super League 2

on .

PAS PROPONHSH 26 5 2020

• Στις ομαδικές προπονήσεις θα επιστρέψουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι ομάδες της Super League 2, όπως προέκυψε από τη χτεσινή τηλεδιάσκεψη των γιατρών και υγειονομικών υπευθύνων της κατηγορίας, κάνοντας ένα ακόμα βήμα προς την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Η τηλεδιάσκεψη της Υγειονομικής Επιτροπής της Super League 2 με τους γιατρούς της ομάδας έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά και του μέλους της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, Οδυσσέα Παξινού. Υγειονομικός επικεφαλής της Super League 2 είναι ο ιατρός Αντώνης Λεμονής, ενώ τον ΠΑΣ Γιάννινα εκπροσώπησε ο ιατρός της ομάδας και ορθοπεδικός, Σταύρος Ριστάνης. Πέραν του κ. Ριστάνη συμμετείχαν και οι ιατροί 10 ακόμα ομάδων της κατηγορίας και συγκεκριμένα οι εξής: Νικόλαος Πισκοπάκης (Απόλλων Σμύρνης), Ιωάννης Φραγκιουδάκης (Χανιά), Κωνσταντίνος Κολοκυθάς (Λεβαδειακός), Χρήστος Χριστογιάννης (Καραϊσκάκης Άρτας), Αντώνης Τσαγκάλης (Απόλλων Λάρισας), Ιωσήφ Χριστοφοράκης (Εργοτέλης), Βασίλης Συριόπουλος (Παναχαϊκή), Μιλτιάδης Τζήμος (Δόξα Δράμας), Αλέξανδρος Κοσκινάς (Κέρκυρα) και Γιώργιος Σοφίδης (Απόλλων Πόντου). Μοναδική απούσα ομάδα και χωρις υγειονομικό υπεύθυνο ήταν Πλατανιάς, ενώ σημειώνεται ότι η χανιώτικη ομάδα δεν είχε εκπροσωπηθεί ούτε στο πρόσφατο ΔΣ της SL2 που αποφάσισε να αιτηθεί την επιστροφή στις προπονήσεις.
Οι υγειονομικοί υπεύθυνοι των 11 από τις 12 ομάδες της SL2 ενημερώθηκαν πλήρως για τις απαιτήσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ενώ όσων οι ομάδες έχουν ξεκινήσει προπονήσεις, όπως ο κ. Ριστάνης, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που προέκυψαν από την εφαρμογή του πρωτοκόλλου στις ατομικές προπονήσεις σε ολιγομελή γκρουπ. Σήμερα ο υγειονομικός επικεφαλής της SL2, Αντώνης Λεμονής, αναμένεται να αποστείλει τα απαραίτητα έγγραφα που του ζήτησε ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, προκειμένου να επιτραπούν άμεσα οι ομαδικές προπονήσεις στην κατηγορία, όπως συνέβη ήδη με τις ομάδες της Super League 1.

Έμφαση στη φυσική κατάσταση
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνεχίζονται καθημερινά οι προπονήσεις στον ΠΑΣ Γιάννινα υπό την επίβλεψη του Αργύρη Γιαννίκη και των συνεργατών του. Το τεχνικό επιτελείο έχει δώσει έμφαση στη φυσική κατάσταση και την αποκατάσταση καθώς το χρονικό διάστημα της διακοπής ήταν αρκετά μεγάλο και πρέπει οι παίκτες να επανέλθουν, αν όχι στο επίπεδο που ήταν πριν την διακοπή, τουλάχιστον σε ένα ικανοποιητικό σημείο ώστε σε περίπτωση που ξεκινήσει το πρωτάθλημα να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων. Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις ενδυνάμωσης υπό την επίβλεψη του προπονητή φυσικής κατάστασης, Γιάννη Ντουρουντού και στη συνέχεια οι παίκτες έκαναν ασκήσεις κυκλοφορίας.

Tέλος οι συνεντεύξεις Τύπου
Εκτός από τον τρόπο διεξαγωγής των προπονήσεων και των αγώνων, η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει πολλά και στον τρόπο κάλυψης των ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων από τα ΜΜΕ. Στο υγεινομικό πρωτόκολλο αγώνων που έστειλε προς έγκριση η Super League 1 στην Υγειοινομική επιτροπή της ΓΓΑ αλλάζουν σχεδόν τα πάντα σε όσα γνωρίζαμε για την κάλυψη μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης.
Συγκεκριμένα, ο συνολικός αριθμός των δημοσιογράφων δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερος των 30 ατόμων σε κάθε γήπεδο, ενώ η συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος του αγώνα δεν θα πραγματοποιείται, καθώς είναι σε εσωτερικό χώρο και κλειστή αίθουσα, κάτι που απαγορεύεται. Με μέριμνα των ΠΑΕ και των γραφείων Τύπου τους, θα δίνεται μετά τη λήξη του αγώνα, μαγνητοσκοπημένη ή γραπτή δήλωση του προπονητή, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των ομάδων.
Επίσης, καταργείται και η μικτή ζώνη μετά τη λήξη του κάθε αγώνα. Τέλος, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των ΜΜΕ θα εισέρχονται στο γήπεδο από συγκεκριμένη πύλη εισόδου των φωτογράφων / δημοσιογράφων και θα κατευθύνονται απευθείας στα δημοσιογραφικά θεωρεία.