Απάντηση μέσω... διαρροής της SL2 στον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

PAS PROPONHSH 28 05 2020

Με...διαρροή σε συγκεκριμένο αθηναϊκό ΜΜΕ και όχι με επίσημη ανακοίνωση επέλεξε να απαντήσει χτες η Super League 2 στην καυστική ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος κατηγόρησε τη διοργανώτρια αρχή για έλλειψη επαγγελματισμού και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Αλαλούμ χτες με επιστολή προέδρου Λεωνίδα Λεουτσάκου προς την ΕΠΟ για την αδειοδότηση των ομάδων, την οποία στη συνέχεια απέσυρε και ζήτησε προθεσμία για τις τελικές προτάσεις.
Ας τα πάρουμε από την αρχή: η αιχμηρή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα με αποδέκτες τους υπεύθυνους της Super League 2 και κυρίως τον πρόεδρο Λεωνίδα Λεουτσάκο δεν έμεινε ασχολίαστη, όμως η ηγεσία της δεύτερης κατηγορίας επέλεξε να απαντήσει με...κύκλους και όχι επίσημα στα όσα της καταλογίζει η γιαννιώτικη ομάδα. Μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣ οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα στην SL2 άρχισαν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τις...διαρροές προκειμένου να αποδομήσουν τους ισχυρισμούς των Γιαννιωτών.
Χωρίς να υπάρξει κάποια δήλωση λοιπόν, η ηγεσία της SL 2 απάντησε μέσω διαρροής το εξής: «Η διοργανώτρια αρχή δεν έχει λάβει καμία επίσημη απάντηση στα χέρια της ούτε από την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ ούτε από το αρμόδιο Yφυπουργείου Αθλητισμού αναφορικά με το αίτημα των ομάδων της Super League 2 για την έναρξη των ομαδικών προπονήσεων. Τηρούμε τη νομιμότητα, προχωράμε βήμα βήμα και δεν μπορούμε να λειτουργούμε ούτε με φήμες, ούτε με πάσης φύσεως διαρροές».
Από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα η απάντηση που δίνουν στην παραπάνω τοποθέτηση είναι ότι κατόπιν των δημοσιευμάτων που υπήρξαν περί έγκρισης των ομαδικών προπονήσεων από την ΓΓΑ, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ομάδας Γιώργου Χριστοβασίλη με τον πρόεδρο της SL2/FL, Λεωνίδα Λεουτσάκου, στην οποία ζητήθηκε άμεση διερεύνηση του ζητήματος από τον επικεφαλής της κατηγορίας, η οποία όμως δεν έγινε και ούτε υπήρξε κάποια απάντηση ή ενημέρωση.
Στη συνέχεια της τοποθέτησης της η Super League 2 απαντάει στη γιαννιώτικη ομάδα για τις κατηγορίες περί κωλυσιεργίας, σημειώνοντας ότι: «Είχε προγραμματιστεί αρχικά μια τηλεδιάσκεψη για ενημέρωση για την Παρασκευή (σ.σ. χτες) στις 11:45, κάποιες ομάδες, όμως, επισήμαναν ότι δεν μπορούσαν να συμμετέχουν εκείνη την ώρα και ζήτησαν να γίνει άμεσα ΔΣ της διοργανώτριας στα γραφεία, ώστε εκεί να τεθούν όλα επί τάπητος. Έτσι κι έγινε για αυτό και ορίστηκε Δ.Σ. για την Τετάρτη 3 Ιουνίου, αφού ούτως ή άλλως απαιτείται βάση καταστατικού ένας ελάχιστος χρόνος από την πρόσκληση μέχρι τη διεξαγωγή του συμβουλίου».
Αλαλούμ με Λεουτσάκο στην ΕΠΟ
Σε ένα χοντρό...φάουλ προχώρησε ο πρόεδρος της SL2/FL Λεωνίδας Λεουτσάκος στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ καθώς ζήτησε, ούτε λίγο ούτε πολύ, να αποσυρθεί αίτημα που είχε στείλει ο ίδιος με γραπτή επιστολή και ζήτησε νέα προθεσμία για να καταθέσει τις τελικές του προτάσεις.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της δεύτερης κατηγορίας απέστειλε επιστολή προς την ηγεσία της ΕΠΟ και το αντίστοιχο τμήμα Αδειδοτήσεων, ζητώντας να μην ισχύσει η αδειοδότηση για τις ομάδες που ο ίδιος εκπροσωπεί. Στη συνέχεια όμως ο ίδιος απέσυρε και απαρνήθηκε τη συγκεκριμένη επιστολή και ζήτησε δεκαπενθήμερη παράταση για να στείλει η Super League 2 τις τελικές της προτάσεις για το θέμα της αναδιάρθρωσης. Στην ουσία ο κ. Λεουτσάκος αυτοαναιρέθηκε καθώς επρόκειτο για δική του επιστολή και όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ανάλογη απόφαση του ΔΣ απάντησε χωρίς σαφήνεια για κάποια προηγούμενη τηλεδιάσκεψη. Το μόνο που αρκέστηκε να εξηγήσει ήταν πως το κάνει διότι την άλλη εβδομάδα θα γίνουν δύο πολύ σημαντικά ΔΣ σε SL2 και Football League.
Από Δευτέρα οι ομαδικές  προπονήσεις
Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν όπως όλα δείχνουν οι ομαδικές προπονήσεις των ομάδων της Super League 2 καθώς αύριο Κυριακή αναμένεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα συμπεριλάβει στις αποφάσεις της και την δεύτερη κατηγορία ποδοσφαίρου, πέραν των υπολοίπων αθλημάτων. Η νέα ΚΥΑ θα εκδοθεί την Κυριακή 31 Μαΐου και θα ισχύει από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου έως την Κυριακή 7 Ιουνίου.
Έτσι από μεθαύριο Δευτέρα τελειώνουν τα ψέματα και όσες ομάδες της Super League 2 το επιθυμούν θα μπορούν να προπονηθούν ομαδικά χωρίς να χρειάζεται κάποια επιπλέον απόφαση της διοργανώτριας αρχής. Όποια ομάδα θα θέλει θα κάνει ομαδικές προπονήσεις, αλλά υπό τον όρο να έχει αποστείλει στη ΓΓΑ τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα με υπογραφές για τις ομαδικές προπονήσεις, κάτι που έχει ήδη κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο γιατρός της ομάδας Σταύρος Ριστάνης.
Διήμερο ρεπό στον ΠΑΣ
Ένα ξεκούραστο Σαββατοκύριακο θα περάσουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Αργύρης Γιαννίκης.
Η χτεσινή προπόνηση των Γιαννιωτών πραγματοποιήθηκε και αυτή σε γκρουπ και το πρόγραμμα περιελάμβανε για όλους τους ποδοσφαιριστές ασκήσεις αποκατάστασης και αποφόρτισης. Στόχος είναι η διαφύλαξη της σωματικής υγείας των παικτών, μετά τις προπονήσεις των τελευταίων ημερών και την επιστροφή τους από την παρατεταμένη διακοπή.
Το επόμενο ραντεβού των ποδοσφαιριστών με το τεχνικό επιτελείο δόθηκε για το πρωί της Δευτέρας, με την ελπίδα ότι θα έχει δοθεί και τυπικά μέσω της ΚΥΑ η έγκριση και θα ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις για να μπορέσει η ομάδα να επιστρέψει στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων.