Δύο όμιλοι των 12 ομάδων στην Α’ κατηγορία

on .

erasitexniko

• Με την απόφαση της αναδιάρθρωσης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων από τη διοίκηση της ΕΠΣΠ, ολοκληρώθηκε και τυπικά η αγωνιστική περίοδος 2019-20 στο ερασιτεχνικό, η οποία ήταν λειψή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το σενάριο που ήταν και το επικρατέστερο ήταν τελικά αυτό που επαληθεύτηκε και έτσι τη νέα σεζόν η Α' κατηγορία θα διεξαχθεί με 2 ομίλους των δώδεκα ομάδων όπου θα υπάρχουν γεωγραφικά κριτήρια και σύμφωνα με την έδρα που θα δηλώσει η κάθε ομάδα.
Για να γίνει αυτό θα ανέβουν από κάθε όμιλο της Β' κατηγορίας πέντε ομάδες και συγκεκριμένα οι εξής: Ζωοδόχος, Νεοχωρόπουλο, Ροδοτόπι,Σταυράκι και Πωγωνάτος από την Α' όμιλο και Ολυμπιακός Βοτανικού, Ασβεστοχώρι,  ΠΑΣ Πηγών Λούρου, Λογγάδες και Δροσοχώρι από τον Β' όμιλο. Από την Α' κατηγορία θα υποβιβαστεί μόνο η Κόντσικα, η οποία είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα στα μέσα της σεζόν και έτσι δεν μπορεί να συμμετέχει στην αναδιάρθρωση, ενώ θα παραμείνουν στην κατηγορία τα Σερβιανά.
Στη Β' κατηγορία θα υπάρχουν δυο όμιλοι από 14 ομάδες ο καθένας ενώ δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα τη φετινή περίοδο. Από τη Γ' κατηγορία θα ανέβουν οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, δηλαδή οι: Βελισσάριο, Περίβλεπτος, ΠΑΟ Κόνιτσας από τον Α' όμιλο και Δαφνούλα, Πλατανιά, ΑΕ Γιάννενα από τον Β' όμιλο.
Όσον αφορά τις οικονομικές ελαφρύνσεις που ήθελαν τα σωματεία, το ΔΣ της ΕΠΣΗΠ αποφάσισε τη μείωση του εξοδολογίου της διαιτησίας κατά 10%, μείωση του παράβολου συμμετοχής που δίνουν οι ομάδες για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα, ενώ θα γίνουν κινήσεις ώστε να βρεθεί χορηγός για να καλύψει τα έξοδα των γιατρών αγώνων. Τέλος, θα γίνει προσπάθεια μέσω του Δήμου ώστε να υπάρχει λαχειοφόρος αγορά με δώρο ένα αυτοκίνητο. Τα λαχεία θα τα διαθέτει κάθε σωματείο και το κέρδος θα είναι δικό του.
Αναλυτικά οι ποδοσφαιρικός χάρτης σε Α’ και Β’΄κατηγορία την περίοδο 2020-21:
Στην Α' κατηγορία θα είναι 24 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε δυο ομίλους και είναι οι εξής:
Καστρίτσα, Αγρ.Αστ. Άνω Καλαμά, Πίνδος Κόνιτσας, Χουλιαράδες, Νησί, Κράψη, Μέτσοβο, Αγία Μαρίνα, Κοσμηρά, Πέραμα, Ελεούσα, Μικρασιάτες, Κρύα, Σερβιανά, Ζωοδόχος, Νεοχωρόπουλο, Ροδοτόπι, Σταυράκι, Πωγωνάτος, Ολυμπιακός Βοτανικού, Ασβεστοχώρι, ΠΑΣ Πηγών Λούρου, Λογγάδες και Δροσοχώρι.
Στην Β' κατηγορία θα είναι 28 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν σε δυο ομίλους και είναι οι εξής:
Αμφιθέα, Αμπελόκηποι, Κληματιά, Πεντέλη, Κάστρο, Βουνοπλαγιά,Πανζαγορισιακός,Κεφαλόβρυσο, Πετσάλι, Ζίτσα, Ρωμανό, Ελληνικό, Πράμαντα, Ραφταναίοι, Συρράκο, Κραψήτες Καππαδόκες, Αετορράχη, Χρυσοβίτσα, Κουτσελιό, Ηλιόκαλη, Μουσιωτίτσα, Μηλιά, Βελισσάριο, Περίβλεπτος, ΠΑΟ Κόνιτσας, Δαφνούλα, Πλατανιά και ΑΕ Γιάννενα.
Από τις παραπάνω ομάδες θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πόσες θα δηλώσουν συμμετοχή τη νέα σεζόν, μιας και όπως φαίνεται η επόμενη χρονιά στο ερασιτεχνικό μας ποδόσφαιρο θα είναι αρκετά δύσκολη για όλες τις ομάδες.
Από 15 ως 30 Ιουνίου οι δηλώσεις συμμετοχής
Νωρίτερα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές θα πρέπει οι ομάδες  Α' και Β΄ κατηγορίας να καταθέσουν την δήλωση συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα. Αυτό έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης η ΕΠΣΗΠ, σημειώνοντας ότι οι ομάδες θα πρέπει από 15 μέχρι 30 Ιουνίου να έχουν κάνει τη δήλωση συμμετοχής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
Μετά τις δηλώσεις συμμετοχής οι οποίες θα πρέπει να κατατεθούν από 15/6 έως και 30/6, η Τεχνική Επιτροπή θα ανακοινώσει μέσω της Προκήρυξης τον καταρτισμό των ομίλων ανά κατηγορία και τον τρόπο διεξαγωγής των διοργανώσεων και της δίνεται η δυνατότητα να προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή θεωρεί απαραίτητη.