Κοντά στη Γ’ ο Σπάρτακος, 67 - 81 τον Λέοντα

on .

SPARTAKOS

• Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς της Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ και την άνοδο στη Γ’ Εθνική Μπάσκετ των Ανδρών, έκανε το απόγευμα του Σαββάτου ο Σπάρτακος Ιωαννίνων.
Η ομάδα του Τάκη Παππά επικράτησε με 81-67 του Λέοντα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου, έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών και αν τον ξανακερδίσει το ερχόμενο Σάββατο στο Νέο Κλειστό Ιωαννίνων, θα φτάσει τις 2-0 νίκες και θα κερδίσει το εισιτήριο για την Γ’ Εθνική.
Ο Σπάρτακος ήταν καλά οργανωμένος και διαβασμένος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, ενώ είχε κορυφαίο τον Παναγιώτη Θώδη που σημείωσε 17 πόντους. 14 πόντοι για τον Μπαζάκα, 12 για τον Πρεμέτη, ενώ σημαντική αποδείχθηκε η συμμετοχή των Μακρή και Θεοχάρους όπως και του Κόρδα που σημείωσε δυο τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο.
Για τους Μεσολογγίτες, 26 πόντους πέτυχε ο Σταυρόπουλος και από 15 οι Γεωργούλας και Ξηρός.
Οι δυο ομάδες στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν κοντά στο σκορ, ο Λέων έτρεξε ένα σερί 7-0 και πήρε το προβάδισμα με 17-14 αλλά το τέλος βρήκε τον Σπάρτακο να προηγείται με 19-18.
Το βάθος που είχε ο προπονητής των φιλοξενούμενων στον πάγκο αποδείχθηκε… χρυσό, μιας και ο Μακρής που μπήκε αντί του Πανταζή που είχε 3 φάουλ, βοήθησε αρκετά, η ομάδα του στο 15’ ήταν στο +9 και με τη συμβολή των Πρεμέτη, Μακρή και Μπαζάκα και στη συνέχεια του Θώδη, το σκορ έγινε διψήφιο (38-26). Με το τρίποντο του Σταυρόπουλου στο τέλος του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι μείωσαν στο σκορ και ο Σπάρτακος πήγε προηγούμενος με 43-32 στα αποδυτήρια.
Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με 5 σερί πόντους από τον Μπαζάκα, αλλά ο Λέων είχε τη δική του απάντηση στη συνέχεια, μειώνοντας τη διαφορά ακόμη και στους 4 πόντους. Η ομάδα των Ιωαννίνων χτύπησε στη συνέχεια στον αιφνιδιασμό και αύξησε πάλι τη διαφορά στους +11. Εκεί που οι γηπεδούχοι έκλειναν τη ψαλιδα, ο Θεοχάρους και ο Θώδης καθάρισαν τη μπουγάδα και ο Σπάρτακος πήρε προίκα +9 για την τελευταία περίοδο.
Εκεί όπου ο Πρεμέτης με τρίποντο και ο Θεοχάρους με δύσκολο καλάθι εφεραν την γιαννιώτικη ομάδα στους +14 (66-52).
Η αποχώρηση από το παρκέ με πέντε φάουλ του Δήμου, έφεραν την αντίδραση και αποβολή του προπονητή Παππά. Μπορεί ο Λέων στη συνέχεια να μείωσε σε 64-70 και να πίστεψε πώς μπορεί να έχει ελπίδες για να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, όμως ο Θώδης έκανε το 64-72 στο 36, ο Κόρδας με τρίποντο το 64-75 δυο λεπτά πριν τη λήξη και κάπως έτσι ο υπόλοιπος χρόνος έμελλε να είναι διαδικαστικός. Το 67-81 ήταν το σκορ που σφράγισε τελικά τις προσπάθειες των δυο ομάδων. Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους τελικούς έχει και το Καναλάκι που επικράτησε στο άλλο παιχνίδι των ημιτελικών του ΠΑΣ Ναυπάκτου με 77-55.
Τα δεκάλεπτα: 18-19, 32-43, 52-61, 67-81.
Διαιτητές: Ασημακάκη-Σταθόπουλος.
Λέων Μεσολογγίου (Σταυροθανάσης-Καραπιπέρης): Δαλάρης 2, Πάσιος, Ξηρός 15(2), Σταυρόπουλος 26(2), Λειβαδάς 9(1), Γεωργούλας 15(2), Ελευθερίου.
Σπάρτακος (Παππάς-Καΐκας): Θεοχάρους 7, Κόρδας 6(2), Μπαζάκας 14(3), Δήμος 2, Λαμπρόπουλος 8, Κολιγιώτης, Φυραρίδης, Μακρής 8, Πανταζής 7(1), Πρεμέτης 12(2), Θώδης 17.