Παρέμεινε στην Α’ Εθνική η γυναικεία ομάδα Γιάννενα WFC

on .

GYNAIKES PAS PODOSFAIRO

• Στην Α’ Εθνική γυναικών θα συνεχίσει να αγωνίζεται η ομάδα Γιάννενα WFC, αφού από τη φετινή Α’ Εθνική δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής είχε διακοπεί λόγω της πανδημίας και δεν συνέχισαν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους οι ομάδες. Λίγο πριν την διακοπή τα Γιάννενα WFC ήταν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Είναι ευκαιρία λοιπόν για την γυναικεία ομάδα της πόλης μας να ανασυντάξει τις δυνάμεις της και να προσπαθήσει για το καλύτερο την επόμενη χρονιά η οποία μάλιστα θα έχει και αλλαγές όσον αφορά την διεξαγωγή του πρωταθλήματος μιας και από του χρόνου «σπάει» η Α’ Εθνική σε 2 ομίλους των 11 ομάδων αγωνιζόμενες με γεωγραφικά κριτήρια.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου:
«Ανακοινώνεται η αναδιάρθρωση των Γυναικείων Πρωταθλημάτων για την περίοδο 2020-21, όπως προέκυψε από το Πρακτικό της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου και την τροποποίηση της Ε.Ε. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
1) Αύξηση του αριθμού των ομάδων της Α΄ Κατηγορίας από δώδεκα (12) σε είκοσι δύο (22) και δημιουργία δύο (2) Ομίλων.
2) Προβιβασμό από τη Β΄ στην Α΄ Κατηγορία, των δέκα (10) ομάδων που συγκέντρωσαν στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας την περίοδο 2019-2020, την υψηλότερη βαθμολογία συνολικά (34 ομάδες) και όχι ξεχωριστά στον καθένα από τους τέσσερις ομίλους της κατηγορίας.
3) Προβιβασμό από τη Γ΄ στη Β΄ Κατηγορία δέκα (10) ομάδων και συγκεκριμένα:
α) Όσον αφορά τους Ομίλους 1ος – 6ος, προβιβάζονται οι ομάδες οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στον Όμιλο της (πρωτοπόροι των 6 Ομίλων), σύνολο έξι (6) ομάδες και
β) Όσον αφορά τον 7ο και 8ο Όμιλο που ο καθένας είναι χωρισμένος σε δύο (2) Περιφέρειες, προβιβάζονται οι ομάδες οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στη Περιφέρεια του Ομίλου της (πρωτοπόροι των 4 Περιφερειών). Σύνολο τέσσερις (4) ομάδες.
4) Δεν θα υποβιβασθεί καμία από τις ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Α΄ και της Β΄ Κατηγορίας».