Στο Καρπενήσι «χτίζεται» ο ΠΑΣ της Super League

on .

PAS KARPENHSI 3 8 20

Με διπλή προπόνηση στο ιδιόκτητο γήπεδο του ξενοδοχείο Avaris ξεκίνησε χτες το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής του ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο για όγδοη χρονιά διεξάγεται στο Καρπενήσι.
Για τις επόμενες δέκα ημέρες στην όμορφη και γραφική πρωτεύουσα της Ευρυτανίας θα χτιστεί ο ΠΑΣ Γιάννινα της ερχόμενης σεζόν 2020-2021. Οι δυσκολίες του ταξιδιού ξεπεράστηκαν και πλέον άπαντες επικεντρώθηκαν στο πρόγραμμα των προπονήσεων.
Η χτεσινή πρωινή προπόνηση έγινε στις 08:30 και περιελάμβανε αρχικά ασκήσεις φυσικής κατάστασης και αντοχής υπό τις οδηγίες του Γιάννη Ντουρουντού ενώ στη συνέχεια έγιναν ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και ασκήσεις σε μικρό χώρο.
Η απογευματινή προπόνηση έγινε στις 18:30 και κυρίως περιελάμβανε ασκήσεις τακτικής με τεχνικές οδηγίες από τον Αργύρη Γιαννίκη, ενώ έγινε και οικογενειακό δίτερμα.
Το ευχάριστο για το τεχνικό επιτελείο είναι ότι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του χωρίς προβλήματα τραυματισμών και όλοι συμμετείχαν κανονικά στο πρωινό πρόγραμμα.
Να σημειωθεί ότι ο αγωνιστικός χώρος του ξενοδοχείου Avaris βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν από τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου στις αρχές του καλοκαιριού.

Υποβιβάστηκε οριστικά ο Πανιώνιος
Τελικά στον θαυμαστό κόσμο της Super League 1 όλα μπορούν να συμβούν και να συζητηθούν. Στη χτεσινή τηλεδιάσκεψη των ομάδων και το ΔΣ της λίγκας ο Πανιώνιος έφερε πρόταση να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Super League 1 και ταυτόχρονα να μην ανέβει καμία από τη Super League 2 συμπεριλαμβανομένου και του ΠΑΣ Γιάννινα!!!
Μάλιστα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια, οι Νεοσμυρνιώτες βρήκαν συμμάχους και υποστηρικτές στην πρόταση αυτή τον ΠΑΟΚ και τον Βόλο. Όμως όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση αυτό το θέμα έχει κλείσει οριστικά με τη ψήφιση της μη αναδιάρθρωσης με ψήφους 13-1. Έτσι η πρόταση δεν βρήκε υποστηρικτές και υποβιβάστηκε οριστικά ο Πανιώνιος, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα προβιβάστηκε οριστικά στην πρώτη κατηγορία.

Μπαράζ μεταξύ Ξάνθης και Απόλλωνα
Οριστικά 14 θα παραμείνουν οι ομάδες της Super League 1 μετά τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
Από την συνεδρίαση δεν βγήκε ουσιαστικό αποτέλεσμα για το φλέγον θέμα της αναδιάρθρωσης καθώς η πρόταση για αύξηση των ομάδων σε 15 από 14 δεν συμπλήρωσε τα 3/4 των απαιτούμενων ψήφων και απορρίφθηκε.
Συγκεκριμένα, οι ψήφοι ήταν 9-8 υπέρ του να μείνει η Ξάνθη στην κατηγορία και να ανέβει την ίδια ώρα και ο Απόλλων Σμύρνης, ωστόσο από τη στιγμή που δεν συμπληρώθηκαν οι απαιτούμενοι ψήφοι δεν πέρασε η συγκεκριμένη πρόταση.
Κάπως έτσι, θα υπάρξουν διπλοί αγώνες μπαράζ μεταξύ της Ξάνθης και του Απόλλωνα Σμύρνης, με το πρώτο παιχνίδι να ορίζεται για τις 22 Αυγούστου και το δεύτερο στις 29 του ίδιου μήνα, απ’ όπου θα προκύψει η ομάδα που θα αγωνίζεται στην Super League 1 τη νέα σεζόν μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα.