Και εγένετο Απειρωτάν Α.Σ. Ανατολής Ιωαννίνων

on .

apei rotan

• Νέο έμβλημα και νέο όνομα για τη γυναικεία ομάδα της Ανατολής που αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική. Πλέον, ονομάζεται Απειρωτάν Α. Σ Ανατολής Ιωαννίνων.
Η ομάδα θα ξεκινήσει προετοιμασία τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 5.30 μ. μ στο γήπεδο Ανατολής.
Το όνομα ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ σημαίνει "ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ" στην αρχαία Δωρική Ηπειρωτική Διάλεκτο και εμφανίζεται στα νομίσματα του Κοινού των Ηπειρωτών, της Ομοσπονδίας δηλαδή των Ηπειρωτικών Πόλεων τους αρχαίους χρόνους. Ως σήμα έχει την κεφαλή του Ζευ, που εμφανίζεται σε αρχαίο νόμισμα των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ που βρέθηκε στο Μαντείο της Δωδώνης.
Η διάκριση του ονόματος αποφασίστηκε για να μην υπάρχει σύγχυση με την ονοματολογία της ομάδας ανδρών του Α.Ο. Ανατολής και της πλούσιας ιστορίας της και να υπάρχει ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων που αφορά την κάθε ομάδα.
Επίσης, δίνεται η δυνατότητα και σε περισσότερους συνεργάτες που θέλουν να βοηθήσουν, να γνωρίζουν εξ αρχής το πλαίσιο συνεργασίας.
Παραμένει στενή όμως η συνεργασία των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ και Α.Ο. Ανατολής, τόσο σε διοικητικό όσο και σε επίπεδο υποδομών, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Εξάλλου, η Ακαδημία του Α.Ο. Ανατολής, αποτελεί διακεκριμένο συνεργάτη του ΑΕΚ F.C. Development Network με πάρα πολλές επιτυχίες.
Τα κορίτσια που συμμετέχουν στην Ακαδημία Κοριτσιών των ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, τη μοναδική Ακαδημία κοριτσιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ήπειρο, ωφελούνται τα μέγιστα από τα προπονητικά προγράμματα της ΑΕΚ και τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα υποδομών της Ε.Π.Σ.ΗΠ.