Φιλική νίκη του ΠΑΣ, 4-1 τον Θεσπρωτό

on .

PAS THESPROTOS 3 9 20
• Νικηφόρο ήταν το χτεσινό φιλικό του ΠΑΣ Γιάννινα με αντίπαλο τον Θεσπρωτό στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.
Οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 4-1 της ομάδας της Ηγουμενίτσας, παρουσιάζοντας ωστόσο δύο πρόσωπα στη φιλική αναμέτρηση. Στατικοί και άνευροι στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη, ορεξάτοι και κινητικοί στην επανάληψη όταν και πέτυχαν και τα τέσσερα γκολ τους. Σκόρερ οι Ελευθεριάδης (51’, 90’), Γροσδάνης (75’) και Λέο (85’), ενώ ο Θεσπρωτός ισοφάρισε προσωρινά με τον Μποτόσο (61’). Αύριο Σάββατο (05/09) νέο φιλικό στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. 
 Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης φαίνεται πως έχει καταλήξει στο μεγαλύτερο μέρος της βασικής ενδεκάδας, κάτι που φάνηκε και στο χτεσινό φιλικό. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα παρέταξε την ομάδα με 4-4-2 και τον Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ τον Σάλιακα και αριστερό τον Πίρσμαν, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Παντελάκης και Κάργας. Το δίδυμο στα αμυντικά χαφ αποτελούσαν οι Κάστρο και Καρτάλης, δεξιά ο Λώλης, αριστερό χαφ ο Νάουμετς και στην επίθεση οι Παμλίδης και Κρίζμαν. Στο β΄μέρος ο Γιαννίκης άλλαξε κατά τα 10/11 την ομάδα, αφήνοντας μόνο τον Καρτάλη μέσα σε όλο το 90λεπτο και τοποθετώντας τον σαν δεξί εξτρέμ.
Χαμένα τετ α τετ με Λώλη
Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΣ ήρθε στο 6’ όταν ο Πίρσμαν έκανε τη σέντρα από αριστερά και παράλληλη σέντρα, ο Παμλίδης άφησε κάτω από τα πόδια και ο Λώλης σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Κίναλη. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 15’ όταν ο Λώλης εκμεταλλεύτηκε λάθος του αμυντικού του Θεσπρωτού Καμμένη, απέφυγε τον γκολκίπερ Κίναλη αλλά αστόχησε σε κενή εστία.
Στο 20’ ο τερματοφύλακας του Θεσπρωτού έδιωξε σε κόρνερ σουτ του Κρίζμαν, ενώ στο 33’ ο Καρτάλης σούταρε άστοχα από πλεονεκτική θέση. Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, στο 44’ ο Παμλίδης βρήκε ωραία τον Λώλη από δεξιά, αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Κίναλης είχε και πάλι απάντηση απομακρύνοντας τη μπάλα με τα πόδια σε κόρνερ και κράτησε το 0-0 μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους. 
 Γρήγορο γκολ στην επανάληψη
Στο δεύτερο μέρος οι Γιαννιώτες εμφανίστηκαν σαφώς βελτιωμένοι, πιο κινητικοί και δημιουργικοί. Οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν έδειξαν περισσότερη όρεξη και αυτό φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 50’ ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ όταν οι παίκτες αναπτύχθηκαν ωραία από δεξιά, ο Καρτάλης άνοιξε για τον Λέο, αυτός έβγαλε παράλληλη σέντρα στον Ελευθεριάδη, ο οποίος με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Λέο βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Θεσπρωτού, πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και έχασε την ευκαιρία για το 2-0.
Ο Θεσπρωτός του Χουάν Ραμόν Ρότσα έφτασε στην ισοφάριση στο 61’ όταν μετά από φάση στα καρέ του Γιαννίκογλου, οι αμυντικοί του ΠΑΣ δεν απομάκρυναν, ο Τσουκαλάς έστρωσε στον Μποτόσο και αυτός νίκησε με ωραίο σουτ τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ για το 1-1.
Τρία γκολ στο τελευταίο τέταρτο
Το δεύτερο  γκολ για τον ΠΑΣ ήρθε στο 75’ με τον Ελευθεριάδη να στρώνει στον Γροσδάνη που πλάσαρε εύστοχα τον τερματοφύλακα του Θεσπρωτού  Καρδάνη Λ για το 2-1.
Στο 85’ ήρθε το τρίτο γκολ για τους Γιαννιώτες όταν ο Λέο εκμεταλλεύτηκε κενό στην άμυνα του Θεσπρωτού μετά από μπαλιά και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρδάνη για το 3-1. Στην εκπνοή της αναμέτρησης ο Ελευθεριάδης πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Ο Λιάσος με ωραία μπαλιά «τρύπα» βρήκε τον Ελευθεριάδη και αυτός πλάσαρε εύστοχα και διαμόρφωσε το τελικό 4-1.
Διαιτητές: Νέος (Μπόσιας – Σπυρογιώτης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Κάργας, Σάλιακας, Πίρσμαν, Καρτάλης, Κάστρο, Λώλης, Νάουμετς, Παμλίδης, Κρίζμαν.
Στο β’ ημίχρονο αγωνίστηκαν οι: Γιαννίκογλου, Γώγος, Πανουργιάς, Οικονομόπουλος, Πήλιος, Σιόντης, Λιάσος, Ελυθεριάδης, Καρτάλης, Γροσδάνης, Λέο. 
Θεσπρωτός Χουάν Ραμόν Ρότσα): Κίναλης, Ταουσάνης, Σταυρίδης, Καμμένης, Κωνσταντίνου, Ζιώγας, Ραμίρεζ, Γώγος Α, Κόστα Φερνάντο, Κατσής.
Στο β΄μέρος αγωνίστηκαν και οι: Καρδάνης Λ, Καρδάνης Στ, Βουλγαρίδης, Κατίδης, Τσουκαλάς, Μποτόσο, Πούφλης, Πέντσας, Σούτσι, Μπέικος.