Αγχωτική πρόκριση το Νησί, εκτός θεσμού η Ανατολή

on .

nhsi metsoovo

• Μετά από έξι μήνες αγωνιστικής απραξίας, οι ερασιτεχνικές μας ομάδας επέστρεψαν στα γήπεδα, με τις αλλαγές να είναι σημαντικές στην εποχή του κορωνοϊού. Θερμομέτρηση, μάσκες, όχι σε χειραψίες μεταξύ αντιπάλων και πάει λέγοντας.
Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν οι 23 από τους συνολικά 26 αγώνες της πρώτης φάσης του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ.
Στην επόμενη φάση είχαν ήδη προκριθεί από την διαδικασία της κλήρωσης το Κουτσελιό, η Δαφνούλα, οι Καππαδόκες και η Πεντέλη, ενώ ο Αγροτικός Αστέρας προκρίθηκε χωρίς αγώνα, μιας και η Μηλιά αποχώρησε από τις διοργανώσεις της ΕΠΣ.
Το Σάββατο, η αναμέτρηση που έσπασε καρδιές ήταν αυτή μεταξύ του Αετού Νήσου με το Μέτσοβο, με τους Νησιώτες να επικρατούν με 3-1 στην παράταση. Κατά τα άλλα, ο Πανζαγορισιακός απέκλεισε τα Σερβιανά στην έδρα τους, αν και τους χωρίζει μια κατηγορία, ενώ η Ηλιόκαλη απέκλεισε τον Πωγωνάτο, νικώντας 1-0 στην έδρα της.
Κατά τα άλλα, πρόκριση για τη Μουσιωτίτσα στην παράταση, καθώς νίκησε με 3-0 το Πετσάλι, τεσσάρα για το Ροδοτόπι επί της Χρυσοβίτσας.
Στα χθεσινά ματς, αναμφίβολα αίσθηση προκάλεσε η πρόκριση του Ολυμπιακού Βοτανικού, ο οποίος επικράτησε με 1-3 της Ανατολής. Δυο γκολ ο Μπάγιας για τον Βοτανικό, ένα ο Μπισέλας, ενώ ο Δρόσος είχε ισοφαρίσει προσωρινά για την Ανατολή.
Σαν σε προπόνηση ο Αγροτικός Καστρίτσας, πέτυχε σαρωτική πρόκριση απέναντι στη Ζίτσα με 0-11. Σαρωτικοί οι Αμπελόκηποι που έκαναν πάρτι πρόκρισης κόντρα στο Κάστρο με 6-0.
Η Κράψη πέρασε νικηφόρα (0-3) από το ανακαινισμένο γήπεδο της Ελεούσας, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε η Κοσμηρά της Προοδευτικής Περάματος. Η Ζωοδόχος με σκορ 1-2 απέκλεισε το Κεφαλόβρυσο, ενώ εκτός Κυπέλλου πέταξε το Ασβεστοχώρι της Α’ Κατηγορίας, ο Σταυραετός Συρράκου(3-1).
Τέλος, εκκρεμούν δυο εισιτήρια για την β΄φάση. Το ένα θα βγει από το ζευγάρι Τίγρεις-Δροσοχώρι την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ στις 16 του μήνα στο τελευταίο χρονικά ματς το Νεοχωρόπουλο θα παίξει με την Πίνδο Κόνιτσας.

  Νησί-Μέτσοβο 3-1 (1-1 κ.α) 

• Με πέναλτι-δώρο το Νησί πήρε την πρόκριση στην παράταση (1-1 κ.α.) με 3-1 επί του Μετσόβου.
Η ομάδα του κ. Τόλη κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του κυπέλλου, ωστόσο το Μέτσοβο δικαίως φωνάζει για τη διαιτησία του κ. Ζαμπαλά για τη φάση που έγινε στο 109’, ένα λάθος που έμελλε να ήταν μοιραίο για τη φιλοξενούμενη ομάδα. Ο Σκούφης βρήκε τον Τζάλλα μέσα στην περιοχή, ο Τσουλιάης Ι. έκανε προσπάθεια να τον ανακόψει χωρίς να υπάρχει κάποια επαφή με τον Τζάλλα να πέφτει στο έδαφος ξεγελώντας τον διαιτητή ο οποίος έδωσε πέναλτι μέσα στις έντονες και δίκαιες διαμαρτυρίες των παικτών του Μετσόβου. Το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα ο Μπίλης κάνοντας το 2-1. Πριν από όλα αυτά έγινε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με το Νησί να προσπαθεί στο πρώτο ημίχρονο να παραβιάσει την εστία του Κάτσενου στο 10’με τον Γεράση που δεν μπόρεσε από καλή θέση να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κάτσενου και στο 27’ με τον κινητικότατο Σκούφη που βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Κάτσενο όμως ο τερματοφύλακας του Μετσόβου απέκρουσε το σουτ. Το Μέτσοβο έκανε αισθητή την παρουσία του στο 40’ όταν ο Θουλιώτης νίκησε στο τετ-α-τετ τον Μπούλτη.
Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 45΄ με ένα πολύ όμορφο γκολ από τον Τσουλιάη Θ. ο οποίος απέφυγε πολύ όμορφα τον αντίπαλο του και με έναν κεραυνό έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Θουλιώτη κάνοντας το 0-1. Το Νησί στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Ο Ζήσης εκτέλεσε φάουλ και ο Κοτσίνας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κάτσενου ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο δεύτερο μέρος δεν υπήρχε κάποια αξιόλογη φάση πλην του δοκαριού στο 88’ για το Νησί με τον Κοντογιάννη.
Στην παράταση αναφερθήκαμε εκτενώς τι έγινε στην εισαγωγή, ωστόσο στο 120’ έγινε το 3-1 με ένα πολύ ωραίο γκολ από τον Σπανό που με «λόμπα» πέρασε τη μπάλα επάνω από τον Κάτσενο και έκανε το τελικό 3-1.
Διαιτησία: Ζαμπαλάς (Μωσιάδης-Λιόντος) Η φάση του 109’ στιγματίζει τον διαιτητή, ο οποίος μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε κανένα πρόβλημα στο παιχνίδι. Να πούμε ότι οι βοηθοί του δεν μπορούσαν να βοηθήσουν τον ρέφερι μιας και ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση από εκεί που έγινε η φάση. Αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Τσιόστας Κ.
Νησί: Θουλιώτης, Σκούφης, Τζάλλας, Κοτσίνας, Στογιάννης, Κασίμης, Ζήσης (83' Κονδύλης) Γεράσης, Κοντογιάννης (113' Σπανός), Πρέντζας (66' Μπίλης) Λώλης (71' Μωραΐτης).
Μέτσοβο: Κάτσενος, Τσουλιάης Κ., Τσιόστας Χ., Τσουλιάης Ι., Σιόντης, Τσιόστας Κ., Ναζίρης, Βαρσάνης (90' Περιστέρης), Μπούλτης (54' Τσουρέκας Κ., Τσουλιάης Θ., Τρίτος.
ΧΡ. ΚΑΛΥΒΑΣ

 Ροδοτόπι-Χρυσοβίτσα 4-1 

• Για τον θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ, συναντήθηκαν Ροδοτόπι και Χρυσοβίτσα, με τους γηπεδούχους να επικρατούν και να προκρίνονται στην επόμενη φαση με 4-1, σ΄ένα ματς που ενώ ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό, είχε αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν, πολλά γκολ και δοκάρια.
Στο 20΄ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με το σουτ του Αλεξίου Α., έπειτα από ατομική ενέργεια να καταλήγει πάνω από την εστία του Νούτσου. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 25΄ με την κεφαλιά του Παπαϊωάννου Ν. να καταλήγει στην κλειστή γωνία του Γκόγκου και να διπλασίασαν τα τέρματά τους σε πολύ καλό χρονικό σημείο, λίγο πριν το ημίχρονο και στο 41΄ με το πλασέ του Αργύρη Α. μέσα από την μεγάλη περιοχή.
Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μειώσουν με τον Παλαιοπάνο από θέση βολής να στέλνει την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με γκολ και στο 48΄ ο Αργύρης Α. με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, το οποίο συνοδεύτηκε από ωραία ατομική προσπάθεια, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 51΄ ο αρχηγός του Ροδοτοπίου, Νούσιας, επιχείρησε σουτ από τα πλάγια με τον Γκόγκο ωστόσο, να απομακρύνει τον κίνδυνο. Στο 54΄ ο Σιώλος Ι. επιχείρησε μακρινό δυνατό σουτ, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ. Στο 62΄ ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, έπειτα από φάση διαρκείας, με τον Αργύρη Α. να στέλνει από πλεονεκτική θέση την μπάλα άουτ, ενώ ο ίδιος παίκτης δεν κατάφερε να νικήσει λεπτά αργότερα τον Αλεξίου, ο οποίος έδιωξε τελευταία στιγμή την μπάλα με το κεφάλι, πριν περάσει την γραμμή.
Η φιλοξενούμενη ομάδα δεν σταμάτησε να πιέζει για την επίτευξη τέρματος, με τον Παλαιοπάνο στο 64΄να μην μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα Νούτσο. Λίγα λεπτά αργότερα, το Ροδοτόπι ''κλείδωσε'' την νίκη-πρόκριση, πετυχαίνοντας και τέταρτο γκολ, αυτή την φορά με τον νεαρό Κίτση, ο οποίος παίρνοντας το ριμπάουντ από απόκρουση του Γκόγκου στο σουτ του Μάντζαρη, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το αριστερό. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 89΄, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής με το ψηλοκρεμαστό σουτ του Βασιλείου, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν δοκάρι με τον Σιούλη.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Γεωργίου Β.-Διαμάντης Δ.)
Πασσαρών Ροδοτοπίου (Βασίλης Κίτσης): Νούτσος, Πάϊκας (58΄Βασιλείου), Νούσιας, Αργύρης Π. (46΄Γκρέμος), Τσιόκας, Διαμάντης, Κίτσης (66΄ Ταμπούρας), Μπάφας, Παπαϊωάννου (66΄ Κότσα), Πασχάλης (28΄ Μάντζαρης), Αργύρης Α.
ΑΣ Χρυσοβίτσας (Γιώργος Κουτσολάμπρος): Γκόγκος, Τζίμας Χ., Σιώλος Α. (46΄ Λεοντάρης), Τζαρούχης, Αλεξίου Ι., Σιώλος Ι., Αλεξίου Α. (75΄ Ντέτσικας), Βασιλείου, Σίδερης (66΄ Τσιώνης), Κολιούσης (55΄ Σιούλης), Παλαιοπάνος.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

 Ελληνικό-Α.Ε.Μ 0-3 

• Την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών της ΕΠΣΗΠ πανηγύρισε η Α.Ε. Μικρασιατών, καθώς επικράτησε με 1-3 της Αναγέννησης στο ανακαινισμένο γήπεδο του Ελληνικού.
Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τρία τέρματα σε διάστημα δέκα λεπτών στο πρώτο ημίχρονο (33’-43’), μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ομάδα του Χρήστου Βαζάτη πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 33’. Από λάθος του Μπεσόπουλου, ο Μπαλαντάνης δεν δυσκολεύτηκε να στείλει με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα του Τσόλα για το 0-1. Το δεύτερο τέρμα δεν άργησε να έρθει για την Α.Ε.Μ. Στο 38’ από την εκτέλεση φάουλ του Κτενά, ο Ναυρόζογλου με προβολή νίκησε τον γκολκίπερ του Ελληνικού για το 0-2. Το 0-3 για τους Μικρασιάτες ήρθε στο 43’, όταν από την κάθετη πάσα του Πιλικίδη,ο Μπαλαντάνης νίκησε στον τετ α τετ τον Τσόλα, πετυχαίνοντας παράλληλα το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς. Στο 53’ από ασίστ του Ανανιάδη από δεξιά, ο Μπαλαντάνης με προβολή αστόχησε και στο 55’ σε σουτ του Ανανιάδη, ο Τσόλας απέκρουσε τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.
Με έξοχη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Στάθη στο 85΄ το Ελληνικό μείωσε σε 1-3, ενώ έχασε δυο καλές στιγμές με Ζάκα και Γκουντέβενο. Σημαντική απουσία του Κουτσογιάννη από το προχθεσινό ματς.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Κόλλιας-Τσάντας)
Ελληνικό (Στεργίου): Τσόλας, Γκουντέβενος, Μποζέλα, Μπεσόπουλος, Τσιάβος, Ζάκα, Γιώτης (60’ Στάθης), Μάντζιος Θ. (84’ Ζιάβρος), Μάντζιος Κ. (84’ Γκατζιάνης), Στεργίου, Ζήσης.
Α.Ε Μικρασιατών (Βαζάτης): Γκοτζιάς (78’ Πατερέλης), Μάντζιος, Σιόντης, Ναυρόζογλου, Στόλης (73’ Χρυσοστόμου), Ανανιάδης, Μούλιας, Κτενάς, Μπαλαντάνης, Λούζης, Πιλικίδης (62’ Παππάς).
Ν.ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

Περιστέρι-Κόντσικα 1-3 

 • Στην β’ φάση προκρίθηκε και η Κόντσικα, επικρατώντας με 1-3 του Αετού Περιστερίου, στο παιχνίδι που έγινε στο Epirus Football Arena.
Η ομάδα του Νίκου Παπακώστα έφτασε στο 0-1 στο 16’, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Σίνδρου, ο Καραδήμας με δυνατό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα του Περιστερίου. Το 0-2 για την Κόντσικα ήρθε στο 24’ με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ. Στο 38’ ο Λαδάς πάσαρε από τα αριστερά και ο Λάζος αστόχησε εξ επαφής, όπως και σε σουτ στο 40’. Στο 43’ οι τυπικά γηπεδούχοι μείωσαν στο σκορ με πλασέ του Παππά Θ.σε 1-2. Στο 45΄ ο γκολκίπερ του Αετού είχε απάντηση σε σουτ του Ρέσσου, ενώ στο 62’ ο Χαραλάμπους για την Κόντσικα δεν μπόρεσε να σκοράρει σε φάση τετ α τετ. Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 81’. Ο Νούτσος σέντραρε από δεξιά και ο Λαδάς με κεφαλιά έκανε το 1-3. Καλή στιγμή για τον Αετό στο 90’. Ο Τζούμας βγήκε τετ-α-τετ με τον Σελιβάνωφ, αλλά ο γκολκίπερ της Κόντσικας απέκρουσε.
Διαιτησία: Mπουμπουγιάννης Ξ. (Μητρογιάννης Χ.-Βασδέκης)
Περιστέρι: Παππάς Σ., Προσμίτης (Καλούδης 70΄), Ψυχούδης, Σάρρας, Τζούμας, Ρίνης, Τοντσέφ, Παίδας, Καψάλης (Γιαννούλας 14΄), Παππάς Θ., Λαζάνης
Κόντσικα: Σελιβάνωφ, Ρέσσος, Λαδάς, Καραδήμας, Καραλής, Συμεωνίδης, Λάζος, Χαραλάμπους, Λαγός (Νούτσος 63΄), Γιώτης, Σίνδρος.
Ν. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ