Έδειξε σημάδια βελτίωσης

on .

panai pas • Τη δεύτερη νίκη στα φιλικά της καλοκαιρινής προετοιμασίας πανηγύρισε το απόγευμα του Σαββάτου ο ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 0-1 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο χάρη σε γκολ του Νάουμετς (79’), παίζοντας κατά διαστήματα στρωτό και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, σε μια αναμέτρηση πάντως με λιγοστές φάσεις. Υπέγραψε, ανακοινώθηκε και ακολούθησε την ομάδα στο Αγρίνιο ο Αργεντινός Εραμούσπε, ενώ αποκτήθηκε και ο 18χρονος Λευκορώσος επιθετικός Νάτιντσουκ που θα προπονείται αρχικά με την Κ19 της γιαννιώτικης ομάδας.

Πως έπαιξαν οι δύο ομάδες
Με το αγαπημένο του και κλασικό πλέον 4-4-2 παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα και στο Αγρίνιο ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο Χουτεσιώτης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σάλιακας και αριστερό ο Πίρσμαν, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν σαν στόπερ οι Κάργας και Παντελάκης. Αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σιόντης και Κάστρο, δεξί χαφ ο Λώλης, αριστερό ο Ελευθεριάδης και το δίδυμο στην επίθεση αποτελούσαν οι Λέο και Κρίζμαν.
Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον Παναιτωλικό με διάταξη 4-2-3-1. Ο Αυστριακός Κνετ ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Τζανακάκης και αριστερό ο Βάντερσον, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Καρασαλίδης και Μαλής. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Τσιγγάρας με τον Ντάλσιο, δεξί χαφ ο Ντίας, αριστερό ο Αριγίμπι και ο Μεντόσα σε ρόλο επιτελικού πίσω από τον Βέργο που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Κινητικός ο ΠΑΣ στο ξεκίνημα
Πριν την έναρξη του σαββατιάτικου φιλικού στο γήπεδο του Αγρινίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή από τους παίκτες των δύο ομάδων και τη διαιτητική τριάδα στη μνήμη του Κώστα Γαλανού, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναιτωλικού και του αγρινιώτικου ποδοσφαίρου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τις προηγούμενες ημέρες.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο κινητικός και πιο δραστήριος στο παιχνίδι. Η πρώτη φάση βέβαια ανήκε στους Αγρινιώτες με ένα μακρινό σουτ του Ντάλσιο στο 6', με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Χουτεσιώτη.
Ένας τραυματισμός του Παντελάκη στο 16’ αποσυντόνισε για λίγο την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη και ο Παναιτωλικός ανέλαβε τα ηνία του αγώνα. Στο δίλεπτο 21-22 οι Αγρινιώτες είχαν δύο τελικές προσπάθειες με τον Βέργο, αρχικά με αδύναμη κεφαλιά μετά από σέντρα του Αριγίμπι και δευτερόλεπτα αργότερα με διαγώνιο συρτό σουτ του ίδιου παίκτη που δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα Χουτεσιώτη.

Μέτριο παιχνίδι, χωρίς φάσεις
Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά και με αρκετές μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, με πιο χαρακτηριστική στιγμή τον τραυματισμό στο 27’ των Κάστρο και Μεντόσα, οι οποίοι συγκρούστηκαν και έπεσαν τραυματισμένοι στο κέντρο του γηπέδου μετά από μεταξύ τους μονομαχία.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Μεντόσα έκανε το σουτ για τον Παναιτωλικό, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη. Χρειάστηκε να περάσουν 32 λεπτά στο παιχνίδι για να κάνει ο ΠΑΣ Γιάννινα την πρώτη του τελική προσπάθεια. Μετά από κόρνερ του Ελευθεριάδη για τους Γιαννιώτες και ασθενή απομάκρυνση των αμυντικών του Παναιτωλικού, η μπάλα πήγε στον προωθημένο Κάργα, ο οποίος έπιασε το σουτ, ήταν όμως εκτός ισορροπίας και δεν έβαλε σωστά το κορμί του και η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από την εστία του Κνετ.
Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς άλλη φάση για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ να παίζει μεν στρωτό ποδόσφαιρο, χωρίς όμως ιδιαίτερη φαντασία στο παιχνίδι του και όντας αρκετά προβλέψιμος. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη αναπτύσσονταν κυρίως από τα αριστερά, με τον Πίρσμαν να δείχνει και πάλι ότι διαθέτει επιθετικές αρετές με αρκετά ανεβάσματα.

Αισθητά καλύτερος στην επανάληψη
Όπως και στο παιχνίδι της Πέμπτης με τον Θεσπρωτό στο ΠΕΑΚΙ έτσι και το Σάββατο στο Αγρίνιο, ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε καλύτερη εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασε δίκαια στη νίκη.
Με την έναρξη της επανάληψης ο Αργύρης Γιαννίκης πραγματοποίησε έξι αλλαγές ρίχνοντας στο ματς τους Πανουργιά, Οικονομόπουλο, Πήλιο, Λιάσο, Νάουμετς και Παμλίδη στις θέσεις των Παντελάκη, Σάλιακα, Πίρσμαν, Κάστρο, Λώλη και Κρίζμαν αντίστοιχα. Η είσοδος των Λιάσου και Νάουμετς ιδίως έκαναν τον ΠΑΣ πιο επιθετικό και δημιουργικό και οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη πίεζαν ψηλά τους παίκτες του Παναιτωλικού.
Παρά τις αλλαγές το σύστημα παρέμεινε το 4-4-2 με τον Νάουμετς δεξί χαφ, τον Ελευθεριάδη αριστερό και τους Λέο και Παμλίδη δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης. Στο 58’ ο Αριγίμπι σούταρε από πλεονεκτική θέση αλλά δεν βρήκε στόχο, ενώ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Γιαννίκης έκανε ακόμα 3 αλλαγές. Ο Γιαννίκογλου πήρε τη θέση του Χουτεσιώτη κάτω από τα δοκάρια, ο Καρτάλης τη θέση του Σιόντη και ο νεαρός Γροσδάνης τη θέση του Λέο.
Στο 64’ ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε μια ανάσα από το γκολ και έχασε τεράστια ευκαιρία. Ο Λιάσος με εκπληκτική κάθετη πάσα βρήκε αμαρκάριστο τον Ελευθεριάδη στην πλάτη της άμυνας του Παναιτωλικού και αυτός έκανε το πλασέ όμως ο Αυστριακός τερματοφύλακας Κνετ έσωσε την ομάδα του Αγρινίου και κράτησε το 0-0.

Ασίστ ο Παμλίδης, γκολ ο Νάουμετς
Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών στο παιχνίδι ο Χάβος έκανε τέσσερις αλλαγές για τον Παναιτωλικό, ενώ στο 72' ο Γιαννίκης έκανε αλλαγή κεντρικού αμυντικού καθώς ο Γώγος μπήκε στη θέση του Κάργα στο ματς.
Το μοναδικό γκολ της φιλικής αναμέτρησης του Σαββάτου ήρθε στο 79’ με σκόρερ τον Ουκρανό Νάουμετς. Μετά από κλέψιμο της μπάλας και γρήγορη αντεπίθεση ο Γροσδάνης έκανε έξυπνη πάσα από δεξιά στον κενό χώρο για τον Παμλίδη, αυτός έβγαλε παράλληλη σέντρα και ο Νάουμετς με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Αμέσως μετά το γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα ο Χάβος έκανε ακόμα τέσσερις αλλαγές για τον Παναιτωλικό και μπήκαν οι Σκιαδάς, Καββαδίας, Μπελεβώνης και Άλβαρεζ στις θέσεις των Αριγίμπι, Βέργου, Ντίας και Ντάλσιο.
Στο 81’ ο Παναιτωλικός έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν ο Σκόνδρας έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Καββαδίας πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γιαννίκογλου, στη μεγαλύτερη φάση του παιχνιδιού για τους Αγρινιώτες.
Η τελευταία φάση του παιχνιδιού ήταν στο 85’ για τον Παναιτωλικό με τον Μπελεβώνη να σουτάρει από τα αριστερά, όμως η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Γιαννίκογλου. Το τελευταίο σφύριγμα του Αγρινιώτη διαιτητή Καζανά βρήκε τον ΠΑΣ νικητή με 0-1 χάρη στο γκολ του Νάουμετς. Οι Γιαννιώτες είχαν καλή αμυντική λειτουργία σε όλο το παιχνίδι, αλλά δημιουργικά φάνηκαν στο δεύτερο ημίχρονο.
Γενικά πάντως το παιχνίδι ήταν μέτριο, χωρίς πολλές φάσεις και με χαμηλή ποιότητα, ενδεικτικό ότι οι δύο ομάδες δεν είναι έτοιμες ακόμα αγωνιστικά.
Διαιτησία: Καζανάς (Κολοσιώνης – Καλαμπόκης)
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ (70΄Μελίσας), Βάντερσον (70΄Σκόνδρας), Καρασαλίδης, Ντάλσιο (80΄Σκιαδάς), Ντίας (80΄Άλβαρες), Αριγίμπι (80΄Καββαδίας), Τζανακάκης (70΄Κωνσταντόπουλος), Βέργος (80΄Μπελεβώνης), Μεντόσα (59΄Ντουάρτε), Τσιγγάρας, Μαλής (70΄Ταχάρ).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης (61΄Γιαννίκογλου), Παντελάκης (46΄Πανουργιάς), Σάλιακας (46΄Οικονομόπουλος), Κάργας (72΄ Γώγος), Πίρσμαν (46΄Πήλιος), Λεό (61΄Γροσδάνης), Κάστρο (46΄Λιάσος), Λώλης (46΄Νάουμετς), Σιόντης (61΄Καρτάλης), Ελευθεριάδης, Κριζμάν (46΄Παμλίδης).