Προσαρμοσμένος στην εποχή του κορωνοϊού ο 14ος Γύρος Λίμνης

on .

14 gyros limnis

• Κανονικά θα διεξαχθεί ο 14ος Γύρος Λίμνης το Σαββατοκύριακο 19 - 20 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσαν χθες οι διοργανωτές, απόφαση που ελήφθη μετά τη λεπτομερή αξιολόγηση των δεδομένων που δημιουργεί η νέα οδηγία της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των επαφών τους με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα.
Ωστόσο, έκαναν γνωστό ότι θα υπάρξουν μία σειρά από αλλαγές, «οι οποίες δε μας είναι ευχάριστες αλλά είναι αναγκαίες», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους. Πιο συγκεκριμένα, για φέτος δε θα πραγματοποιηθεί ο Παραλίμνιος Αγώνας των 10 χλμ., που διεξαγόταν παράλληλα με τον Γύρο Λίμνης των 30 χλμ. «Έστω κι αν υπήρχε πρόβλεψη για διαφορετικό σημείο εκκίνησης και η διαδρομή των 10 χλμ. είναι σε αντίθετη φορά με τον Γύρο Λίμνης, το πλήθος των δρομέων θα ήταν τέτοιο που δε θα μπορούσαμε να είμαστε συνεπείς με τις νέες κατευθύνσεις», τονίζουν οι διοργανωτές. Εξάλλου, για φέτος «θυσιάστηκαν» και οι αγώνες «Μαμά Καρότσι», ο Παραλίμνιος Δρόμος Αμεα και το Family Run. Όσοι είχαν ολοκληρώσει την εγγραφή τους, θα ειδοποιηθούν με προσωπικό e-mail για τις δυνατότητες που τους παρέχει η διοργάνωση.
Επιπλέον, ο αγώνας των 5 χλμ. θα μεταφερθεί από την πλατεία Μαβίλη στην περιοχή της Ακτής Μιαούλη, προκειμένου να αποφευχθεί συγκέντρωση δρομέων σε έναν χώρο που έτσι κι αλλιώς υπάρχει πολύς κόσμος τα απογεύματα του Σαββάτου, λόγω της λειτουργίας των καφέ, ενώ δεν θα υπάρξει τελετή έναρξης, ούτε το καθιερωμένο Pasta Party και οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Λίμνης, ενώ θα γίνουν απονομές μόνο στις γενική κατάταξη και όχι στις ηλικιακές κατηγορίες, που οι νικητές θα παραλάβουν τα μετάλλια ταχυδρομικώς.
Επίσης, από τη διοργάνωση ανακοινώθηκε ότι δε θα ανοίξει εκ νέου η ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών. Στο φετινό Ioannina Lake Run θα συμμετέχουν όσοι ήδη είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής τους. Εναλλακτικά, θα οργανωθεί μία virtual version του αγώνα που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους δεν πρόλαβαν να εγγραφούν, να τρέξουν για φέτος «εικονικά» στις διαδρομές των 5, 10 και 30 χλμ., παραλαμβάνοντας στο σπίτι τους ταχυδρομικά το πακέτο συμμετοχής με το μπλουζάκι και το μετάλλιο τους.