Λιάσος: «Η ομάδα δεν έχει ταβάνι»

on .

pas

Πρόκειται για έναν ακόμη νεαρό ποδοσφαιριστή που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά που του έδωσε πέρυσι ο Αργύρης Γιαννίκης και έδωσε τα διαπιστευτήριά του στην ανδρική ομάδα, καταγράφοντας 19 συνολικά συμμετοχές στην περασμένη κουτσουρεμένη σεζόν λόγω κορωνοϊού.
Στα 14 του χρόνια άφησε την γενέτειρά του την Φλώρινα και τον εκεί ΠΑΣ, για να μεταπηδήσει στον ΠΑΣ Γιάννινα, πείθοντας με τις ικανότητές του τους υπεύθυνους των υποδομών να τον εντάξουν στα τμήματα υποδομών το 2014 και συγκεκριμένα στην Κ15.
Από εκεί στην Κ17 και στη συνέχεια στην Κ19, όπου πέτυχε 10 γκολ και είχε 51 συμμετοχές.
Η δουλειά του γρήγορα απέδωσε καρπούς και το 2018 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο λόγος για τον 20χρονο αμυντικό μέσο του «Άγιαξ της Ηπείρου» Άγγελο Λιάσο που μίλησε στον «Π.Λ» και στους Χρήστο Καλύβα και Νίκο Γιωτίτσα.
Η συνεργασία του με τους προπονητές Γιάννη Πετράκη και Αργύρη Γιαννίκη, η εμπειρία του από τη συμμετοχή στην Εθνική Παίδων της χώρας μας και η εκτίμησή του πως η ομάδα θα πάει πολύ καλά τη φετινή χρονιά.
Παραπάνω βήμα ο ερχομός μου στον ΠΑΣ
Από που ξεκίνησες ποδοσφαιρικά και έφτασες τώρα να αγωνίζεσαι στον ΠΑΣ Γιάννινα.
«Ξεκίνησα μικρός στη Φλώρινα όταν ήμουν 10 ετών από τον ΠΑΣ Φλώρινας κάθισα εκεί τέσσερα χρόνια και το 2014 πήρα μεταγραφή για τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Κ15. Από τότε είμαι εδώ, μετράω έξι χρόνια στην ομάδα και αυτό τα λέει όλα».
Πως προέκυψε η μεταγραφή από τη Φλώρινα στον ΠΑΣ;
«Είχαν γίνει δοκιμαστικά το 2014 ήρθα σε αυτά πήγα πολύ καλά και με επέλεξαν οι άνθρωποι του ΠΑΣ και όπως φαίνεται καλά έκαναν και ήρθα στην ομάδα».
Πως είναι να φεύγεις από τον τόπο σου και την οικογένεια σου για να κάνεις ένα ποδοσφαιρικό βήμα σε άλλη πόλη;
«Η απόφαση ήταν πολύ δύσκολη. Παρόλα αυτά ήμουν 100% σίγουρος ότι θέλω να ακολουθήσω τον δρόμο του ποδοσφαίρου και για αυτό επέλεξα να έρθω στον ΠΑΣ, πίστευα ότι είναι ένα βήμα παραπάνω για εμένα για να εξελίξω την καριέρα μου και να πάω μπροστά».
Για την εμπειρία σου στα τμήματα υποδομών μιας και τώρα αρκετά παιδιά είστε στην ανδρική ομάδα.
«Και με άλλα παιδιά που δεν έχουν συνεχίσει στη μεγάλη ομάδα όπως ο Λιάπης, ο Παπαδόπουλος ήμασταν μαζί από την Κ15 πήγαμε μαζί στην Κ17 και στην Κ20 κάποιοι κόπηκαν, κάποιοι έμειναν. Γενικά ανεβαίνουν πολλά παιδιά στην ανδρική ομάδα και αυτό είναι ευχάριστο».
Εξαιρετική συνεργασία…
Να μας κάνεις έναν απολογισμό για αυτό το πέρασμα σου από τις υποδομές και από τη συνεργασία σου με τους προπονητές.
«Στην Κ19 ξεκινάει το αληθινό ποδόσφαιρο, στην Κ17 και στην Κ15 τα βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα ενώ στην Κ19 μπαίνεις σε ένα διαφορετικό κλίμα. Σίγουρα όλοι οι προπονητές που είχα στα τμήματα υποδομών είχαμε εξαιρετική συνεργασία και με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, έχουν βάλει το λιθαράκι τους στην εξέλιξη μου και τους ευχαριστώ για αυτό. Όλες οι χρονιές μου στις υποδομές ήταν καλές, είχα καλές εμφανίσεις, έβαζα γκολ και όλα ήταν καλά».
Πως ήταν η εμπειρία σου από το τουρνουά στο Viarregio;
«Πραγματικά μεγάλη εμπειρία για όλα τα παιδιά που πήγαμε στην Ιταλία. Παίξαμε με μεγάλες ομάδες, γνωρίσαμε την Ιταλία σαν χώρα και το ποδόσφαιρό της και πραγματικά ήταν πολύ καλή εμπειρία».
Πως ένιωσες όταν σε κάλεσαν από την ΠΑΕ για να υπογράψεις το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο;
«Ήμουν μόνος στο σπίτι και με πήρε τηλέφωνο ο κ. Πότσης και μου είπε ότι θα υπογράψω συμβόλαιο. Πραγματικά χάρηκα πάρα πολύ και πήρα αμέσως τους γονείς μου τηλέφωνο να τους το πω και χάρηκαν και αυτοί πάρα πολύ και γενικά ήταν πολύ συναισθηματικό όλο αυτό γιατί είχα έρθει για να παίξω ποδόσφαιρο, για να εδραιωθώ και να δείξω όλα τα καλά μου στοιχεία και τελικά έγινε πραγματικότητα».
Τι δυσκολίες αντιμετώπισες όταν ήρθες στα Γιάννινα σε ηλικία 14 ετών και πόσο σε βοήθησαν οι γονείς σου;
«Οι γονείς μου και γενικά η οικογένεια είναι το Α και το Ω και με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Παρόλα αυτά και οι άνθρωποι του ΠΑΣ με έχουν βοηθήσει πολύ και είναι όλοι τέλειοι».
Υψηλοί στόχοι και βελτίωση…
Πως βίωσες το περσινό πρωτάθλημα στη Super League, μιας και είχες μια πολύ καλή χρονιά και τι περιμένεις από τον εαυτό σου φέτος;
«Η περσινή χρονιά ήταν πολύ καλή για εμένα, έκανα τις πρώτες μου επαγγελματικές συμμετοχές και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό.
Το φετινό πρωτάθλημα σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο μιας και έχει ανέβει ο πήχης αλλά έχω υψηλούς στόχους και φέτος, κοιτάω μέρα με τη μέρα να βελτιώνομαι».
Εκτός από τις συμμετοχές σου στο πρωτάθλημα είχες και 5 στο Κύπελλο.

Πες μας λίγο για αυτή την εμπειρία και ειδικά για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και αν σου έχει μείνει πικρία από αυτόν τον αποκλεισμό.
«Σίγουρα το να παίζεις στο Κύπελλο Ελλάδας είναι μεγάλη εμπειρία πόσο μάλλον με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.
Μέσα στο ΟΑΚΑ ήταν δύσκολο το παιχνίδι, στο πρώτο μέρος ήμασταν καλοί, αλλά στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι ήταν ανώτερος σαν ομάδα. Σίγουρα με λίγη τύχη θα μπορούσαμε να περάσουμε στην επόμενη φάση αλλά αυτό δεν έγινε, ήταν ένα μάθημα για εμάς και προχωράμε».
Σε ποια θέση σου αρέσει να αγωνίζεσαι;
«Η θέση μου είναι αμυντικό χαφ, 6αρι ή 8αρι.
Παρόλα αυτά πιστεύω ότι σε όποια θέση να με βάλει ο προπονητής θα μπορέσω να αγωνιστώ».
Είσαι ένας σκληροτράχηλος παίκτης και σχεδόν σε κάθε αγώνα παίρνεις κίτρινη κάρτα. Τι θα κάνεις ώστε να το αποφύγεις αυτό τη νέα χρονιά;
«Μου το έχουν πει αρκετές φορές και από τον πάγκο της ομάδας. Σίγουρα δεν μου αρέσει να με περνάει ο αντίπαλος και όταν πάει να το κάνει, θα κάνω κάτι για να μην με περάσει.
Αυτό είναι μια από τις αδυναμίες μου και πρέπει να τη διορθώσω σύντομα, γιατί οι κάρτες πληρώνονται και στις 4 κάρτες χάνεις ένα παιχνίδι».
Ποιο πιστεύεις ότι είναι το δυνατό σου σημείο;
«Στο αμυντικό κομμάτι είμαι πολύ καλός, αλλά νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω και στην επίθεση».
Θα σας επηρεάσει το μικρό χρονικό διάστημα ξεκούρασης;
«Σίγουρα θα μας επηρεάσει γιατί έχουμε να κάνουμε επίσημο παιχνίδι 6 μήνες και αυτό θα φανεί στην αρχή. Πιστεύω όμως ότι μέχρι το Νοέμβριο θα είμαστε όλοι έτοιμοι για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα παιχνίδια».

liasos
Δεν έχει ταβάνι η ομάδα…
Πως βλέπεις τη νέα χρονιά στη Super League 1 και που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει ο ΠΑΣ;
«Η ομάδα δεν έχει ταβάνι. Με τις προσθήκες που έχουν γίνει και με τα παιδιά που έχουν μείνει από πέρυσι, νομίζω ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Δεν ξέρω που θα φτάσουμε αλλά θα πάμε πολύ καλά φέτος».
Πες μας την εμπειρία σου από τη συνεργασία σου με τα τεχνικά τιμ του Γιάννη Πετράκη και του Αργύρη Γιαννίκη.
«Ο κάθε προπονητής κάνει διαφορετικές προπονήσεις και δίνει αλλού βάση.
Πιστεύω ότι και με τους δυο προπονητές είχα πολύ καλή σχέση και ήταν εξαιρετικές και οι τρεις προετοιμασίες που έχω κάνει».
Πόσο θα σας επηρεάσει ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο ή έστω με αυτό το 20% που λένε ότι μπορεί να γίνει.
«Ο κόσμος μας βοηθάει πάρα πολύ και θέλουμε να είναι δίπλα μας. Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα θα είναι δύσκολο και για εμάς αλλά και για όλες τις ομάδες».
Ποια είναι η γνώμη σου για τα τρία μεταγραφικά αποκτήματα. Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ και Εραμούσπε.
«Είναι πολύ μικρό το χρονικό διάστημα που είμαστε μαζί, αλλά από τα λίγα πράγματα που έχω δει είναι καλοί παίκτες, έχουν δείξει καλά στοιχεία και θα μας βοηθήσουν τη νέα περίοδο».
Κάνε μας ένα απολογισμό πως είδες την ομάδα στα φιλικά παιχνίδια (η συνέντευξη έγινε πριν το ματς με τον Λεβαδειακό) αλλά και για τον εαυτό σου.
«Η ομάδα έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στα φιλικά, ειδικά στα τρία τελευταία αν εξαιρέσουμε το πρώτο παιχνίδι με τον Ατρόμητο όπου είχαμε να αγωνιστούμε πολύ καιρό. Υπάρχουν πολλά θετικά στα παιχνίδια που κάναμε και βλέπουμε μπροστά».
«Ωραίο συναίσθημα να φοράς το εθνόσημο»
Θέλουμε να μας πεις για την εμπειρία σου από τη συμμετοχή σου στην Εθνική Παίδων.
«Όταν κλήθηκα στην Εθνική Παίδων πιστεύω ήταν μια επιβράβευση για εμένα γιατί έκανα μια πολύ καλή χρονιά με την Κ17 και σίγουρα πήρα πολλές εμπειρίες. Ήταν πολύ ωραίο το συναίσθημα να φοράω ακόμα και στις προπονήσεις το εθνόσημο».
Τι στόχους έχεις και ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;
«Θέλω να βελτιώνομαι, να έχω αγώνες στα πόδια μου, να αγωνίζομαι, να δείχνω το ταλέντο μου και μέρα με τη μέρα να βελτιώνομαι συνέχεια».
Ποιο είναι το ποδοσφαιρικό σου ίνδαλμα στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα;
«Μου αρέσει πολύ ο Πολ Πογκμπά και ο Κουρμπέλης».
Υπάρχουν αρκετά κρούσματα κορωνοϊού σε ομάδες της Super League 1.
«Ευτυχώς εμείς δεν έχουμε κρούσματα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, υπάρχει ο κίνδυνος και για αυτό πρέπει να προσέχουμε όλοι για την υγεία των δικών μας ανθρώπων».
Το συζητάτε μεταξύ σας οι παίκτες για τον κορωνοϊό;
«Ναι και πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ».
Κλείνοντας, θες να προσθέσεις κάτι άλλο;
«Έτσι, όπως έχουν γίνει τα πράγματα θα είναι μια δύσκολη χρονιά από όλες τα απόψεις.
Βλέπω,όμως, πολύ καλά πράγματα για το μέλλον και περιμένω πως και πως να ξεκινήσει το πρωτάθλημα για να δείξουμε και εμείς σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και όλα τα καλά μας στοιχεία».