«Στοίχημα» η δημιουργία μιας νέας Προοδευτικής!

on .

Aggelis proponhths

• Η δημιουργία μίας νέας Προοδευτικής είναι το μεγάλο «στοίχημα» για τον έμπειρο προπονητή Χρήστο Αγγέλη, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα το ιστορικό σωματείο.

Με αφορμή τη συστράτευση δυνάμεων στο Πέραμα για την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας, ο κ. Αγγέλης μιλάει στον «Π.Λ.» για τις απαιτήσεις που έχει σήμερα αυτή, ενώ θυμάται σημαντικές στιγμές της πορείας του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:

-Πώς αποφάσισες να αναλάβεις την Προοδευτική Περάματος φέτος;
Με την Προοδευτική με συνδέουν πολλά από το παρελθόν. Παρέλαβα την ομάδα στη Β’ κατηγορία το 2005 και το 2007 αποχώρησα με την ομάδα στη Δ’ εθνική (σημερινή Γ). Η ομάδα είναι ιστορικά μία από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες της περιοχής μας. Η παρούσα όμως κατάστασή της απέχει αρκετά από το ένδοξο παρελθόν της. Η δημιουργία μίας νέας Προοδευτικής υπήρξε το μεγαλύτερο κίνητρο για εμένα. Προς το παρόν, υπάρχουν πολύ καλές εγκαταστάσεις, οργάνωση και επιθυμία για πρόοδο. Για την αγωνιστική ανάκαμψη θα απαιτηθεί χρόνος.

-Πέραν της Διοίκησης, υπάρχουν παράγοντες που στηρίζουν έμπρακτα το ιστορικό σωματείο;

Το ΔΣ αποτελείται από παλιούς ποδοσφαιριστές κατά βάση, κάποιοι εκ των οποίων υπήρξαν και δικοί μου παίκτες. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια τις τελευταίες δύο εβδομάδες για την ενίσχυση της ομάδος. Είναι αλήθεια ότι για μένα καθοριστικός λόγος στην αποδοχή της πρότασης της Προοδευτικής υπήρξε και η διαβεβαίωση που έλαβα από ιστορικό παράγοντα της ομάδος ότι θα βοηθήσει την όλη προσπάθεια. Διακρίνω πάντως μία συστράτευση των δυνάμεων της Προοδευτικής, γεγονός που με κάνει αισιόδοξο για τη συνέχεια.

-Ποια είναι τα συμπεράσματα από τα πρώτα επίσημα ματς της ομάδας και γενικότερα ποιο το κλίμα που επικρατεί στην Προοδευτική;

Είναι αλήθεια ότι η ομάδα μας έχει, αυτή τη στιγμή, αρκετές αγωνιστικές αδυναμίες. Τα επίσημα ματς τις έδειξαν παρά την καθημερινή μας βελτίωση. Χρειαζόμαστε κατά αρχήν χρόνο, συνέπεια στην προπόνηση από το υπάρχον ρόστερ και άμεση ενίσχυση από 4-5 παίκτες. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να αμυνθούμε και να επιτεθούμε ισορροπημένα, λείπει η προπόνηση σε αρκετές θέσεις και λείπει επίσης η αυτοπεποίθηση μεσοεπιθετικά. Είμαστε πάντως σε πορεία προόδου και δουλεύουμε σχεδόν καθημερινά.
-Σε ποιες θέσεις χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα με δεδομένο ότι υπάρχει ακόμα χρόνος για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου;

Η ομάδα χρειάζεται γενικότερη ενίσχυση. Κυρίως όμως μεσοεπιθετικά υπάρχει μεγαλύτερο θέμα αλλά το πρόβλημά μας είναι ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχουν παίκτες στην αγορά. Όλοι είναι ενταγμένοι σε άλλες ομάδες. Από την άλλη, η ομάδα μας δυσκολεύεται να πείσει διαθέσιμους παίκτες λόγω της παρούσης μέτριας αγωνιστικής της εικόνας. Κι όμως, η Προοδευτική είναι η ομάδα με τις καλύτερες συνθήκες. Δύο γήπεδα, ένα επιπλέον με συνθετικό τάπητα και φωτισμό, γυμναστήριο, καθημερινά καθαρά ρούχα προπόνησης και υπέροχο φυσικό περιβάλλον, δεν υπάρχουν σε καμία άλλη ομάδα. Κι όλα αυτά σε μία απόσταση 5 - 10 λεπτών.

-Θεωρείς πώς το μοντέλο των δυο ομίλων στην Α’ Κατηγορία πρέπει να καθιερωθεί ή ήταν αναγκαίο κακό λόγω της πανδημίας;

Αναγκαίο κακό ξεκάθαρα. Το επίπεδο του ποδοσφαίρου δεν δικαιολογεί την ύπαρξη δύο ομίλων στο κορυφαίο επίπεδο. Μπορεί να εξυπηρετεί από οικονομική άποψη, αλλά αγωνιστικά δεν θα προσφέρει κάτι.

-Με θητεία σε πάγκους αρκετών ομάδων του ερασιτεχνικού ποιες στιγμές έχεις κρατήσει περισσότερο στη μνήμη σου;

Κατά χρονική προτεραιότητα, το πρωτάθλημα 2006-07 με τη νεοφώτιστη τότε στην Α΄ κατηγορία Προοδευτική, κερδίζοντας την τελευταία αγωνιστική μέσα στην πρωτοπόρο Ελεούσα, το πρώτο πρωτάθλημα με τον ΑΟΒ το 2013 και την αλλαγή στο αγωνιστικό επίπεδο της Κράψης το 2018 - 19, όπου από μία ομάδα play-out έγινε ομάδα πρωταγωνίστρια. Φυσικά, σπουδαίες επιτυχίες είχαμε και με το Ροδοτόπι, το Σταυράκι, την Κρύα και άλλες ομάδες. Γενικώς μιλώντας, δεν θυμάμαι να παρέδωσα καμία ομάδα κατά την αποχώρησή μου σε χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο που είχε όταν την ανέλαβα.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ