Α' Ερασιτεχνική

on .

nhsi

Νησί - Σταυράκι 2-2

 • Στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Α΄ ομίλου της Α Ερασιτεχνικής κατηγορίας, συναντήθηκαν ο Αετός Νήσου και το Σταυράκι 2009, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται στο... τέλος το βαθμό της ισοπαλίας, με το 2-2 να είναι το τελικό αποτέλεσμα.
Το πρώτο μέρος, ανήκε δικαιωματικά στον Αετό, καθώς ήταν η ομάδα που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και τα τέρματα.
Συγκεκριμένα, στο 19΄ από την εκτέλεση κόρνερ του Τζάλλα η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή και ο Κασίμης με κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Γκάτζιου, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του.
Το Νησί διπλασίασε τα τέρματα του στο 36’ όταν ο Γεράσης έδωσε την μπαλιά στον Πρέντζα ο οποίος με σουτ έκανε το 2-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο, καλύτερα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι φιλοξενούμενοι, χάνοντας νωρίς ευκαιρίες με τους Γούλα και Φώτο, ενώ στο 61΄ ο Μιχάλης εκτέλεσε κόρνερ με την μπάλα να σταματά στην εξωτερική πλευρά του πρώτου δοκαριού.
Στο 82΄ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς αποβλήθηκε από το ματς ο Κασίμης με απευθείας κόκκινη, για έντονη διαμαρτυρία.
Ο Κολιούσης στο 91’ μείωσε σε 2-1 για το Σταυράκι, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση (92’) ο Μιχάλης εκτέλεσε φάουλ και ο Βούλγαρης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτησία: Χατζηπαναγιώτου (Σίσκας-Κατσουλίδου).
Αετός Νήσου (Αποστόλης Τόλης): Τσαμητρόπουλος, Σκούφης, Τζάλλας, Βλαχιώτης (65΄ Τσακανέλης), Κασίμης, Πρέμος, Ζήσης, Γεράσης, Λώλης, Μπίλης (88΄ Σπανός), Πρέντζας (88΄ Οικονόμου).
ΑΟ Σταυρακίου 2009 (Κωνσταντίνος Ναθαναήλ): Γκάτζιος, Βούλγαρης, Καλογιάννης (52΄ Ζωγράφος), Φώτος, Χήτας (60΄ Ζιάβρος), Πράσσος, Τούσης (60΄ Μιχάλης), Γούλας (83΄ Καπατσέλης), Κλεισούρας (83΄ Δημάκας), Κολιούσης, Ναθαναήλ.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ

loggades

Τιτάν Λογγάδων-Ανατολή 0-5 

• Με κορυφαίο τον Ορφανό που πέτυχε τέσσερα τέρματα, η Ανατολή πέρασε άνετα από τους Λογγάδες, επικρατώντας με 0-5 του Τιτάνα, κάνοντας το 2/2 στο πρωτάθλημα.
Επιθετικό μοτίβο από το ξεκίνημα του ματς για την ομάδα του Γιώργου Θρασκιά και μόλις στο 12’, από λάθος της άμυνας του Τιτάνα, ο Ορφανός πλάσαρε για το 0-1.
Τρία λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2, ενώ στο 18’ σε εκτέλεση φάουλ του ίδιου, ο Πρεβεζιάνος είχε την απάντηση.
Στο 22’ σε φάση διαρκείας δεν ήρθε το γκολ για την Ανατολή, ενώ στο 38’ από ωραία ενέργεια του Τζοβάρα, ο Ορφανός δεν κατάφερε να σκοράρει, κάτι που έκανε με πλασέ στο 41’.
Καλή στιγμή για τους Λογγάδες στο 45’, όταν με εξουδετερωμένο τον Κάλλια, ο Αγγάς έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο 65’ το σουτ του Κασίμη δεν είχε ευτυχή κατάληξη, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Ορφανός πάσαρε στον Τζοβάρα και αυτός πλάσαρε για το 0-4.
Ο Χαριζάι αστόχησε εξ επαφής στο 75’, για να διαμορφώσει ο Ορφανός στο 81’ το τελικό 0-5 με πλασέ ύστερα από εξαιρετική μπαλιά του Τζίμα.
Διαιτησία: Σταματελόπουλος (Σιαμέτης- Κυριαζή)
Τιτάν Λογγάδων (Βαζάκας): Πρεβεζιάνος, Μάστορας, Ζηλιασκόπουλος (46' Σακκάς), Μουτσάϊ (74' Κιτσάκης), Παναγιώτου, Γκόλιας Λ.(85' Λισγάρας Αλ.), Κορδοπάτης, Αγγάς, Μαμαλίγκας (55΄Νεοφώτιστος), Γκόλιας Ι. Χαριζάϊ (85' Λισγάρας Γ.).
ΑΟ Ανατολής (Θρασκιάς): Κάλλιας, Γιάννος, Καντζέλης, Βασιλείου (81΄ Κουτσός), Δρόσος, Κακοσίμος (77΄ Σιαπλαούρας), Γκούμας, Κασίμης, Τζοβάρας, Ορφανός, Γιαννάκης (70΄ Τζίμας).
Ν. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

 Δροσοχώρι-Α.Ε.Μ 5-1

• Ιδανική ήταν η πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση του Παντελεήμονα Δροσοχωρίου στο πρωτάθλημα του Β’ Ομίλου της Α’ Ερασιτεχνικής, μιας και επικράτησε με 5-1της Α.Ε. Μικρασιατών.
Η ομάδα του Χρήστου Αντωνίου έκανε το απόλυτο νικών στο πρωτάθλημα, ενώ προβληματική ήταν η εικόνα που παρουσίασε στο χθεσινό παιχνίδι η ομάδα του Χρήστου Βαζάτη.
Πέρα από το γεγονός αρκετών απουσιών, η φιλοξενούμενη ομάδα υπέπεσε σε αρκετά λάθη.
Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους και μόλις στο πρώτο λεπτό, ο Ναούμης κέρδισε πέναλτι από ανατροπή του Στόλη. Το εκτέλεσε ο ίδιος και έγραψε το 1-0.
Το σουτ του Μπαλαντάνη στο 8’ ήταν άστοχο και στο 15’ ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Παντελεήμονα.
Από μπαλιά του Κοκκιάδη, ο Μελιγγιώτης με πλασέ έκανε το 2-0.
Προσπάθειες των γηπεδούχων με Ναούμη και Κοκκιάδη δεν είχαν αποτέλεσμα, με την Α.Ε.Μ να μειώνει σε 2-1 στο 29’.
Από εκτέλεση φάουλ του Κτενά, ο Χρυσοστόμου με κεφαλιά νίκησε τον Νικολάου και ξανάβαλε την ομάδα του στο ματς. Στο επόμενο λεπτό, ο Μούλιας έκανε τη σέντρα και ο Νικολάου έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ. Τρία λεπτά μετά, ακυρώθηκε γκολ των φιλοξενούμενων ως οφσάιντ.
Στο 44’ ο Χρυσοστόμου έπιασε το σουτ και ο Νικολάου απομάκρυνε με τις γροθιές. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε και αυτό ιδανικά για τους παίκτες του Αντωνίου. Στο 49’ από φοβερό κλέψιμο του Μανιώτη στον Γκοτζιά, ο Φάνης Μελιγγιώτης δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1.
Καλή στιγμή στο 53’ με τον Κοκκιάδη και στο 57’ από ασίστ του Μελιγγιώτη, ο Κοκκιάδης έστειλε ανενόχλητος τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-1.
Στο 63’, ο Κοκκιάδης πάσαρε στον Ζώτο και αυτός διαμόρφωσε το τελικό 5-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.
Στο 72’ καλή στιγμή για την Α.Ε.Μ όταν από σουτ του Μούλια, ο Θεοχάρης έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.
Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Κόλλιας- Γκέλης)
Δροσοχώρι (Αντωνίου): Νικολάου, Ντρης, Θεοχάρης Ι,Τσόδουλος, Χαλιάσος, Ζώτος, Γερούκαλης, Μανιώτης(77’ Τζώρτζης), Μελιγγιώτης Θ. , Κοκκιάδης(72’ Θεοχάρης Κ),Ναούμης (72’ Μελιγγιώτης Π.).
Α.Ε Μικρασιατών (Βαζάτης): Γκοτζιάς, Μάντζιος, Σιόντης, Ναυρόζογλου Α (68’ Ντασιάκης), Στόλης, Μπαλαντάνης, Μούλιας, Λούζης, Χρυσοστόμου (50’ Παππάς), Κτενάς, Πηλικίδης.
Ν. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

 Θύελλα Ελεούσας-Κράψη 0-3 

• Την πρώτη του νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ Κράψης, στο Πρωτάθλημα του Α΄ ομίλου της Α΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, απέναντι στην Θύελλα Ελεούσας, καθώς επικράτησε με 0-3 στο «Θεόδωρος Λώλης» με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα (είχαν συναντηθεί και στην α΄ φάση του Κυπέλλου) αυτή την φορά στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.
Το παιχνίδι είχε ρυθμό, με την φιλοξενούμενη ομάδα να είναι καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ενώ οι γηπεδούχοι έδειξαν πολύ σημαντικά σημάδια βελτίωσης, έχοντας αρκετές καλές στιγμές στον αγωνιστικό χώρο.
Το ξεκίνημα βρήκε την Θύελλα να δημιουργεί την πρώτη απειλή, όταν στο 12΄ το σουτ του Στουγιάννη δεν ανησύχησε τον Σταυρόπουλο, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα.
Άμεσα απάντησε η Κράψη, όταν ο Νάσιος έκανε σέντρα σουτ, με τον νεαρό Γκρέμο να αποκρούει με το ένα χέρι,όπως ακριβώς έκανε και λίγο αργότερα, όταν στο 20΄ ο Τσάνης έπαιξε το ένα-δύο με τον Νούγια, με τον δεύτερο να κάνει το σουτ και τον Γκρέμο να απομακρύνει τον κίνδυνο, πέφτοντας.
Αμέσως μετά και στο 21΄ ο Μαρμούτας έδωσε ωραία στον Χριστακόπουλο, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ.
Το γκολ ήταν θέμα χρόνου για τους φιλοξενούμενους, και ήρθε στα μισά του ημιχρόνου, όταν ο Μαλάτος πήρε το ριμπάουντ από την απόκρουση του Γκρέμου στο σουτ του Χριστακόπουλου και με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
Στο 27΄ ο Ζυγούνας προσπάθησε να απαντήσει έπειτα από ωραία ατομική ενέργεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Στο 32΄ οι «μπλε» πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, όταν ο Νούγιας έκανε την ασίστ και ο Μαρμούτας με σουτ εντός περιοχής έγραψε το 0-2.
Στο 40΄ και πάλι ο Ζυγούνας προσπάθησε να απειλήσει τον Σταυρόπουλο με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει και πάλι άουτ. Το 0-2 δεν άλλαξε μέχρι και την ανάπαυλα.
Στην επανάληψη, οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν δυνατά και πιο συγκεντρωμένα, χάνοντας την πρώτη καλή στιγμή του β΄ μέρους, όταν στο 47΄ ο Σιώζιος έκανε την σέντρα, με τον Τζιάλλα να μην προλαβαίνει τελευταία στιγμή, σπαταλώντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία για να μειώσει το σκορ.
Στ 50΄ ο Τσάνης επιχείρησε το σουτ, με τον Γκρέμο και πάλι να λέει όχι.
Στο 57΄ η Ελεούσα έχασε την πιο σημαντική της ευκαιρία, με το σουτ του Ρίζου να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Σταυρόπουλου.
Στο 58΄ ο Οικονόμου Π. εκτέλεσε φάουλ και ο Οικονόμου Γ. έστειλε την μπάλα άουτ με προβολή.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού η Κράψη πέτυχε το 0-3, με τον Χριστακόπουλο, ο οποίος εκτέλεσε φάουλ από πολύ καλή θέση, μπάλα βρήκε σε κόντρες και κατέληξε στα δίχτυα του Γκρέμου.
Στο 78΄ ο ΠΑΣ είχε δοκάρι με τον Ριστάνη, όταν επιχείρησε σουτ εντός περιοχής με την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
Τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού, το σουτ του Γεωργιάδη, έπειτα από σέντρα του Τσουμάνη, το οποίο κατέληξε ελάχιστα άουτ.
Το 0-3 παρέμεινε μέχρι και την λήξη του παιχνιδιού και η Κράψη πήρε το πρώτο τρίποντο στο Πρωτάθλημα.
Διαιτησία: Χριστοφορίδης (Θανασιάς- Παπαδόπουλος Ν.)
Θύελλα Ελεούσας (Γιώργος Λαδιάς): Γκρέμος, Φασιάς Ε. (68΄ Ρίσβας), Μαμακής, Οικονόμου Γ., Στουγιάννης (80΄ Ρούστα), Κωστούλας, Τζιάλλας (80΄ Χάρλας), Φασιάς ι. (46΄ Σιώζιος), Ρίζος, Οικονόμου Π. (68΄ Παπαντωνίου), Ζυγούνας.
ΠΑΣ Κράψης (Βασίλης Σιαφάκας): Σταυρόπουλος, Μαρμούτας, Καράσας, Τζίμας (46΄ Πάσχος), Νάσιος, Μαλάτος (68΄ Λάμπρης), Χριστακόπουλος, Τσουμάνης, Νούγιας (68΄ Ριστάνης), Τσάνης (59΄ Ζαμπέτας), Λώλος (59΄ Γεωργιάδης).
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΙΩΛΟΥ