Ιδανική «πρόβα τζενεράλε» Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

on .

pas ael

Νικηφόρα και άκρως ενθαρρυντικά έκλεισε τα φιλικά προετοιμασίας του ο ΠΑΣ Γιάννινα στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των επίσημων αγώνων.

Οι Γιαννιώτες επικράτησαν με 0-1 της Λάρισας στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμπάκας «Βασίλης Καρακίτσιος» χάρη σε γκολ του Κρίζμαν (59’), ήταν δημιουργικοί και έχασαν πολλές κλασικές ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο μέρος, για μεγαλύτερο σκορ κόντρα στην ΑΕΛ του Αλεξη Κούγια που ήταν απογοητευτική και απείλησε ελάχιστα την εστία του Χουτεσιώτη.

Πως έπαιξε ο ΠΑΣ
Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε πρόβα ενδεκάδας και παρέταξε τον ΠΑΣ Γιάννινα με το κλασικό πλέον 4-4-2. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Σάλιακας και αριστερό ο Πίρσμαν, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Παντελάκης και Κάργας. Στα αμυντικά χαφ το δίδυμο ήταν οι Σιόντης και Καρτάλης, δεξί χαφ ο Λώλης, αριστερό ο Νάουμετς και στην επίθεση τη γραμμή κρούσης αποτελούσαν οι Λέο και Κρίζμαν.

Δυναμικό ξεκίνημα, ευκαιρίες για τον ΠΑΣ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Αργύρη Γιαννίκη έδειξε από τα πρώτα λεπτά του χτεσινού φιλικού τις διαθέσεις και την όρεξη του. Οι Γιαννιώτες είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 8’ όταν ο Λώλης έκανε την κάθετη για τον Πίρσμαν και ο Βέλγος αριστερός μπακ έκανε τη σέντρα σουτ, όμως έδιωξε με τις γροθιές ο τερματοφύλακας Νάγκι.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΣ χάθηκε στο 17’ με χαμένο τετ-α-τετ του Λέο. Ο εξαιρετικός χτες Λώλης έβγαλε κάθετη πάσα προς τον Λέο και ο Γάλλος βγήκε απέναντι από τον Νάγκι, «έσκαψε» τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ που έκανε έξοδο, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Τρία λεπτά αργότερα ο ΠΑΣ έχασε νέα κλασική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα, ο Κρίζμαν στο 20’ εκτέλεσε απευθείας φάουλ με το δεξί και δυσκόλεψε πολύ τον Νάγκι, ο οποίος έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε με μεγάλη δυσκολία σε κόρνερ.

Κρεσέντο ευκαιριών, ήρωας ο Νάγκι
Η συνέχεια ανήκε και πάλι στον ΠΑΣ και το σουτ του Σάλιακα στο 24', δεν ανησύχησε ιδιαίτερα ο Νάγκι καθώς η μπάλα έφυγε άουτ. Όμως ο Ούγγρος πορτιέρο της Λάρισας έκανε φοβερή επέμβαση ένα λεπτό αργότερα. Συγκεκριμένα, στο 25’ ο Λώλης συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Νάουμετς και έπιασε το σουτ, με τον Νάγκι να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ με το ένα χέρι. Ήταν ένας φοβερός συνδυασμός των παικτών του ΠΑΣ, ο οποίος χειροκροτήθηκε ακόμα και από τους Λαρισαίους παράγοντες που βρέθηκαν χτες στο γήπεδο της Καλαμπάκας.
Στο φινάλε του πρώτου μέρους οι Γιαννιώτες έχασαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία. Στο 45’ ο Λέο βγήκε στην αντεπίθεση από αριστερά, έφθασε απέναντι από το Νάγκι, αλλά σούταρε άστοχα υπό την πίεση της αμυντικών της ΑΕΛ. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα με τον ΠΑΣ να έχει τέσσερις κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Δύο με Λέο, μία του Κρίζμαν και μία του Λώλη ο απολογισμός των χαμένων ευκαιριών για τη γιαννιώτικη ομάδα.

Ασίστ Πίρσμαν, γκολ Κρίζμαν
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τους δύο προπονητές, τον Αργύρη Γιαννίκη και τον Μιχάλη Γρηγορίου. Ο ΠΑΣ συνέχισε να είναι καλύτερος από την ΑΕΛ και έχασε στο 49’ την πρώτη ευκαιρία του β’ μέρους. Το αρχικό σουτ του Κάργα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών, η μπάλα στρώθηκε στον Κρίζμαν που έκανε το σουτ, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα στο 52’ μετά από κόρνερ του Καρτάλη, η μπάλα στρώθηκε στον άξονα στον Λώλη που έπιασε το σουτ, όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Στο 57' ο ΠΑΣ βγήκε στην αντεπίθεση με κόντρα του Πίρσμαν, ο Βέλγος έστρωσε στον Καρτάλη που έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Τελικά το γκολ για τον ΠΑΣ Γιάννινα που άξιζε ήρθε λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Στο 59’ οι Γιαννιώτες μετά από βαθιά μπαλιά του Κάργα για τον Πίρσμαν από την άμυνα προς την επίθεση, ωραίο κοντόλ του Βέλγου, ο οποίος έβγαλε τη χαμηλή σέντρα και στο πρώτο δοκάρι ο Κροάτης Κρίζμαν με προβολή πρόλαβε τους αμυντικούς και νίκησε τον… ανίκητο μέχρι τότε Νάγκι για το 0-1.

Αλλαγές και πτώση ρυθμού
Μετά το γκολ του Κρίζμαν ο Γιαννίκης έκανε 4 αλλαγές προσώπων, όχι όμως και διάταξης για τον ΠΑΣ. Στο 62’ ο Εραμούσπε μπήκε στη θέση του Κάργα στην άμυνα, ο Λιάσος στη θέση του Νάουμετς, ο Χουάν Ντομίγκεθ στη θέση του Σιόντη και ο Οικονομόπουλος στη θέση του Σάλιακα.
Για την ΑΕΛ στο 67’ ο Μιχάλης Γρηγορίου έκανε 4 αλλαγές. Οι Μαϊδανός, Πινακάς, Αλί και Μιλοσάβλιεβιτς μπήκαν στο ματς στις θέσεις των Πλατέλλα, Τόρζε, Στελιάνο και Σεσέροβιτς.
Η μοναδική ευκαιρία που έχασε η ΑΕΛ σε όλο το παιχνίδι ήταν στο 85’ με σουτ του Ντουρμισάι, όμως ο Χουτεσιώτης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 88' ο ΠΑΣ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Λέο από τον Μούζεκ μετά από πάσα του Κρίζμαν, ο Τρικαλινός διαιτητής Κοντίνος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή από τα Τρίκαλα βρήκε τον ΠΑΣ να επικρατεί με 0-1 κόντρα στην ΑΕΛ χάρη στο γκολ του Κρίζμαν στο 59'. Καλύτεροι οι Γιαννιώτες από τους Λαρισαίους στην πρόβα τζενεράλε και ενθαρρυντικά μηνύματα ενόψει της πρεμιέρας την άλλη Κυριακή κόντρα στον Άρη
Διαιτησία: Κοντίνος (Δαλούκας – Τζάνης) από τον σύνδεσμο Τρικάλων.
Λάρισα (Μιχάλης Γρηγορίου): Νάγκι, Στελιάνο (67’ Αλί), Μπέρτος, Ηλιάδης, Μιχαήλ (71’ Μούζεκ), Σεσέροβιτς (67’ Μιλοσάβλιεβιτς), Σπαρβ, Τρούγιτς, Ντουρμισάι, Τόρζε (67’ Μαϊδανός), Πλατέλλας (67’ Πινακάς).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Κάργας (62’ Εραμούσπε), Παντελάκης, Πίρσμαν (78’ Πήλιος), Σάλιακας (62’ Οικομόπουλος), Σιόντης (62’ Χουάν Ντομίνκεθ), Καρτάλης (75’ Δούμτσης), Νάουμετς (62’ Λιάσος), Λώλης, Κρίζμαν, Λέο (89’ Γροσδάνης).