Κανονικά το παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Η είσοδος των Ιωαννίνων στο επίπεδο 4 του υγειονομικού χάρτη της Ελλάδας μετά την έξαρση της επιδημίας του κορωνοϊού, δεν θα επηρεάσει την προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο, η οποία θα διεξαχθεί κανονικά το ερχόμενο Σάββατο 31 Οκτωβρίου στο γήπεδο Περιστερίου για την 7η αγωνιστική της Super League.
Μπορεί στο επίπεδο 4 που θα βρεθεί η Π.Ε. Ιωαννίνων να απαγορεύεται κάθε είδους αγώνα και ομαδικής προπόνησης

και να επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση, ωστόσο για τις ομάδες της Super League υπάρχει ειδικό και ξεχωριστό υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο και θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση του ΠΑΣ Γιάννινα.
Επίσης, παρότι για την περιοχή των Ιωαννίνων θα ισχύσει από τα ξημερώματα της Πέμπτης απαγόρευση μετακίνησης εκτός Νομού, δηλαδή Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, στον ΠΑΣ Γιάννινα θα δοθεί ειδική άδεια μετακίνησης για να μεταβεί οδικών στο Περιστέρι σε συνεργασία της Super League με την Πολιτική Προστασία, προφανώς παρόμοια με αυτή που δίνεται και σε εργαζομένους για να μεταβούν στον τόπο εργασίας τους.
Εκεί που υπάρχει ερωτηματικό αφορά στα δύο προσεχή σερί εντός έδρας παιχνίδια που έχει να δώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα με αντιπάλους τη Λάρισα και τον Παναιτωλικό. Το παιχνίδι με την ΑΕΛ στο «Ζωσιμάδες» είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και με τον Παναιτωλικό το Σάββατο 7 Νοεμβρίου. Σε αυτά δεν υπάρχει ακόμα ξεκαθαρισμένο τοπίο, κυρίως για την ασφαλή διαμονή των ομάδων και θα κληθεί να αποφασίσει η Super League καθώς είναι η πρώτη φορά που ομάδα της Super League έχει έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που ανήκει στις περιοχές αυξημένου κινδύνου και στο επίπεδο 4 του υγειονομικού χάρτη.

Κανονικά οι προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ
Η γιαννιώτικη ομάδα θα εξακολουθεί να προπονείται στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, όπου βρίσκεται το προπονητικό της κέντρο με ειδική άδεια που θα της δοθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.
Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και πριν περίπου δύο εβδομάδες όταν είχαν κλείσει όλοι οι χώροι αρμοδιότητας του ΠΕΑΚΙ, δηλαδή Πανηπειρωτικό Ανατολής, εγκαταστάσεις Λιμνοπούλας και Εθνικό Στάδιο «οι Ζωσιμάδες», αλλά στον ΠΑΣ είχε δοθεί ειδική άδεια και η ομάδα συνέχισε κανονικά τις προπονήσεις της.

Παλεύει για Ατρόμητο ο Σιόντης
Μετά το ρεπό της Δευτέρας, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψαν χτες στις προπονήσεις και όσου αγωνίστηκαν κόντρα στην ΑΕΚ ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης. Οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά και το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις επιθετικής τακτικής και παιχνίδια με τη μπάλα σε μικρό χώρο.
Τα ευχάριστα νέα αφορούν τον αρχηγό Στέφανο Σιόντη. Ο Γιαννιώτης αμυντικός χαφ τραυματίστηκε και υπέστη κάκωση στα πλευρά στο κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ωστόσο γλίτωσε τα χειρότερα και θα επιστρέψει άμεσα στις προπονήσεις της γιαννιώτικης ομάδας. Ο Σιόντης υπεβλήθη τη Δευτέρα σε αξονική τομογραφία και τα αποτελέσματα έδειξαν ένα αιμάτωμα και μια μικρή κάκωση στα πλευρά, όχι όμως ικανή για να τον κρατήσει αρκετά εκτός δράσης. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός του ΠΑΣ είναι σκληρό καρύδι και το παλεύει για να προλάβει και το σαββατιάτικο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
Η επόμενη προπόνηση του ΠΑΣ Γιάννινα είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι στις 12:00 στο ΠΕΑΚΙ Ανατολής.

Νέα τεστ κορωνοϊού
Πριν την έναρξη της χτεσινής προπόνησης όλα τα μέλη της ομάδας του ΠΑΣ Γιάννινα υπεβλήθησαν σε νέα διαγνωστικά τεστ για κορωνοϊό. Ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και φροντιστές έδωσαν δείγμα ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, τα οποία ως γνωστόν αποστέλλονται στην Αθήνα.
Τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το πρωί και ευχή όλων στην ομάδα είναι τα δείγματα να βγουν για ακόμα μια φορά αρνητικά. Παρά τους συνεχόμενους αγώνες, εντός και εκτός Ιωαννίνων, τις συνεχόμενες μετακινήσεις με το πούλμαν της ομάδας και τις διαμονές σε ξενοδοχεία, ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι στην ευχάριστη θέση να μην έχει κρούσμα στους κόλπους της ομάδας, με τη γιαννιώτικη ΠΑΕ πρόσφατα να συγχαίρει τα μέλη της ομάδας για την αυξημένη ατομική ευθύνη και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.