Παρελθόν από τον ΠΑΣ ο Δημήτρης Νιαρχάκος

on .

niarxakos

• Σύντομη ήταν η διάρκεια της δεύτερης θητείας του Δημήτρη Νιαρχάκου στον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς κράτησε μόλις 76 ημέρες.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον μέχρι πρότινος επιχειρησιακό διευθυντή της γιαννιώτικης ομάδας, ο οποίος ανακοινώθηκε άμεσα από τον Άρη, αναλαμβάνοντας αυτή τη φορά το πόστο του διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος στη θέση του Άγγελου Χαριστέα.
Παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν μετά την απομάκρυνση του Γιώργου Ντάσιου, ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργος Χριστοβασίλης αποφάσισε την επιστροφή του Νιαρχάκου και αυτή ανακοινώθηκε 1 Σεπτεμβρίου, λίγο δηλαδή πριν την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, επινοήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της γιαννιώτικης ομάδας και ειδική θέση, αυτή του επιχειρησιακού διευθυντή, για να μείνουν άπαντες ευχαριστημένοι.
Στη σύντομη δεύτερη θητεία του φάνηκε όμως ότι ο Νιαρχάκος ήταν παροπλισμένος και σε καμία περίπτωση με τη δύναμη που είχε στην πρώτη θητεία του στην ομάδα. Οι σχέσεις του μέχρι πρότινος επιχειρησιακού διευθυντή Δημήτρη Νιαρχάκου με τον προπονητή Αργύρη Γιαννίκη ήταν από ψυχρές έως ανύπαρκτες και ο Τρικαλινός προπονητής είχε θέσει βέτο για τα αποδυτήρια της ομάδας. Οι καλά γνωρίζοντες τα εσωτερικά θέματα επαληθεύουν την ύπαρξη δύο στρατοπέδων εντός της ομάδας, με ανθρώπους που δεν μιλιούνται καν μεταξύ τους, αλλά και ανθρώπους που προσπαθούν διαρκώς να ασκήσουν επιρροή στο περιβάλλον της οικογένειας Χριστοβασίλη.
Ο παροπλισμός όμως δεν άρεσε στον Δημήτρη Νιαρχάκο, ο οποίος είχε δύο καθοριστικά ραντεβού με τον Γιώργο Χριστοβασίλη. Το ένα μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» στα Γιάννινα και το δεύτερο το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, όπου τελικά προέκυψε το «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών, το οποίο ήταν συναινετικό και σε φιλικό κλίμα, σε αντίθεση με την πρώτη αποχώρηση, στην οποία ο Νιαρχάκος είχε αφήσει με δηλώσεις του υπονοούμενα εναντίον του μεγαλομετόχου του ΠΑΣ Γιάννινα.

Άμεση επιστροφή στον Άρη
Ωστόσο, όπως και τον Σεπτέμβριο του 2019 έτσι και αυτή τη φορά, ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Γιώργου Χριστοβασίλη δεν έμεινε άνεργος ούτε καν μια ημέρα. Ο Δημήτρης Νιαρχάκος έκανε μέσα σε 2,5 μήνες το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Γιάννινα-Θεσσαλονίκη. Ελάχιστες ώρες μετά την επίσημη αποχώρησή του από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ανακοινώθηκε η επιστροφή του στον Άρη ως διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος αυτή τη φορά, στη θέση του Άγγελου Χαριστέα.
Οι σχέσεις του Νιαρχάκου με τον μεγαλομέτοχο του Άρη, Θεόδωρο Καρυπίδη είναι εξαιρετικές, δεν ήταν όμως το ίδιο καλές και με τον Άγγελο Χαριστέα. Έτσι η απομάκρυνση Χαριστέα άνοιξε τον δρόμο της επιστροφής του Νιαρχάκου στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, με δεδομένο ότι στα Γιάννινα δεν ήταν και τόσο ευπρόσδεκτος στους κόλπους της ομάδας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Γεωργιάδης
Πένθιμη ήταν η χτεσινή ημέρα για τον ΠΑΣ Γιάννινα καθώς έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Γεωργιάδης, προπονητής που συνέδεσε το όνομα του με τον θρυλικό «Άγιαξ της Ηπείρου» της δεκαετίας του ‘70.
Ο Αντώνης Γεωργιάδης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών, όντας ταλαιπωρημένος από προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Ο Γεωργιάδης ήταν γεννημένος στις 12 Φεβρουαρίου 1935 στη Δράμα και αποτελεί τον μακροβιότερο Έλληνα προπονητή καθώς κατέγραψε συνολικά 586 παρουσίες στους πάγκους των ελληνικών ομάδων.
Στην προπονητική καριέρα του υπήρξε για δύο θητείες προπονητής του μεγάλου «Άγιαξ της Ηπείρου» τη δεκαετία του ’70. Συγκεκριμένα, από το 1974 έως το 1976 και από το 1977 έως το 1979 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα και ήταν αυτός που έχτισε τις βάσεις για το χτίσιμο του μεγάλου «Άγιαξ της Ηπείρου» που άφησε εποχή με τις εμφανίσεις του.
Επίσης, ο Γεωργιάδης διετέλεσε ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας την περίοδο 1989-92 σε συνολικά 30 παιχνίδια στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Έκατσε στον πάγκο αρκετών ομάδων μεταξύ των οποίων ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ ο Άρης, ο ΟΦΗ, η Λάρισα, η Δόξα Δράμας, ο Απόλλων Καλαμαριάς και ο Πανηλειακός το 1996. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τετάρτη (18/11) στις 12.30 στον Κόκκινο Μύλο σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε μέσω ανακοίνωσης τη θλίψης της για τον θάνατο του Αντώνη Γεωργιάδη.
Η συλλυπητήρια ανακοίνωση: «H Car.gr ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα 1966, μαζί με όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα, πενθεί για την απώλεια ενός ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με τη μεγάλη ομάδα μας της δεκαετίας του ’70. Καλό ταξίδι Αντώνη Γεωργιάδη. Θα σε έχουμε για πάντα στις καρδιές μας. Θα είσαι πάντα κομμάτι της ιστορίας μας».