Τζάμπα ήττα στο Ηράκλειο…

on .

ofh pas

• Μετά τη Θεσσαλονίκη και την Τούμπα, ο ΠΑΣ Γιάννινα γύρισε με άδεια χέρια και από το Ηράκλειο της Κρήτης. Οι Γιαννιώτες γνώρισαν χτες το απόγευμα τζάμπα ήττα με 2-1 από τον ΟΦΗ στο γήπεδο «Θ.Βαρδινογιάννης», με τη διατησία Τζήλου να βάζει πάλι το... λιθαράκι της, καθώς στο πρώτο ημίχρονο υπάρχει χέρι του Στάρτζεον εντός περιοχής σε προσπάθεια του Παμλίδη, όμως ο Λαρισαίος ρέφερι δεν υπέδειξε το πέναλτι.
Ο ΟΦΗ προηγήθηκε με γκολ του Στάρτζεον (20'), ο ΠΑΣ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Ελευθεριάδη (45+1'). Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Ηπείρου είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, όμως δέχτηκε το γκολ από το πέναλτι του Νέϊρα (68'). Πέμπτη ήττα για τον ΠΑΣ Γιάννινα και κακός μήνας ο Νοέμβριος για την ομάδα του Γιαννίκη, η οποία έχει να κερδίσει από τις 31 Οκτωβρίου, όταν είχε επικρατήσει του Ατρομήτου στο Περιστέρι. Αγωνία για τον τραυματισμό των Λέο και Σάλιακα ενόψει του κρίσιμου αγώνα με τη Λαμία την ερχόμενη Κυριακή (06/12, 5:15 μ.μ.).

Πώς έπαιξαν
Ο Αργύρης Γιαννίκης έκανε την έκπληξη και ανακάτεψε την τράπουλα, αλλάζοντας για πρώτη φορά το σύστημα του ΠΑΣ. Άφησε το 4-4-2 που χρησιμοποίησε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια και παρέταξε τους Γιαννιώτες με διάταξη 4-1-4-1, η οποία μετατρέπονταν σε 4-3-3 στην επίθεση. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Σάλιακας και αριστερό ο Πίρσμαν, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Κάργας με τον Παντελάκη, μπροστά τους ο Ντομίνγκεθ, στα χαφ οι Σιόντης και Κάστρο, δεξί χαφ ο Παμλίδης και αριστερό ο Ελευθεριάδης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Λέο.
Από την άλλη, ο Γιαννιώτης προπονητής του ΟΦΗ Γιώργος Σίμος παρέταξε τους Κρητικούς με σύστημα 4-2-3-1 στο χθεσινό παιχνίδι και ξεκινώντας βασικούς δυο πρώην κυανόλευκους, τους Σωτηρίου και Κοροβέση και συνολικά ακριβώς την ίδια ενδεκάδα με την οποία είχαν επικρατήσει με 1-4 μέσα στο Βόλο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σωτηρίου, δεξί μπακ ο Ουές και αριστερό ο Κοροβέσης με τους Γιαννούλη και Διαμαντή στο κέντρο της άμυνας. Στα αμυντικά χαφ οι Μεγιάδο και Ντε Γκούζμαν, μπροστά τους ο Νέιρα σε επιτελικό ρόλο, ενώ στην επίθεση δεξιά ήταν ο Γρίβας, αριστερά ο Στάρτζεον και στην κορυφή ο Σαρδινέρο.

Προβάδισμα με Στάρτζεον
Όπως σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, έτσι και στο χτεσινό ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ έκανε αισθητή την παρουσία του στην εστία του Σωτηρίου. Μετά από κλέψιμο της μπάλας, ο Παμλίδης έκανε το σουτ αλλά στην πορεία της ο Λέο δεν πρόλαβε να την βρει και έφυγε άουτ.
Οι Κρητικοί μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήραν τα ηνία του αγώνα, καθώς ο ΠΑΣ οπισθοχώρησε αδικαιολόγητα και στην πρώτη τους σπουδαία στιγμή στο ματς, άνοιξαν το σκορ στο 20’. Ο Ουές έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σαρδινέρο κοντρόλαρε και έκανε το γυριστό σουτ, ο Χουτεσιώτης απέκρουσε τη μπάλα, όμως ο Στάρτζεον καιροφυλακτούσε και πρόλαβε τον Σάλιακα, στέλνοντας με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία για το 1-0. Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Πορτογάλου στο πρωτάθλημα και μόλις το δεύτερο που δέχθηκε ο ΠΑΣ σε πρώτο ημίχρονο στο φετινό πρωτάθλημα.

Ευκαιρία ο Νέιρα - ακυρωθέν γκολ για ΠΑΣ
Μετά το γκολ ο ΟΦΗ είχε με το μέρος του τη ψυχολογία και συνέχισε στο ίδιο επιθετικό μοτίβο. Στο 28’ έφτασε κοντά σε ακόμη ένα γκολ, όταν ο Νέιρα με ατομική ενέργεια έκανε το σουτ από τον άξονα υπό πίεση αλλά ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε σωτήρια τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό, ακυρώθηκε σωστά ως off side γκολ που πέτυχε ο ΠΑΣ. Στο 29' ο Ντομίνγκεθ με ωραίο γέμισμα βρήκε τον Πίρσμαν, ο Βέλγος με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Ελευθεριάδη που σκόραρε, όμως ήταν σε θέση off side και το γκολ σωστά ακυρώθηκε. Ο Χρήστος Ελευθεριάδης ήταν μακράν ο καλύτερος και πιο δραστήριος παίκτης του ΠΑΣ χτες και στο 32' μετά από κόρνερ του Σάλιακα πήρε τη μπάλα και έκανε το σουτ, όμως αυτή πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Σωτηρίου. Από αυτό το σημείο και έπειτα οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να βγαίνουν μπροστά με σκοπό να προκαλέσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα.

Ισοφάριση με Ελευθεριάδη
Ο ΠΑΣ άσκησε πίεση στα καρέ του Σωτηρίου στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους, επιδιώκοντας ένα γκολ πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια. Η προειδοποίηση ήρθε στο 44’. Ο Κάστρο άνοιξε ωραία στον Λέο με κάθετη πάσα, ο Γάλλος επιθετικός έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου.
Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε στο 1-1 χάρη στο τρίτο γκολ του Χρήστου Ελευθεριάδη στο πρωτάθλημα. Στο 45+1' ο Πίρσμαν βρήκε τον Ελευθεριάδη, αυτός έπαιξε εκπληκτικά τον συνδυασμό με τον Χουάν Ντομίνγκεθ. Ο Ισπανός έβγαλε έξυπνη κάθετη στον Καβαλιώτη επιθετικό και αυτός με φοβερό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Σωτηρίου και ισοφάρισε σε 1-1. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά λανθασμένα από τον πρώτο βοηθό Μεϊντανά, αλλά στη συνέχεια μέτρησε κανονικά όπως έπρεπε με χρήση του VAR και συνενόηση του Τζήλου με τον Ευαγγέλου.

Ευκαιρία με Σάλιακα - γκολ ο Νέιρα
Με τη ψυχολογία πλέον με το μέρος του, ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε κεφάτος στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 48' ο Παντελάκης έκανε την προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ ο στόπερ του ΠΑΣ καταλογίστηκε εκ των υστέρων και σε θέση off side. Ένα λεπτό αργότερα, στο 49', ο Σάλιακας έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σωτηρίου. Η κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς χτύπησε τον ΠΑΣ και στο χθεσινό παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ, με τους Σάλιακα και Λέο να αδυνατούν να συνεχίσουν και τον Αργύρη Γιαννικη να τους αντικαθιστά με Οικονομόπουλο και Καρτάλη αντίστοιχα. Κρίσιμες απώλειες για τον ΠΑΣ και θα φανεί εντός της ημέρας πόσο σοβαροί ήταν οι τραυματισμοί τους ενόψει Λαμίας.
Οι αλλαγές αυτές έφεραν την μετατόπιση του Παμλίδη στην κορυφή της επίθεσης, με τον Καρτάλη να παίζει αριστερά και τον Ελευθεριάδη να μετατοπίζεται στα δεξιά. Και εκεί που το μομεντουμ ήταν υπέρ του ΠΑΣ όπου είχε να απειληθεί από τους Κρητικούς πάνω από σαράντα λεπτά, ο ΟΦΗ ανέκτησε το προβάδισμα του στο 68'.
Ο διαιτητής Τζηλος υπέδειξε πέναλτι για μαρκάρισμα του Κάργα πάνω στον Νέιρα στο 65', με τον αμυντικό του ΠΑΣ να σπρώχνει εντός περιοχής τον παίκτη του ΟΦΗ. Ο Αργεντινός Νέιρα εκτέλεσε το πέναλτι εύστοχα για το 2-1, ένα τέρμα που αφιέρωσε στον συμπατριώτη του Ντιέγκο Μαραντόνα, φιλώντας το πανό που είχαν τοποθετήσει πίσω από την εστία του Χουτεσιώτη οι φίλοι του ΟΦΗ.

Ανήμπορος να απειλήσει
Η είσοδος του Δούμτση στο ματς έφερε ακόμα ένα ανακάτεμα στη τράπουλα της διάταξης του ΠΑΣ από τον Γιαννίκη, με τον νεαρό να είναι ο παρτενέρ του Παμλίδη στην επίθεση και το σύστημα να αλλάζει σε 4-4-2. Οι προσπάθειες της γιαννιώτικης ομάδας να φανεί απειλητική για την εστία του Σωτηρίου και να φτάσει εκ νέου στην ισοφάριση απέβησαν άκαρπες. Οι παίκτες του ΠΑΣ έβγαλαν μια νευρικότητα και μια αδυναμία στην τελική πάσα, ενώ προσπάθησαν να απειλήσουν ανεπιτυχώς και με στατικές φάσεις. Τελευταία αξιόλογη στιγμή το σουτ του Οικονομόπουλου στο 83', με τη μπάλα να φεύγει άουτ.
Διαιτησία: Τζήλος Λάρισας (Μεϊντανάς-Τριανταφύλλου)
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Γιαννούλης, Διαμαντής, Κοροβέσης (76’Λυμπεράκης), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (36’ λ.τρ. Σακόρ), Νέιρα, Γρίβας (75’ Γιάννου), Στάρτζεον (84’ Βούρος), Σαρδινέρο.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας (59' λ.τρ. Οικονομόπουλος), Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Σιόντης (76’ Δούμτσης), Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Λεό (64’ λ.τρ. Καρτάλης), Παμλίδης.