Μετά τον Κρίζμαν, εκτός μάχης και ο Λεό την Κυριακή

on .

PAS GIANNINA LOGO
• Λαβωμένος επέστρεψε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς εκτός από την ήττα με 2-1 από τον ΟΦΗ έχασε λόγω τραυματισμού τους Λέο και Σάλιακα που αντικαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια του κυριακάτικου παιχνιδιού.
Τράβηγμα στο δικέφαλο ο Σάλιακας, διάστρεμμα δευτέρου βαθμού ο Λέο που χάνει τον κρίσιμο κυριακάτικο αγώνα με τη Λαμία στο «Ζωσιμάδες».
Την πέμπτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε στο Ηράκλειο ο ΠΑΣ Γιάννινα και υποχώρησε στην 10η της βαθμολογίας μένοντας στους 9 βαθμούς. Συνολικά οι Γιαννιώτες μετρούν 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες στις 10 αγωνιστικές της Super League. Ο Νοέμβριος αποδείχτηκε κακός μήνας για τον ΠΑΣ καθώς πήρε μόλις 1 βαθμό με τον Παναιτωλικό και γνώρισε 3 ήττες από Λάρισα, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.
Όπως γίνεται αντιληπτό το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής (06/12, 17:15) με τη Λαμία στο «Ζωσιμάδες» αποκτά χαρακτήρα τελικού για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η νίκη είναι μονόδρομος για τους Γιαννιώτες κόντρα στην ουραγό της βαθμολογίας. Ο ΠΑΣ θα πάει «χολωμένος» στο παιχνίδι με τους Λαμιώτες καθώς θα λείψει σίγουρα ο Κρίζμαν, ενώ στο Ηράκλειο υπήρξαν οι τραυματισμοί των Σάλιακα και Λέο.
Ο Μανώλης Σάλιακας υποβλήθηκε χτες σε μαγνητική τομογραφία και το αποτέλεσμα έδειξε τράβηγμα στο δικέφαλο. Μπορεί ο 24χρονος δεξιός οπισθοφύλακας να γλίτωσε τη θλάση, ωστόσο τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν θα προλάβει τελικά το παιχνίδι της Κυριακής με την πρώην ομάδα του, τη Λαμία. 
Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα και για τον Γάλλο Ζαν Μπαπτίστ Λέο. Ο Γάλλος επιθετικός έπαθε διάστρεμμα δευτέρου βαθμού και πιθανότατα να χάσει το ματς με τη Λαμία. Αν επαληθευτεί η απουσία του Λέο, τότε ο Γιαννίκης θα είναι αναγκασμένος να παρατάξει την Κυριακή τον ΠΑΣ χωρίς το βασικό του επιθετικό δίδυμο, Κρίζμαν και Λέο. Ελλείψει διαθέσιμων επιλογών, το πιθανότερο είναι να επιλεγούν για την επίθεση οι Ελευθεριάδης και Παμλίδης.
Χτες Τρίτη ο Αργύρης Γιαννίκης έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του, ενώ σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 θα επιστρέψουν στις προπονήσεις και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τη Λαμία στο «Ζωσιμάδες».
 «Ξεχασιάρης» ο Κλάτενμπεργκ
Σιγή ιχθύος από την ΚΕΔ και τον Άγγλο αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ για τα διαιτητικά λάθη του Τζήλου και του VAR Ευαγγέλου στην αναμέτρηση ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο βίντεο με τις αμφισβητούμενες φάσεις της 10ης αγωνιστικής καμία δεν αφορούσε το παιχνίδι του Ηρακλείου.
Ο Άγγλος επικεφαλής της ΚΕΔ επέλεξε να μην συμπεριλάβει στις επίμαχες φάσεις καμία φάση από το παιχνίδι του ΠΑΣ. Ούτε το καθαρό επιθετικό φάουλ και την κλωτσιά του Μεγιάδο πάνω στον Πίρσμαν πριν το πέναλτι του Κάργα, αλλά ούτε και  το χέρι του Στάρτζεον στην προσπάθεια του Παμλίδη. Φάσεις αν μην τι άλλο αμφισβητούμενες, αν όχι καθαρές, που η ΚΕΔ προτίμησε να μην σχολιάσει καν.