Ξεκίνησε η προετοιμασία του ΠΑΣ για τον… τελικό με τη Λαμία

on .

SALIAKAS PAS

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό που τους έδωσε την Τρίτη ο Αργύρης Γιαννίκης και ξεκίνησε η προετοιμασία για τον κρίσιμο κυριακάτικο (06/12, 5:15 μ.μ.) με αντίπαλο τη Λαμία στο «Ζωσιμάδες». Αγώνα δρόμου για να προλάβουν δίνουν οι Σάλιακας και Λέο.
Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει συγκεντρώσει μόλις 9 βαθμούς και βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας. Οι Γιαννιώτες μετρούν 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες στις 10 αγωνιστικές της Super League. Απομένουν ακόμα 3 παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου κι αυτά είναι με τη Λαμία εντός την Κυριακή, τον Παναθηναϊκό (12/12) εκτός και τον Αστέρα Τρίπολης στα Γιάννινα τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στο τελευταίο παιχνίδι του 2020 για την ομάδα της Ηπείρου.
Στις 3 τελευταίες αγωνιστικές ο ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνει τουλάχιστον 4-5 βαθμούς προκειμένου να σταθεροποιηθεί στη μέση της βαθμολογίας. Πρέπει επιτέλους να έρθει η πρώτη εντός έδρας νίκη, κάτι που έχουν αντιληφθεί και οι άνθρωποι εντός της ομάδας. Βέβαια δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά τα προβλήματα. Νοκ άουτ είναι ο τραυματίας Κρίζμαν που έχει υποστεί θλάση στο γαστροκνήμιο. Επίσης, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ τραυματίστηκαν οι Σάλιακας και Λέο. Ο Σάλιακας υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο και ο Γάλλος Ζαν Μπαπτίστ Λέο διάστρεμμα δευτέρου βαθμού. Και τους δύο τους έχει αναλάβει εντατικά ο φυσικοθεραπευτής του ΠΑΣ, Φίλιππος Σκόρδος και δίνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν το παιχνίδι της Κυριακής.
Για τον Σάλιακα εκφράζεται αισιοδοξία ότι θα προλάβει καθώς η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε έδειξε ότι απέφυγε τη θλάση και έχει ένα ελαφρύ τράβηγμα. Αισιόδοξος ότι θα προλάβει κι αυτός το κυριακάτικο παιχνίδι εμφανίστηκε και ο Λέο με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Η αλήθεια είναι ότι η αποθεραπεία του Γάλλου επιθετικού εξελίσσεται πολύ γρήγορα, όμως ακόμα κι αν προλάβει αποτελεί ερωτηματικό αν θα τον εμπιστευτεί ο Γιαννίκης όταν θα έχει χάσει προπονήσεις εντός της εβδομάδας. Το πάθημα της περίπτωσης του Κρίζμαν έχει γίνει μάθημα στο τεχνικό επιτελείο του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στην καλύτερη 11αδα ο Ελευθεριάδης
Ο Χρήστος Ελευθεριάδης συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερη ενδεκάδα της 10ης αγωνιστικής όπως την ανακοίνωσε η Super League. Ο 29χρονος Καβαλιώτης μεσοεπιθετικός ήταν μακράν ο καλύτερος του ΠΑΣ στο Ηράκλειο, πέτυχε το μοναδικό τέρμα των Γιαννιωτών, έβαλε ένα ακόμα που ακυρώθηκε σωστά και ήταν διαρκής πηγή κινδύνου για την άμυνα του ΟΦΗ.
Η Super League ανακοίνωσε την καλύτερη ενδεκάδα της 10ης αγωνιστικής, η οποία προκύπτει από τα στατιστικά δεδομένα του κάθε αγώνα και ανάμεσα στους 11 ποδοσφαιριστές βρίσκεται και ο Ελευθεριάδης του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ βρίσκονται και οι Νέϊρα και Στάρτζεον του ΟΦΗ.
Αναλυτικά την καλύτερη ενδεκάδα αποτελούν οι εξής: Γκαραβέλης (Βόλος), Κολόμπο (Βόλος), Ντομίνγκες (Απόλλων Σμύρνης), Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Νέϊρα (ΟΦΗ), Μπαρτόλο (Βόλος), Ελευθεριάδης (ΠΑΣ Γιάννινα), Στάρτζεον (ΟΦΗ), Μακέντα (Παναθηναϊκός), Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ).