Περισσότερες επιλογές έχει στη διάθεσή του ο Αργ. Γιαννίκης

on .

PAS GHPEDO ZOSIMADES
Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα για την κρίσιμη και κομβική αναμέτρηση το απόγευμα (7:30 μ.μ.) της Δευτέρας (08/02)  με αντίπαλο τον Παναιτωλικό για την 21η αγωνιστική της Super League. 
Μοναδικό πρόβλημα η απουσία του Σιόντη. Τον Παναθηναϊκό θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, στα Γιάννινα την ερχόμενη Πέμπτη (11/02) ο πρώτος αγώνας.
Το ηθικό της ομάδας του Αργύρη Γιαννίκη είναι ανεβασμένο μετά τη νίκη-πρόκριση μέσα στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου, ωστόσο ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο γνωρίζουν ότι πρέπει να σταματήσουν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, αλλά και οι βαθμολογικές απώλειες με αντιπάλους μικρομεσαίες ομάδες. Κόντρα σε Βόλο και Ατρόμητο ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε δύο εντός έδρας ήττες και συνολικά έχασε 6 βαθμούς που θα μπορούσαν να τον είχαν εξασφαλίσει σχετικά με την παραμονή και να του είχαν δώσει διαφορά ασφαλείας ενόψει των play out. Με αντίπαλο τον Παναιτωλικό ο ΠΑΣ θα πάει για τη νίκη προκειμένου να απομακρυνθεί από τους Αγρινιώτες, αλλά και να επωφεληθεί από το ότι Λαμία και Λάρισα παίζουν μεταξύ τους. 
Το ευχάριστο για τον Αργύρη Γιαννίκη είναι ότι έχει σαφώς λιγότερα προβλήματα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια και έχει όλους τους παίκτες διαθέσιμους, πλην του αρχηγού Σιόντη. Ο Γιαννιώτης μέσος δεν έχει επανέλθει πλήρως ακόμα από τον τραυματισμό του. Χτες ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης και όπως όλα δείχνουν θα μείνει εκτός της δευτεριάτικης αναμέτρησης στο Αγρίνιο. Από εκεί και πέρα, στις προπονήσεις συμμετέχουν κανονικά πλέον από την Πέμπτη και οι Ντομίνγκεθ και Εραμούσπε.
Στο χτεσινό πρόγραμμα προπόνησης οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Το πρώτο ακολούθησε πρόγραμμα αποκατάστασης με όσους αγωνίστηκαν στο Περιστέρι, ενώ οι υπόλοιποι στο δεύτερο γκρουπ μετά την αρχική προθέρμανση δούλεψαν πάνω στην επιθετική ανάπτυξη build up και στη συνέχεια έκανα αγωνιστικά παιχνίδια με στηρίγματα.
Η προετοιμασία της γιαννιώτικης ομάδας θα συνεχιστεί σήμερα στις 12:00, ενώ θα ακολουθήσει ακόμα μία την Κυριακή και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί από τον Αργύρη Γιαννίκη η αποστολή για τον αγώνα της Δευτέρας.
Με τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά
Την ομάδα του Παναθηναϊκού θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΣ Γιάννινα στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως προέκυψε από τη χτεσινή κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ. Οι αγώνες θα είναι διπλοί, τα ρώτα παιχνίδια θα γίνουν 9, 10 και 11 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 2,3 και 4 Μαρτίου.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό την ερχόμενη Πέμπτη (11/02) καθώς τη Δευτέρα (8/2) θα παίξει στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα απέστειλε σχετικό αίτημα προς την ΕΠΟ για αλλαγή έδρας στον πρώτο αγώνα εξαιτίας της κακής κατάστασης που βρίσκεται ο αγωνιστικό χώρος του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό παρά την συναίνεση από πλευράς Παναθηναϊκού. 
Στην επίσημη απορριπτική απάντηση της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ τονίστηκε ότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό του Κυπέλλου Ελλάδας αλλαγή έδρας από τη στιγμή που η πρώτη ομάδα από το συγκεκριμένο ζευγάρι που βγήκε από την κληρωτίδα ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα. Το παρασκήνιο της απόρριψης του αιτήματος όμως έχει να κάνει με το ότι ο Παναθηναϊκός μετά το ματς με τον ΠΑΣ για το κύπελλο παίζει την Κυριακή (14/02) με τον Ολυμπιακό, ο αντιπρόεδρος του οποίου Κώστας Καραπαπάς πήγε χτες στα γραφεία της ΕΠΟ και έκανε καταγγελίες για στημένη κλήρωση.
Επομένως ο ήδη καταπονημένος χλοοτάπητας των «Ζωσιμάδων» θα φιλοξενήσει δύο ακόμα αγώνες σε χρονικό διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών καθώς μετά τον αγώνα κυπέλλου της Πέμπτης (11/02) με τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχτεί τη Δευτέρα (15/02) και τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.
Επίσης, όπως έγινε χτες γνωστό ΠΑΣ Γιάννινα και Παναθηναϊκός ζήτησαν να υπάρξει χρήση VAR στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια σε «Ζωσιμάδες» και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:
ΑΕΚ - Βόλος (10/02, 17:00)
ΠΑΟΚ - Λαμία (10/02, 19:00)
Ολυμπιακός - Άρης (10/02, 21:30)
ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός (11/02, 15:00)
Διαιτητής ο Ευαγγέλου στο Αγρίνιο
Ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση της Δευτέρας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. Βοηθοί του Ευαγγέλου θα είναι ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος από την Ημαθία και ο Άγγελος Ζήρδας από την Αθήνα, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Ευάγγελος Γρατσάνης από τα Τρίκαλα,
Διαιτητής VAR θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα και AVAR ο Μιχαήλ Δημόπουλος από τη Δυτική Αττική. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Παναγιώτης Μαυρόπουλος από τη Μακεδονία.
Να σημεωθεί ότι ο Ευαγγέλου ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης του πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων στα Γιάννινα, η οποία είχε τελείωσει ισόπαλη χωρίς τέρματα.