Για θετικό αποτέλεσμα ο ΠΑΣ Γιάννινα στο Περιστέρι των…επιτυχιών!

on .

PAS GIANNINA PAOK SHMATA

• Στη...γούρικη Αττική μετακομίζει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς θα υποδεχτεί το απόγευμα (5:15 μ.μ.) τον ΠΑΟΚ στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου για την 22η αγωνιστική της Super League.

Χωρίς τον τιμωρημένο Κάργα και τον προερχόμενο από τραυματισμό Σιόντη ο Γιαννιώτες. Χωρίς προβλήματα από τις χιονοπτώσεις έφτασε η αποστολή στην Αθήνα.
Η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου στο Εθνικό Στάδιο «Ζωσιμάδες» και η αναβολή του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του κυπέλλου ανάγκασε τον ΠΑΣ Γιάννινα να «ξεσπιτωθεί». Έτσι οι Γιαννιώτες προχώρησαν σε αλλαγή έδρας και θα υποδεχτούν σήμερα τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου και όχι στην φυσική τους έδρα στα Γιάννινα. Εκ των πραγμάτων η απόφαση κρίνεται σωστή καθώς χτες η κακοκαιρία «Μήδεια» χτύπησε και την πόλη των Ιωαννίνων με χιονόπτωση με αποτέλεσμα το «Ζωσιμάδες» να καλυφθεί με λευκό πέπλο χιονιού και θα ήταν αμφίβολη η διεξαγωγή του σημερινού αγώνα αν γίνονταν στα Γιάννινα, με δεδομένο και τον χτεσινοβραδινό παγετό.
Εργασίες αποχιονισμού ενόψει κυπέλλου
Εν τω μεταξύ, χτες οι άνθρωποι του ΠΕΑΚΙ ξεκίνησαν τις εργασίες για τον αποχιονισμού του Εθνικού Σταδίου καθώς υπάρχει και το παιχνίδι της Πέμπτης (18/02) με τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μετά την αναβολή του αγώνα την προηγούμενη Πέμπτη και τη συζήτηση που προκλήθηκε σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο, τώρα ήρθε το χιόνι και οι υπεύθυνοι του ΠΕΑΚΙ φρόντισαν να μην παγώσει το χιόνι κατά τις νυχτερινές ώρες, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα για τον αγώνα της Πέμπτης.
Από νωρίς χτες το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, μαζί με τον αντιπρόεδρο Χάρη Λαζάνη, τον υπεύθυνο γεωπόνο και μαζί με συνεργείο καθάριζαν τον αγωνιστικό χώρο, αρχικά με φυσερό και στη συνέχεια με μηχάνημα θερμού αέρα, προκειμένου να απομακρυνθεί το χιόνι από τον αγωνιστικό χώρο. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ΠΕΑΚΙ θα γίνουν τα αδύνατα-δυνατά προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα την Πέμπτη και ο αγώνας να γίνει κανονικά, παρότι από πλευράς ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα εκφράζεται δυσαρέσκεια για την απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει το παιχνίδι αυτή την εβδομάδα που η περιοχή πλήττεται από την κακοκαιρία. Εντούτοις, οι Γιαννιώτες δεν θέλουν να «ξεσπιτωθούν» πάλι και θέλουν να παίξουν τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό (18/02) και ΟΦΗ (21/02) στα Γιάννινα και τη φυσική έδρα της ομάδας.
Χωρίς Κάργα και Σιόντη στο Περιστέρι
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΣ Γιάννινα προέρχεται από μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη, με ανατροπή μάλιστα στο σκορ με 1-2 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, με την οποία έφτασε τους 21 βαθμούς και πήρε μία διαφορά ασφαλείας από τις ομάδες που είναι στην ουρά. Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ γκέλαρε στο γήπεδο της Τούμπας με αντίπαλο τον Απόλλωνα Σμύρνης (2-2) την προηγούμενη αγωνιστική και θα κυνηγήσει τη νίκη σήμερα προκειμένου να πιάσει τον Άρη στους 43 βαθμούς καθώς ο συμπολίτης του χτες έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με τον Παναιτωλικό στο «Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης.
Η αλλαγή της έδρας έφερε τον ΠΑΣ Γιάννινα από το πρωί της Κυριακής στην Αθήνα. Η αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας ταξίδεψε οδικώς για την Αττική χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα στη διαδρομή. Μάλιστα, χτες το απόγευμα η γιαννιώτικη ομάδα προπονήθηκε σε γήπεδο της Αθήνας και ολοκλήρωσε εκεί την προετοιμασία της για τον σημερινό αγώνα.
Ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει στη διάθεσή του σήμερα τον τιμωρημένο Κάργα και τον προερχόμενο από τραυματισμό Σιόντη. Ο Κάργας συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες και εκτός από τη σημερινή αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ θα απουσιάσει και από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ. Ο Σιόντης έχει οίδημα στο γόνατο με μαζεμένο υγρό στα μαλακά μόρια. Ο Γιαννιώτης μέσος επανήλθε στις προπονήσεις τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο το τεχνικό επιτελείο δεν ήθελε να ρισκάρει με τη συμμετοχή του ένα μεγαλύτερο πρόβλημα και έτσι έμεινε στα Γιάννινα.
Ο Γιαννίκης πήρε στην αποστολή για την Αθήνα 20 ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Λοντίγκιν. Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Καρτάλης, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Νάουμετς, Λιάσος, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λέο, Μιλιντσεάνου, Κρίζμαν.
Πέραν των Κάργα και Σιόντη, εκτός αποστολής έμεινε και ο Γροσδάνης που συμμετείχε στις προπονήσεις της Εθνικής Νέων στη Μίκρα Θεσσαλονίκης, ενώ για λόγους τακτικής εκτός έμειναν οι Αθανασίου, Δούμτσης, Λώλης και Τριάδης.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Η αναβολή του αγώνα της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο άλλαξε άρδην τα πλάνα του Αργύρη Γιαννίκη ενόψει του σημερινού αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό καθώς ο Τρικαλινός τεχνικός ετοίμαζε rotation κόντρα στους «πράσινους».
Η δεδομένη απουσία του Κάργα από τα στόπερ θα φέρει τον Αργεντινό Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας. Ο Ντομίνγκεθ με τον Κάστρο ή τον Λιάσο θα είναι στα χαφ, ενώ στην επίθεση λογικά θα προτιμηθεί ο Κρίζμαν μαζί με τον Λέο.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Κάστρο (Λιάσος), Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Παμλίδης (Μπρένερ), Λέο, Κρίζμαν.
Παρελθόν ο Γιαννίκογλου
Εν τω μεταξύ, παρελθόν αποτελεί από τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο τερματοφύλακας Μάκης Γιαννίκογλου, ο οποίος ολοκλήρωσε άδοξα τη δεύτερη θητεία του στους Γιαννιώτες. Ο Γιαννίκογλου επέστρεψε στον ΠΑΣ το καλοκαίρι του 2019 όταν η ομάδα υποβιβάστηκε στην Super League 2 και αποτέλεσε δίδυμο μαζί με τον Χουτεσιώτη. Παρά την περσινή πορεία πρωταθλητισμού και τις συνεχόμενες νίκες, το τεχνικό επιτελείο έδωσε στον Γιαννίκογλου ελάχιστες ευκαιρίες και συγκεκριμένα στα παιχνίδια με την Παναχαϊκή και τον Λεβαδειακό για το πρωτάθλημα και με τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο.
Φέτος, τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για τον Γιαννίκογλου που δεν αγωνίστηκε σε κανένα παιχνίδι πρωταθλήματος και από ένα σημείο και μετά το τεχνικό επιτελείο έδειξε ότι δεν τον υπολογίζει με τον αποκλεισμό από τις αποστολές των αγώνων παίρνοντας ως δεύτερο τερματοφύλακα τον Αθανασίου.
Διαιτητής ο Διαμαντόπουλος
Ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι. Βοηθοί του Διαμαντόπουλου θα είναι ο Τρύφων Πετρόπουλος από την Αρκαδία και ο Αθανάσιος Κολοσιώνης από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Δημήτριος Μαλούτας από την Ημαθία.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Μπρούνο Εστέβες από την Πορτογαλία και AVAR ο Ανδρέας Φωτόπουλος από την Αθήνα. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Γεώργιος Σταθόπουλος από την Αχαΐα.
Με Μπάμπα η αποστολή του ΠΑΟΚ
Με το χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα Ραχμάν Μπάμπα να συγκαταλέγεται για πρώτη φορά στην αποστολή, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε για την Αθήνα για τη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στον ΠΑΣ.
Η Θεσσαλονίκη χτες είχε ντυθεί κι αυτή στα λευκά λόγω του χιονιού, ωστόσο ένα κομμάτι του γηπέδου της Τούμπας καθαρίστηκε και έγινε εκεί η τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση για την Αθήνα. Μετά το τέλος της προπόνησης ο Πάμπλο Γκαρσία ανακοίνωσε τις επιλογές του για το σημερινό παιχνίδι.
Αναλυτικά η αποστολή αποτελούν οι: Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς Ζ., Βιεϊρινια, Λύρατζης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Νινούα, Καγκάβα, Μουργκ, Ουάρντα, Λάμπρου, Ζίβκοβιτς Α., Τζόλης, Σφιντέρσκι, Κρμέντσικ.