«Αγνώριστος» ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε 0-2 από τον ΠΑΟΚ

on .

PAS PAOK 15 2 21

• Μετά από δύο νίκες στο Περιστέρι ήρθε η τρίτη και... φαρμακερή για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η αλλαγή της έδρας δεν ωφέλησε τελικά τους Γιαννιώτες που εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου και γνώρισαν δίκαια την ήττα με 0-2 από τον ΠΑΟΚ για την 22η αγωνιστική της Super League.

Οι Θεσσαλονικείς με συνεχές pressing κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη της μεσαίας γραμμής. Ο Ζίβκοβιτς (56') και ο Σβαμπ με πέναλτι (62') σε ένα εξάλεπτο πέτυχαν τα δύο γκολ της νίκης για τον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι και ο Βιεϊρίνια (21'). Ακίνδυνος επιθετικά ο ΠΑΣ Γιάννινα, σε κακή μέρα οι περισσότεροι παίκτες.
Ήταν η ενδέκατη φετινή ήττα του ΠΑΣ Γιάννινα και η τρίτη στο λεκανοπέδιο της Αττικής, στο Περιστέρι που χρησιμοποίησε σαν έδρα λόγω της κατάστασης στο Ζωσιμάδες. Η ομάδα της Ηπείρου παρέμεινε στους 21 βαθμούς και υποχώρησε στην 10η θέση μετά τη νίκη του Απόλλωνα με 2-1 επί του Ατρομήτου. Για τους Γιαννιώτες είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής (21/02) με τον ΟΦΗ. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ με το τρίποντο ανέβηκε στους 43 βαθμούς σε τριπλή ισοβαθμία με Άρη και ΑΕΚ.

Χαμένο πέναλτι ο ΠΑΟΚ
Με το ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία του αγώνα και άσκησε συνεχές pressing στην περιοχή του ΠΑΣ. Στο 4' μετά εκτέλεση πλαγίου άουτ του Ζίβκοβιτς, ο Τζόλης έπιασε το σουτ και η μπάλα κατέληξε την εξωτερική πλευρά των διχτύων του Λοντίγκιν.
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 19', όταν από σέντρα του Τζόλη η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Οικονομόπουλου, με τον διαιτητή Διαμαντόπουλο να καταλογίζει σωστά πέναλτι. Ο αρχηγός Βιεϊρίνια ανέλαβε στην εκτέλεση του πέναλτι στο 21' , όμως το εκτέλεσε δυνατά, με αποτέλεσμα η μπάλα να πάρει πολύ ύψος και να φύγει άουτ.
Το πρόβλημα των Γιαννιωτών να κρατήσουν μπάλα ήταν οφθαλμοφανές και ο ΠΑΟΚ είχε συντριπτική κατοχή μπάλας. Ο Γιαννικης βλέποντας και την κακή απόδοση του Μπρενερ, έκανε την πρώτη αλλαγή στο 31' με τον Μιλιντσεάνου να παίρνει τη θέση του Αργεντινού που κλώτσησε εκνευρισμένος το σημαιάκι του κόρνερ.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να προκαλεί μπελάδες στην περιοχή του ΠΑΣ. Στο 26' είχε προηγηθεί η σέντρα-σουτ του Ουάρντα όπου η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά λόγω του δυνατού αέρα, όμως ο Λοντίγκιν πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ. Από ασθενή απόκρουση του Εραμουσπε στο 36', το σουτ του Σβαμπ ήταν άστοχο.

Ευκαιρία με Κρμέντσικ
Ο Δικέφαλος του Βορρά άγγιξε το γκολ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ίνγκανσον από τον Κρέσπο και ο Κρμέντσικ βρήκε την μπάλα με τον μηρό, όμως ο Ελληνορώσος γκολκίπερ μπλόκαρε τη μπάλα στη τελευταία φάση ενός ημιχρόνου όπου ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκειά του, ενώ η δεξιά πτέρυγα του ΠΑΣ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τους Βιεϊρίνια και Τζόλη.

Προβάδισμα με Ζίβκοβιτς
Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια της επανάληψης ανήκε στους Γιαννιώτες, όταν ο Κρίζμαν έκανε το σουτ στο 46' αλλά μπάλα κόντραρε στον Τσιγγάρα και βγήκε κόρνερ.
Ωστόσο, η συνέχεια ανήκε πλήρως στους Θεσσαλονικείς που βρήκαν δίχτυα στο 56'.
Οι τυπικά γηπεδούχοι υπέπεσαν σε λάθη στη μεσαία γραμμή αρχικά με τον Καρτάλη και στη συνέχεια από τον Λιάσο, ο Ίνγκανσον με κάθετη πάσα βρήκε τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που πήρε τη μπάλα από δεξιά και ξεμαρκαρίστηκε, ο Παντελάκης γλίστρησε και ο 25χρονος Σέρβος επιθετικός με σουτ με το αριστερό νίκησε τον Λοντίγκιν και έκανε το 0-1.
Ήταν το τρίτο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα και πρώτο εκτός έδρας.

Καθάρισε με Σβαμπ ο ΠΑΟΚ
Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε το τρίτο του φετινό πέναλτι σε αναμετρήσεις στο Περιστέρι και δεύτερο στο χθεσινό ματς.
Ο Τζόλης άλλαξε γρήγορα τη μπάλα με τον Κρμέντσικ, μπήκε από αριστερά στην περιοχή και πήρε την εσωτερική και ο Οικονομόπουλος τον ανέτρεψε, ο διαιτητής Διαμαντόπουλος καταλόγισε το πέναλτι και ο δεξιός οπισθοφύλακας του ΠΑΣ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα. Στο 62' ο Σβαμπ ανέλαβε αυτή την φορά την εκτέλεση και ο Αυστριακός του ΠΑΟΚ νίκησε τον Λοντίγκιν και έκανε το 0-2 για τον ΠΑΟΚ.
Μέσα σε έξι λεπτά οι φιλοξενούμενοι έβαλαν τις βάσεις για τη δωδέκατη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα. Παράλληλα,αυτό ήταν το δέκατο έκτο γκολ που δέχονται οι Γιαννιώτες σε δεύτερα ημίχρονα των αγώνων από τα συνολικά 24.

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Λοντίγκιν
Η ομάδα του Γκαρσία έχασε τεράστια φάση για να πετύχει και τρίτο γκολ στο 64', όταν ο Τζόλης βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν και σούταρε, όμως ο γκολκίπερ του ΠΑΣ έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.
Μια από τις ελάχιστες στιγμές που η ομάδα του Γιαννικη έκανε τελική στο στόχο ήταν στο 74', όταν από γέμισμα του Ντομίνγκεθ ο Μιλιτσεάνου πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς Ζ.
Μια παρηγοριά ήταν αυτή η προσπάθεια για μια ομάδα που μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, πέταξε λευκή πετσέτα, δείχνοντας ανήμπορη να διεκδικήσει το παραμικρό στη συνέχεια του παιχνιδιού. Έτσι ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο και το 0-2 ήταν το τελικό σκορ.
Διαιτησία: Διαμαντόπουλος (Πετρόπουλος - Κολοσιώνης)
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος(63’ Σάλιακας), Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Λιάσος (63’ Κάστρο), Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (63’ Ελευθεριάδης), Μπρένερ (31’ Μιλιντσεάνου), Παμλίδης (82’ Λέο), Κρίζμαν.
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς Ζ., Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο (67’ Βαρέλα), Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς Α.(86’ Λάμπρου), Ουάρντα, Τζόλης (83’ Καγκάβα), Κρμέντσικ (82’ Σφιντέρσκι).