«Κωδικός» Λαμία από σήμερα στον ΠΑΣ Γιάννινα ➦ Λιγόστεψαν τα προβλήματα για τον Αργ. Γιαννίκη

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Με ένα διήμερο ρεπό επιβράβευσε ο Αργύρης Γιαννίκης τους ποδοσφαιριστές του μετά τις νίκες επί Παναθηναϊκού και ΟΦΗ για το κύπελλο και το πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Η επιστροφή στις προπονήσεις θα γίνει σήμερα και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για την κυριακάτικη (28/02) αναμέτρηση στη Λαμία για την 24η αγωνιστική της Super League.
Το διήμερο ρεπό ήταν απαραίτητο για τους παίκτες της γιαννιώτικης ομάδας που έδωσαν από τις 3 Ιανουαρίου και την αρχή του 2021 13 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο σε διάστημα 49 ημερών. Στατιστικά δηλαδή ένα παιχνίδι ανά περίπου 4 ημέρες, κάτι που κάνει ακόμα μεγαλύτερο το επίτευγμα τον Γιαννιωτών αν αναλογιστεί κανείς ότι διαθέτουν το μικρότερο αριθμητικά ρόστερ της κατηγορίας.

Τα βαθμολογικά δεδομένα
Σημαντική και κομβική ήταν η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 επί του ΟΦΗ. Οι Γιαννιώτες πέτυχαν τη δεύτερη εντός έδρας νίκη τους και συνολικά την έκτη στο φετινό πρωτάθλημα. Με αυτό το τρίποντο η ομάδα της Ηπείρου αναρριχήθηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς προσπερνώντας τον Απόλλωνα που ηττήθηκε στον Βόλο. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με το γκολ του Παμλίδη και με κυνισμό και ρεαλισμό πέτυχε μια επαγγελματική νίκη.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξέφυγε +5 βαθμούς από τον ΟΦΗ, +7 από τον Παναιτωλικό, +9 από τη Λαμία και στο +14 από την ουραγό Λάρισα. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι Γιαννιώτες έχουν σαφές πλεονέκτημα ενόψει play out, ωστόσο πρέπει να δείξουν σοβαρότητα για να κρατήσουν την 9η ή την 10η θέση που δίνουν και πλεονέκτημα έδρας στα play out (4 αγώνες εντός και 3 εκτός). Πλέον, απομένουν τρία παιχνίδια για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και στόχος για τους Γιαννιώτες είναι το καλύτερο δυνατό βαθμολογικό πλασάρισμα ενόψει play out. Ο ΠΑΣ έχει να αντιμετωπίσει τη Λαμία εκτός, να υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό στο «Ζωσιμάδες» και να αγωνιστεί στην Τρίπολη με τον Αστέρα την τελευταία αγωνιστική.

Επιστροφές ενόψει Λαμίας
Το θετικό για τον Αργύρη Γιαννίκη είναι ότι δεν έχει προβλήματα τραυματισμών και τιμωριών από κίτρινες κάρτες. Έτσι κόντρα στη Λαμία επιστρέφουν και είναι οι διαθέσιμοι οι Κάργας και Οικονομόπουλος που εξέτισαν κόντρα στον ΟΦΗ τις ποινές τους. Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιστρέψει και ο Σιόντης που ακόμα δεν έχει αγωνιστεί παρότι έχει μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει μπροστά του ένα δύσκολο εξαήμερο με τρία παιχνίδια, δύο για το πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο Ελλάδας. Η αρχή θα γίνει την Κυριακή (28/02) με την αναμέτρηση στη Λαμία, ενώ την Τετάρτη (03/03) θα παίξει με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο για την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου. Στη συνέχεια το Σάββατο (06/03) θα υποδεχτεί τους «πράσινους» στο «Ζωσιμάδες» για την 25η και προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Έφτασε τα 40 γκολ ο Παμλίδης
Το γκολ που πέτυχε ο Γιώργος Παμλίδης κόντρα στον ΟΦΗ ήταν το έβδομο φετινό για τον Κατερινιώτη επιθετικό που είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Παμλίδης έχει σκοράρει 6 φορές στο πρωτάθλημα, ενώ σκόραρε και στο Κύπελλο Ελλάδας στη νίκη του ΠΑΣ επί του Παναθηναϊκού.
Συνολικά ήταν το 40ο γκολ στην καριέρα του Παμλίδη και σε συλλογικό επίπεδο. Έχει 10 στη Super League, 12 στην Β’ κατηγορία, 12 στην Γ’ κατηγορία, 5 στο Κύπελλο Ελλάδας και ένα στο Κύπελλο Γ’ Εθνικής.