Να βάλει... φρένο στη Λαμία θέλει ο ΠΑΣ Γιάννινα

on .

LAMIAS PAS

Στη Λαμία ταξιδεύει σήμερα ο ΠΑΣ Γιάννινα για να αντιμετωπίσει αύριο το απόγευμα (28/02, 5:15 μ.μ.) την τοπική ομάδα στο γήπεδο «Αθανάσιος Διάκος» για την 24η αγωνιστική της Super League.
Η νίκη επί του ΟΦΗ την περασμένη Κυριακή ανέβασε τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 24 βαθμούς και την 9η θέση της βαθμολογίας. Οι Γιαννιώτες θέλουν να κλείσουν τον Φεβρουάριο με θετικό πρόσημο και με ένα τρίποντο που θα τους απομακρύνει ακόμα περισσότερο βαθμολογικά από τις ομάδες της ουράς και ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψει στη Λαμία να πλησιάσει κι άλλο. Με τις δύο νίκες τους στα εξ' αναβολής παιχνίδια σε Ριζούπολη και Αλκαζάρ κόντρα σε Απόλλωνα Σμύρνης και Λάρισα οι Λαμιώτες κατάφεραν να φτάσουν τους 18 βαθμούς και να αφήσουν τον Παναιτωλικό στην προτελευταία θέση. Γιαυτό και καλείται η ομάδα της Ηπείρου να βάλει φρένο στην ανοδική πορεία της ομάδας της Φθιώτιδας.
Ο Αργύρης Γιαννίκης και οι συνεργάτες του έχουν δουλέψει με τους παίκτες πάνω στην τακτική αντιμετώπιση του αυριανού αγώνα. Ο 40χρονος προπονητής παρακολούθησε τον αγώνα της Τετάρτης μεταξύ της Λαμίας και της Λάρισας στο Αλκαζάρ και ανέλυσε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου. Ο Τρικαλινός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του τους Σιόντη και Οικονομόπουλο που βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας, ο πρώτος για το οίδημα που έχει στο γόνατο και ο δεύτερος με ρήξη ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Αντίθετα, ο Κάργας που εξέτισε κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΟΦΗ τις δύο αγωνιστικές της τιμωρίας του για τις 7 κίτρινες κάρτες.
Κοντά στη λετονική Ρίγα ο Λέο
Κυρίαρχο θέμα της θεματολογίας του ΠΑΣ Γιάννινα είναι από χτες η επικείμενη μεταγραφή του Ζαν Μπαπτίστ Λέο σε ομάδα του εξωτερικού και συγκεκριμένα στη Λετονία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όσα έγιναν γνωστά, ο Γάλλος επιθετικός του ΠΑΣ θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σκόντο Ρίγα της Λετονίας.
Στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα έχει φτάσει ήδη επίσημη πρόταση από τη λετονική ομάδα και η μεταγραφή είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της. Το συμβόλαιο του Λέο με τον ΠΑΣ Γιάννινα ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και παρότι του έγινε πρόταση ανανέωσηςα από πλευράς γιαννιώτικης ΠΑΕ, ο Γάλλος δεν την αποδέχθηκε και σε λίγους μήνες θα έμενε ελεύθερος από τους Γιαννιώτες.
Αν επιτευχθεί συμφωνία ο Λέο θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τα Γιάννινα καθώς αύριο λήγει η μεταγραφική περίοδος στη Λετονία. Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που ο Γάλλος επιθετικός δεν συμμετείχε και στη χτεσινή προπόνηση του ΠΑΣ και όπως όλα δείχνουν δεν θα προλάβει ούτε τον αυριανό αγώνα στη Λαμία.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο Λέο θα εξασφαλίσει ένα συμβόλαιο της τάξης των 150.000 ευρώ ετησίως, ενώ έκα σημαντικό ποσό θα βάλει τα ταμεία της και η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Υπενθυμίζεται ότι ο Λέο ήρθε στα Γιάννινα το καλοκαίρι του 2018 από τον Κισσαμικό/Χανιά, όντας επιλογή του τότε προπονητή Γιάννη Πετράκη μαζί με τον Ξύδα.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Με δεδομένες τις απουσίες των Σιόντη και Οικονομόπουλου, αλλά και την επικείμενη μεταγραφή του Λέο, ο Αργύρης Γιαννίκης καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τους τρεις παραπάνω ποδοσφαιριστές. Ο Τρικαλινός τεχνικός δεν αποκλείεται να κάνει ορισμένες αλλαγές στο βασικό σχήμα καθώς θέλει να έχει ξεκούραστους παίκτες στη μεγάλη μάχη και τη ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης (03/03) στη Λεωφόρο Αλεξάνδας με τον Παναθηναϊκό.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίγκεθ (Λιάσος), Καρτάλης, Μπρένερ (Ελευθεριάδης), Παμλίδης, Κρίζμαν.
Διαιτητής ο Παπαδόπουλος
Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία ορίστηκε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λαμία. Βοηθοί του Παπαδόπουλου θα είναι ο Ηλίας Αλεξέας από τη Μεσσηνία και ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλου από την Αρκαδία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα.
Διαιτητής VAR θα είναι ο Βασίλειος Φωτιάς από την Πέλλα και AVAR ο Μιχαήλ Δημόπουλος από τη Δυτική Αττική. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Ιωάννης Τοπούζης από τα Τρίκαλα.
Με ανεβασμένο ηθικό η Λαμία
Η ομάδα της Φθιώτιδας ξεκίνησε από την Πέμπτη την προετοιμασία της και ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου μπορεί να υπολογίζει στον Βασιλακάκη που μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων.
Αντίθετα, ούτε χτες κατάφερε να προπονηθεί ο Ισλανδός Μπιάρνασον και η συμμετοχή του είναι αρκετά αμφίβολη. Επίσης, δεν υπολογίζεται ούτε ο Ταϊρόν που έχει μεν επιστρέψει από τον σοβαρό τραυματισμό του, ωστόσο θεωρείται ακόμα ανέτοιμος.