«Πρόβα» Κυπέλλου για τον ΠΑΣ, αγώνας επιβίωσης για Παναιτωλικό

on .

PAS GIANNINA PANAITOLIKOS

Στη σκιά του πρώτου επιβεβαιωμένου κρούσματος Covid-19 στο εσωτερικό της ομάδας και με αρκετές αλλαγές ο ΠΑΣ Γιάννινα υποδέχεται σήμερα το μεσημέρι (3:00 μ.μ.) τον Παναιτωλικό στο «Ζωσιμάδες» για την 5η αγωνιστική των Play Out της Super League.
Η ισοπαλία (1-1) του περασμένου Σαββάτου με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο έφερε τον ΠΑΣ Γιάννινα στους 35 βαθμούς και διατήρησε τη διαφορά των 4 πόντων που έχουν οι Βολιώτες από την ομάδα της Ηπείρου. Μπορεί το μυαλό των φιλάθλων να είναι στον ημιτελικό της Μεγάλης Τετάρτης με τον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Αργύρης Γιαννίκης και οι παίκτες του δεν θέλουν να χαλάσουν την καλή εικόνα του ΠΑΣ, ιδίως από τον δεύτερο γύρο και έπειτα. Σίγουρα ο σημερινός αντίπαλος Παναιτωλικός παίζει για την επιβίωσή του και την παραμονή στην κατηγορία, ωστόσο και οι Γιαννιώτες έχουν τους δικούς τους στόχους και ιδίως οι νεαροί ποδοσφαιριστές που θα πάρουν χρόνο συμμετοχής από τον Γιαννίκη.
Πρώτο κρούσμα Covid-19
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν μέχρι χτες η μοναδική ομάδα της Super League χωρίς κρούσμα κορωνοϊού, όμως δυστυχώς ο ύπουλος ιός χτύπησε και την πόρτα της γιαννιώτικης ομάδα και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι γεγονός. Από τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν σε τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές και προσωπικό εντοπίστηκε υπάλληλος της ΠΑΕ θετικός στον ιό, χωρίς ωστόσο συμπτώματα και ο οποίος τέθηκε άμεσα σε καραντίνα, σύμφωνα με όσα προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο της Super League.
Χτες το πρωί πραγματοποιήθηκε επαναληπτικός έλεγχος και δειγματοληψία από όλα τα μέλη του ΠΑΣ Γιάννινα και τα αποτελέσματα αναμένονταν αργά το βράδυ ή το αργότερο σήμερα το πρωί.
Χωρίς τρεις ο ΠΑΣ
Η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα κύλησε με επιστροφές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας καθώς μπήκαν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων οι Κρίζμαν, Κάργας και Πίρσμαν, ωστόσο ο Βέλγος δεν είναι στη σημερινή αποστολή καθώς το τεχνικό επιτελείο προτίμησε να μην ρισκάρει τη συμμετοχή του και να επιστρέψει κόντρα στον Ολυμπιακό τη Μ. Τετάρτη.
Επίσης, ο Αργύρης Γιαννίκης δεν θα έχει στη διάθεσή του σήμερα τον Καρτάλη, οποίος προτιμήθηκε να πάρει ανάσες ξεκούρασης λόγω των συνεχόμενων αγώνων, αλλά και τον Μιλιντσεάνου. Ο Μολδαβός επιθετικός υπέστη θλάση στον προσαγωγό στην προθέρμανση του αγώνα με τον Βόλο και δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει τον ημιτελικό με τους Πειραιώτες.
Στον αντίποδα, επιστρέφει ο Κρίζμαν που ξεπέρασε τα προβλήματα που είχε στη γάμπα και ενδεχομένως να πάρει και χρόνο συμμετοχής, ενώ για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο νεαρός Αλέξης Τριάδης, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου:
Αναλυτικά την 21μελή αποστολή αποτελούν οι: Λοντίγκιν, Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Κάργας, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Λώλης, Λιάσος, Νάουμετς, Τριάδης, Μπρένερ, Ελευθεριάδης, Γροσδάνης, Δούμτσης, Κρίζμαν, Παμλίδης.
Πέραν των Καρτάλη, Πίρσμαν και Μιλιντσεάνου, εκτός αποστολής έμεινε και ο τρίτος τερματοφύλακας Αθανασίου.
Τα πλάνα του Γιαννίκη
Ερωτηματικό αποτελούν οι σκέψεις του Αργύρη Γιαννίκη ενόψει του σημερινού αγώνα, τόσο στο σύστημα όσο και στα πρόσωπα που θα επιλέξει ο Τρικαλινός τεχνικός. Το 3-5-2 στον Βόλο έδειξε ότι ίσως αυτή είναι μια σκέψη του προπονητή των Γιαννιωτών και ενόψει Φαλήρου. Επομένως, ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί είτε με 3-5-2 είτε με 4-2-3-1 και αυτό θα εξαρτηθεί από την επιλογή των στόπερ. Αν παίξουν και οι Παντελάκης, Εραμούσπε και Κάργας τότε θα επιλεγεί το 3-5-2 και θα είναι δεδομένο ότι κάτι ανάλογο σκέφτεται ο Γιαννίκης και για το «Γ. Καραϊσκάκης».
Ο κόουτς θα δώσει εκ νέου χρόνο συμμετοχής στους Πήλιο και Λιάσο, η απουσία του Καρτάλη θα φέρει τον Λώλη στο βασικό σχήμα, ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και οι Νάουμετς και Γροσδάνης.
Μια πιθανή σύνθεση του ΠΑΣ είναι η εξής: Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάργας, Οικονομόπουλος, Πήλιος, Λιάσος, Ντομίνγκεθ, Λώλης (Νάουμετς), Μπρένερ, Παμλίδης (Γροσδάνης).
Διαιτητής ο Παπαδόπουλος
Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος από τη Μακεδονία ορίστηκε από τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και την ΚΕΔ να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναιτωλικό. Βοηθοί του Παπαδόπουλου θα είναι η Χρυσούλα Κουρομπύλια από τη Δυτική Αττική και ο Κωνσταντίνος Ψαρρής από τη Ζάκυνθο, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την Άρτα.
Η αποστολή του Παναιτωλικού
Με 22 μελή αποστολή, αλλά και 7 απουσίες ποδοσφαιριστές ταξίδεψε χτες στα Γιάννινα ο Παναιτωλικός ενόψει του σημερινού αγώνα με τον ΠΑΣ. Αναλυτικά την αποστολή αποτελούν οι: Κνετ, Μεντίνα, Καρασαλίδης, Αρσούρα, Ταχάρ, Αζάντι, Ματσόλα, Ντάλσιο, Ντίας, Αριγίμπι, Ντουάρτε, Καρέλης, Μπαρμπόσα, Περέιρα, Μελίσσας, Μανθάτης, Βέργος, Μεντόσα, Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Σκόνδρας, Εντινγκά.