Η «μητέρα των μαχών» για τον ΠΑΣ με τον Ολυμπιακό

on .

OLYMPIAKOS PAS SHMATA

• Μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας του που δεν είναι άλλη από την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται σήμερα το απόγευμα (7:00 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς θα αναμετρηθεί στο γήπεδο «Γεώργιος Καραισκάκης» του Φαλήρου με τον Ολυμπιακό στον αγώνα ρεβάνς του 1-1 του πρώτου αγώνα που έγινε στα Γιάννινα.
Άπαντες στο στρατόπεδο των Γιαννιωτών ζουν και αναπνέουν εδώ και αρκετό καιρό για αυτό το παιχνίδι, όπως άλλωστε τόνισε και στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα με τον Παναιτωλικό ο προπονητής Αργύρης Γιαννίκης, κάτι που είναι απολύτως λογικό από τη στιγμή που η σωτηρία της ομάδας επιτεύχθηκε πολύ νωρίς. Ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο έχουν εστιάσει στη μεγάλη πρόκληση που είναι η πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας.
Φυσικά κανείς δεν παραγνωρίζει και τις δυσκολίες που υπάρχουν για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα αφού απέναντι του ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει τον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό και περσινό νταμπλούχο, ενώ θα αναμετρηθεί η ομάδα με το ακριβότερο ρόστερ της κατηγορίας με αυτή με το μικρότερο μπάτζετ. Το 1-1 στο «Ζωσιμάδες» στις 7 Απριλίου μπορεί να ευνοεί την ομάδα του Πειραιά, ωστόσο αφήνει ανοιχτούς τους λογαριασμούς και τα πάντα θα κριθούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς σέβεται τα μέγιστα τον ΠΑΣ Γιάννινα και αυτό έχει φανεί στις δηλώσεις του όπου έχει εκφραστεί με κολακευτικά λόγια για τους Γιαννιώτες μιας και είναι από τις ομάδες που έχουν δυσκολέψει αρκετά φέτος τον Ολυμπιακό τόσο στο πρωτάθλημα (1-1 και 1-0 στις καθυστερήσεις) όσο και στο Κύπελλο.

Σύσσωμη η ομάδα στην Αθήνα
Ο ΠΑΣ Γιάννινα πηγαίνει στη σημερινή μεγάλη μάχη πάνοπλος και βρίσκεται στην Αθήνα από χτες το μεσημέρι. Η αποστολή της γιαννιώτικης ομάδας αναχώρησε στις 09:00 το πρωί για τον προορισμό της και το απόγευμα προπονήθηκε σε γήπεδο της Αττικής στην περιοχή της Βουλιαγμένης.
Προβλήματα για τον ΠΑΣ δεν υπάρχουν αφού ο Πίρσμαν ξεπέρασε το τράβηγμα στον οπίσθιο μηριαίο που τον ταλαιπωρούσε από το παιχνίδι με τη Λαμία, οι Εραμούσπε και Καρτάλης ξεκουράστηκαν στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και είναι έτοιμοι, ενώ η έκπληξη ήρθε από τον Μιλιντσεάνου που ξεπέρασε τη θλάση στον προσαγωγό και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.
Ο Αργύρης Γιαννίκης πήρε στην αποστολή όλους τους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν στο ρόστερ του ΠΑΣ Γιάννινα πλην του τραυματία Στέφανου Σιόντη, δίνοντας έτσι το σύνθημα της συσπείρωσης στους κόλπους της ομάδας ενόψει του σημερινού ημιτελικού.
Αναλυτικά η αποστολή είναι η εξής: Λοντίγκιν, Χουτεσιώτης, Αθανασίου, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Σάλιακας, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Πανουργιάς, Κάργας, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Λώλης, Λιάσος, Νάουμετς, Καρτάλης, Τριάδης, Μπρένερ, Παμλίδης, Ελευθεριάδης, Γροσδάνης, Δούμτσης, Κρίζμαν, Μιλιντσεάνου.
Από τους 25 παίκτες θα μείνουν εκτός πέντε, ενώ στην τελική 20αδα που θα δηλωθεί στο ΦΑ θα πρέπει να δηλωθούν σύμφωνα με την προκήρυξη του Κυπέλλου δυο παίκτες κάτω των 20 ετών, στην προκειμένη περίπτωση οι Λώλης και Γροσδάνης.

Τα πλάνα του Γιαννίκη
Είναι δεδομένο ότι ο Αργύρης Γιαννίκης θα επαναφέρει στην ενδεκάδα παίκτες που ξεκούρασε ή δεν έβαλε βασικούς στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όπως οι Καρτάλης και Εραμούσπε. Η λογική λέει ότι ο Τρικαλινός κόουτς θα παρατάξει τον ΠΑΣ με σύστημα 3-5-2, κάτι που χρησιμοποίησε δοκιμαστικά στα παιχνίδια με Βόλο και Παναιτωλικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παίξουν όλοι οι βασικοί και πρωτοκλασάτοι παίκτες με στόχο την πολυπόθητη πρόκριση. Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Ελευθεριάδης, Παμλίδης.

Πολωνός ο «ρεφ» στο Καραϊσκάκης
Ο Πολωνός Πάβελ Ρατσκόφσκι ορίστηκε θα είναι ο διαιτητής του επαναληπτικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΣ Γιάννινα. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ράντοσλαβ Σιέτσκα και Άνταμ Κούπσικ. Τέταρτος θα είναι ο Αρτινός Αριστομένης Κουτσιαύτης.
Στο VAR θα βρίσκεται ο Ολλανδός Πολ Βαν Μπέκελ με βοηθό τον Πολωνό Ντόμπραγιν Ζμπίγκνιεφ. Τέλος, παρατηρητής ορίστηκε ο Χαράλαμπος Καρατζάς του συνδέσμου Εύβοιας.

Πάνοπλος και ο Ολυμπιακός
Με προπόνηση που διεξήχθη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον σημερινό ημιτελικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Μετά το τέλος του προγράμματος ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε την αποστολή των «ερυθρόλευκων», η οποία αποτελείται από 24 ποδοσφαιριστές. Ο Πορτογάλος προπονητής υπολογίζει πολύ τον ΠΑΣ Γιάννινα και για αυτόν τον λόγο «μάντρωσε» τους παίκτες του από χτες το πρωί στις εγκαταστάσεις της ομάδας στου Ρέντη.
Αναλυτικά η αποστολή αποτελούν οι: Σα, Τζολάκης, Καραργύρης, Ανδρούτσος, Λαλά, Ντρέγκερ, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Σουρλής, Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Μασούρας, Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Φορτούνης, Βαλμπουενά, Κάιπερς, Χασάν, Ελ Αραμπί.