Αποκλεισμός για τον ΠΑΣ από τον Ολυμπιακό

on .

OLYMPIAKOS PAS 28 4 21

• Ο Δαυίδ δεν κατάφερε να νικήσει τον Γολιάθ και το χαμηλότερο μπάτζετ νικήθηκε από το ακριβότερο ρόστερ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε παλικαρίσια χτες το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης» του Φαλήρου, αλλά ηττήθηκε με 3-1 από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό και αποκλείστηκε από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Με πρωταγωνιστή τον Ελ Αραμπί που πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε μία ασίστ οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν των Γιαννιωτών και διεκδικούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το νταμπλ.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις κόντρα στον Ολυμπιακό, όμως τα αμυντικά κενά πρόδωσαν την ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη. Ο Ολυμπιακός «χτύπησε» με τον Μπρούμα και κατάφερε να προηγηθεί με πέναλτι του Ελ Αραμπί (26') μετά από χέρι του Πίρσμαν και να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και πάλι με τον Ελ Αραμπί (42'). Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΣ μείωσε με τον κορυφαίο του Αλέξανδρο Καρτάλη (50') και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με την κεφαλιά του Παντελάκη (52'). Ο Ολυμπιακός πέτυχε τρίτο γκολ σε αντεπίθεση με τον Μπρούμα (57’) μετά από ασίστ του Ελ Αραμπί και «κλείδωσε» την πρόκριση. Παρά τις αλλαγές του Γιαννίκη η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και ο ΠΑΣ αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι.

Φοβερές επεμβάσεις Λοντίγκιν
Το παιχνίδι από την αρχή απέκτησε ρυθμό και οι δυο ομάδες βρήκαν τον τρόπο να κάνουν τις πρώτες τους τελικές προσπάθειες με Μασούρα ο Ολυμπιακός και με το άστοχο σουτ του Ντομίνγκεθ στο 6’ ο ΠΑΣ. Ο Λοντίγκιν κράτησε ανέπαφη την εστία του στο 18’ σε πλασέ του Ελ Αραμπί, ενώ στο 21’ ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ είχε και πάλι απάντησε στον Μαροκινό.
Χτύπησε διπλά ο Ελ Αραμπί
Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι στο 25’, όταν από σουτ του Μπρούμα ο Πίρσμαν βρήκε τη μπάλα με το χέρι, ο διαιτητής Ρατσκόφσκι καταλόγισε το πέναλτι και ο Ελ Αραμπί ευστόχησε για το 1-0. Η ομάδα του Μαρτίνς πέτυχε και δεύτερο γκολ πριν τα αποδυτήρια και πάλι με τον Ελ Αραμπί, με τον ΠΑΣ να έχει πολλά προβλήματα στο πρώτο μέρος.

Γκολ ελπίδας από τον Καρτάλη -  τρίτο γκολ με Μπρούμα
Η κακή εικόνα του πρώτου μέρους έκανε τον Γιαννίκη να ρίξει στο ματς τους Κρίζμαν και Μπρένερ για να τονώσει την επίθεση. Αν και ο Ολυμπιακός απείλησε με τον Ελ Αραμπί στο 47’που έσωσε ο Εραμούσπε, οι Γιαννιώτες έφτασαν στη μείωση του σκορ στο 50’ όταν ο Καρτάλης με ένα ξαφνικό σουτ με το δεξί αιφνιδίασε τον Σα καθώς η μπάλα πέρασε από τα πόδια πολλών αμυντικών και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-1, ξαναμπαίνοντας προσωρινά στο κόλπο της πρόκρισης. Με τη ρέντα του γκολ, ο ΠΑΣ έχασε τεράστια ευκαιρία στο 52’ όταν ο Παντελάκης με κεφαλιά από κόρνερ του Καρτάλη έστειλε τη μπάλα άουτ.
Η χαρά του ΠΑΣ που ξαναμπήκε στη διεκδίκηση του στόχου δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 57’ ο Ολυμπιακός πέτυχε το 3-1 με πλασέ του Μπρούμα από ασίστ του Ελ Αραμπί.
Ο Ολυμπιακός έχασε κι άλλες ευκαιρίες να πετύχει τέταρτο γκολ, όταν στο 64’ ο Μπρούμα αστόχησε φάτσα με το τέρμα και στο 65’ ο Λοντίγκιν νίκησε τον Μπρούμα σε τετ α τετ, με τον Πορτογάλο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση στο 67’σε ένα διάστημα που ο ΠΑΣ ήταν άκρως νωχελικός.
Ο Πολωνός ρεφ δεν είδε πέναλτι σε τράβηγμα του Κάστρο από τον Σεμέδο, ενώ στο 75’ ο Σα μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Καρτάλη. Ο Μασούρας στο 77’ σούταρε εντός περιοχής αλλά ο Λοντίγκιν μπλόκαρε τη μπάλα σε σουτ του Μασούρα. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Χολέμπας στο 89’ για μαρκάρισμα πάνω στον Κάστρο. Κι ενώ ο χρόνος κυλούσε υπέρ του Ολυμπιακού και ο ΠΑΣ είχε πετάξει «λευκή πετσέτα» μετά το 3-1, απείλησε την αντίπαλη εστία στο 91’. Από σουτ του Σάλιακα, ο Καρτάλης έβαλε το πόδι του και άλλαξε πορεία στη μπάλα, όμως αυτή πήγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Σα.
Διαιτησία: Ρατσόκφσκι (Σιέτσκα- Κούπσικ)
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσος, Καμαρά (71’ Μπουχαλάκης), Εμβιλά (84’ Σίλβα), Μασούρας (90+2 Βρουσάι), Μπρούμα (71’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (84’ Χασάν).
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε (69’ Λώλης), Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46’ Μπρένερ), Παμλίδης (46’ Κρίζμαν), Μιλιντσεάνου (69’ Κάργας).