Αναβλήθηκε ο αγώνας του ΠΑΣ με τον Απόλλωνα

on .

ZOSIMADES GHPEDO APOLYMANSH

Ο εντοπισμός των πέντε θετικών κρουσμάτων covid-19 σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα έφερε την αναβολή της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα Σμύρνης από τη διοργανώτρια αρχή Super League.

Ο αγώνας μεταφέρθηκε για την Τετάρτη 19 Μαΐου, ενώ τα υπόλοιπα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής των Play Out θα διεξαχθούν κανονικά σήμερα.
Μετά από τη σχετική απάντηση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ η Super League αποφάσισε την αναβολή του σημερινού αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα, κάτι που προέβλεπε το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων. Σύμφωνα με αυτό, όσον αφορά για ποδοσφαιρικές ομάδες, εντοπισμός 5 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και άνω σε αθλητές σημαίνει αναβολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας και αναστολή για 7 ημέρες των ομαδικών προπονήσεων. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΣ δεν μπορεί να αρχίσει ομαδικές προπονήσεις πριν την ερχόμενη Πέμπτη και με απαραίτητη προϋπόθεση αρνητικά PCR τεστ στα μέλη της ομάδας.
Στην επίσημη ανακοίνωση της Super League αναφέρεται ότι η αναβολή γίνεται για προληπτικούς λόγους και σε εφαρμογή όσων προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο καθώς η απαρέγκλιτη τήρηση του πρωτοκόλλου αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων.
Στις 19 Μαΐου ο αγώνας
Η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα Σμύρνης θα διεξαχθεί τελικά την Τετάρτη 19 Μαΐου, κάτι που αποφασίστηκε στη χτεσινή τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. της Super League. Aργά το βράδυ της Πέμπτης (6/5) έγινε γνωστό ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ ζήτησε με σχετικό αίτημα την αναβολή όλων των παιχνιδιών της 6ης αγωνιστικής των Play Out, επικαλούμενη λόγους ισονομίας.
Η απόφαση της χτεσινής τηλεδιάσκεψης του Δ.Σ. της Super League ήταν πως ο αγώνας των Γιαννιωτών με την ομάδα της Ριζούπολης δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να γίνει την προσεχή Τετάρτη λόγω του ότι ο ΠΑΣ βρίσκεται σε καραντίνα μίας εβδομάδας, Το αίτημα της ΑΕΛ για συνολική αναβολή όλης της αγωνιστικης των Play Out απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία με ψήφους 9-5. Οι εννιά ομάδες που ψήφισαν να γίνουν κανονικά τα σημερινά παιχνίδια ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Βόλος, ο Απόλλων Σμύρνης, ο ΟΦΗ και η Λαμία, ενώ υπέρ της πρότασης της ΑΕΛ ψήφισαν η ίδια η Λάρισα, ο Ολυμπιακός, ο Άρης, ο Ατρόμητος και ο Παναιτωλικός.
Τα βλέμματα  στο Πανθεσσαλικό
Μπορεί η αδιάφορη από βαθμολογικής πλευράς αναμέτρηση του ΠΑΣ με τον Απόλλωνα να αναβλήθηκε για τις 19 Μαϊου, ωστόσο στα σημερινά παιχνίδια της 6ης και προτελευταίας αγωνιστικής των play out έχουν έντονο ενδιαφέρον για τις τρεις ομάδες που θέλουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό ή και ακόμη τους αγώνες μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League 1 και του 2ου της Super League 2.
Η ουραγός της βαθμολογίας με 24 βαθμούς ΑΕΛ δοκιμάζεται στο Πανθεσσαλικό με αντίπαλο τον Βόλο στις 7.30 μ.μ, ενώ την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός (27 β.) υποδέχεται τον Ατρόμητο στο Αγρίνιο και ο ΟΦΗ (28 β.) δοκιμάζεται στη Λαμία.
Εφόσον, η ΑΕΛ δεν κερδίσει στον Βόλο και οι άλλοι δυο μνηστήρες στη μάχη της παραμονής πάρουν τα αποτελέσματα που χρειάζονται, ενδέχεται να «κουνήσει μαντήλι» από απόψε στη μεγάλη κατηγορία. Να υπενθυμίσουμε πώς την τελευταία αγωνιστική, ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει στο Ηράκλειο τον Παναιτωλικό και η Λάρισα τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αλκαζάρ.