Επιστροφή στις προπονήσεις από… Πέμπτη στον ΠΑΣ

on .

PAS GIANNINA LOGO

• Σε ρυθμούς… κορωνοϊού κινούνται στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά τα πέντε κρούσματα που διαγνώστηκαν στην ομάδα την προηγούμενη εβδομάδα.
Χθες το πρωί οι παίκτες και το επιτελείο της ομάδας έκαναν ακόμη έναν μοριακό έλεγχο και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα το μεσημέρι. Στην καλύτερη των περιπτώσεων η επιστροφή στις προπονήσεις υπολογίζεται την ερχόμενη Πέμπτη, με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξουν νέα κρούσματα. Το προπονητικό τιμ έχει μοιράζει ήδη σε όλους τους παίκτες ατομικά προγράμματα και έστω και έτσι οι παίκτες του ΠΑΣ βρίσκονται σε κάποια υποτυπώδη αγωνιστική εγρήγορση ενόψει και του αγώνα του Σαββάτου με την Λάρισα στο Αλκαζάρ.

Πήρε παράταση το... σίριαλ Γιαννίκη
Το πρωί του Σαββάτου κυκλοφόρησαν αρκετά δημοσίευματα που έκαναν λόγο για λύση της συνεργασίας του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αργύρη Γιαννίκη και αρνητική απάντηση του 41χρονου προπονητή στην πρόταση του Γιώργου Χριστοβασίλη. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sportime ο Γιαννίκης δεν απάντησε καν στην πρόταση της γιαννιώτικης ομάδας, θέτοντας ουσιαστικά, όπως αναφέρει η αθλητική εφημερίδα, τον εαυτό του εκτός ΠΑΣ Γιάννινα.
Η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ήρθε αργά μέσω επίσημης ανακοίνωσης. Η γιαννιώτικη ΠΑΕ ενημέρωσε ότι το Σάββατο έγινε από κοινού μεταξύ διοίκησης και προπονητή η αξιολόγηση της φετινής περιόδου και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για τα δεδομένα και τις ανάγκες της νέας σεζόν. Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζονται αυθαίρετα και αναληθή τα σχετικά δημοσιεύματα, ενώ στο τέλος η ΠΑΕ καταλήγει ότι μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις τις διοίκησης και του προπονητή για το μέλλον της συνεργασίας τους.
Ο Αργύρης Γιαννίκης είχε δεσμευτεί ότι θα δώσει την οριστική του απάντηση μετά την επιστροφή του από τη Γερμανία, όπου είχε βρεθεί τις ημέρες του Πάσχα. Ο εντοπισμός των πέντε θετικών κρουσμάτων στην ομάδα έφερε πίσω τις όποιες εξελίξεις στο θέμα του προπονητή. Σημειώνεται πάντως ότι ο Γιαννίκης παρέδωσε ήδη την έκθεση με την αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ και κάθε παίκτη ξεχωριστά, ενώ θα δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες και στα παιχνίδια που απομένουν με Λάρισα και Απόλλωνα Σμύρνης.

Υποβιβάστηκε η Λάρισα, μπαράζ ο Παναιτωλικός
Μπορεί ο ΠΑΣ Γιάννινα να μην αγωνίστηκε το Σάββατο, ωστόσο οι υπόλοιποι αγώνες των Play Out πραγματοποιήθηκαν κανονικά.
Ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου δεν χαρίστηκε στη Λάρισα του Αλέξη Κούγια και επικράτησε με 3-1 στο Πανθεσσαλικό δίνοντας την χαριστική βολή στους Λαρισαίους οι οποίοι του χρόνου θα αγωνίζονται στην Super League II.
Mπαράζ παραμονής θα παίξει ο Παναιτωλικός που γνώρισε την ήττα με 1-3 από τον Ατρόμητο μέσα στο Αγρίνιο. Τέλος, οριστικά και μαθηματικά σώθηκε ο ΟΦΗ που επικράτησε με 0-2 στη Λαμία.
Πλέον, η τελευταία αγωνιστική αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα και κυρίως αφορά την τελική κατάταξη των ομάδων. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα αντιμετωπίσει το προσεχές Σάββατο (15/05) την ήδη υποβιβασμένη Λάρισα στο Αλκαζάρ, ενώ ο ΟΦΗ θα φιλοξενήσει στο Ηράκλειο τον Παναιτωλικό. Στα άλλα δύο παιχνίδια ο Απόλλωνας θα υποδεχτεί τη Λαμία στη Ριζούπολη και ο Ατρόμητος τον Βόλο στο Περιστέρι. Υπενθυμίζεται ότι τα play out θα ολοκληρωθούν με την εξ'αναβολής αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Απόλλωνα στα Γιάννινα την Τετάρτη 19 Μαΐου.