Αυλαία αύριο στο «Ζωσιμάδες» για τον ΠΑΣ Γιάννινα

on .

AEL PAS GIANNINA 16 5 2021

• Το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν θα δώσει αύριο το απόγευμα (5:15 μ.μ.) ο ΠΑΣ Γιάννινα καθώς θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Σμύρνης στο «Ζωσιμάδες» για την εξ' αναβολής αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής των Play Out της Super League.

Σήμερα το πρωί αναμένονται τα αποτελέσματα από τον χτεσινό μοριακό έλεγχο στα μέλη του ΠΑΣ Γιάννινα.

Κατέθεσε χτες ο Κάστρο για τη ρατσιστική επίθεση εναντίον του από τον Μπέρτο.
Χτες το πρωί ποδοσφαιριστές, τεχνικό επιτελείο και υπάλληλοι της ΠΑΕ υποβλήθηκαν εκ νέου σε μοριακό PCR έλεγχο και τα αποτελέσματα αναμένονται νωρίς σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ για την Super League, θετικό κρούσμα σε ποδοσφαιριστή που παρέμεινε ασυμπτωματικός μπορεί να επιστρέψει στις προπονήσεις μετά το πέρας 10 ημερών, αφού πρώτα υποβληθεί στις ανάλογες εξετάσεις, ενώ για όσους εμφάνισαν έστω και το παραμικρό σύμπτωμα η χρονική διάρκεια είναι 14 ημέρες.

Έδωσε κατάθεση ο Κάστρο
Στην Διεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων βρέθηκε χτες το πρωί ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα Φάμπρι Κάστρο προκειμένου να καταθέσει για την ρατσιστική επίθεση εναντίον του στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου από τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Μανώλη Μπέρτο και στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Λάρισας.
Η Εισαγγελία Λάρισας κινήθηκε αυτεπάγγελτα ως όφειλε και σχημάτισε φάκελο για το περιστάτικο της ρατσιστικής επίθεσης του Μανώλη Μπέρτου στον Φάμπρι Κάστρο. Στο πλαίσιο αυτό χτες ο Κολομβιανός αρχηγός των Γιαννιωτών βρέθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων και κατέθεσε τις ακριβείς εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Μπέρτος εναντίον του και ότι άλλο γνώριζε για το περιστατικό. Τον Κάστρο συνόδευε ο εκπρόσωπος της ΠΑΕ Κώστας Πεδιαδιτάκης και ο δικηγόρος του Χάρης Λαζάνης. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κάστρο ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς που του πήραν κατάθεση και τους μίλησε ελληνικά, προκειμένου να αποδείξει ότι αντιλήφθηκε πλήρως τους χαρακτηρισμούς που εκτόξευσε εναντίον του ο Μπέρτος.
Η διαδικασία θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις κι άλλων μαρτύρων, όπως ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων αλλά και του διαιτητή Μανούχου, ενώ θα κληθεί να καταθέσει και τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα ο Μπέρτος. Στη συνέχεια η Εισαγγελία Λάρισας θα αποφασίσει για το αν θα οριστεί δικάσιμος ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Πέραν πάντως από την Εισαγγελία Λάρισας το περιστατικό ρατσιστικής επίθεσης έχει προσελκύσει και το ενδιαφέρον της αθλητικής δικαιοσύνης και δεν αποκλείεται να παρέμβει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας.

Νέα ανακοίνωση Κούγια και απάντηση ΠΑΣ
Στο μεταξύ, και προκειμένου να στρέψει αλλού την προσοχή από το δυσάρεστο γεγονός του Σαββάτου, της ρατσιστικής επίθεσης του Μπέρτου στον Κάστρο, ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, εξέδωσε νέα μακροσκελή ανακοίνωση προκαλώντας επί της ουσίας τον ΠΑΣ Γιάννινα να ανοίξει… διάλογο για το τι συνέβη με το ιδιοκτησιακό του καθεστώς! Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω κάνει υποδείξεις στους Γιαννιώτες για το ποιοι έπρεπε να παίξουν στα παιχνίδια με ΟΦΗ και Παναιτωλικό προκειμένου να γλυτώσουν την ήττα. Βέβαια, στο νέο… παραλήρημα της Θεσσαλικής ΠΑΕ αποφεύχθηκε τεχνηέντως να αναφερθεί στο σκορ της Λάρισας με τις εν λόγω ομάδες.
Η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα χθες το βράδυ με ανακοίνωσή της απάντησε λακωνικά σχολιάζοντας ότι ασχολείται μόνο με πραγματικά γεγονότα και όχι με ανυπόστατες θεωρίες και σκευωρίες…
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣ:
«Η απάντηση του ΠΑΣ επί του ερωτήματος – ανακοίνωση της ΑΕΛ είναι απλή και είναι η εξής: Ο Π.Α.Σ. ασχολείται με τα πραγματικά γεγονότα και αυτά που θίγουν βάναυσα την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου και όχι με αναπόδεικτες και ανυπόστατες «θεωρίες – σκευωρίες»!!!
Μήπως δεν πρέπει να ασχοληθούμε και με το άκρως προσβλητικό, κακόβουλο και εντελώς ανήθικο σχόλιο που απηύθυνε ο Πρόεδρος της ΑΕΛ και προς τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας Κάργα, όπως έχει αυτό καταγραφεί στην έκθεση του παρατηρητή?!
Αναμένουμε ασφαλώς την παραδειγματική τιμωρία του κ. Κούγια για τα όσα είπε στον ποδοσφαιριστή μας.
Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ συνεχίζει τον δρόμο που χάραξε φέτος με την καλή και αποτελεσματική δουλειά της ομάδας και αφήνουμε τον κ. Κούγια να συνεχίσει τον δικό του δρόμο, όπου τον βγάλει αυτός».