Με το γνώριμο σχήμα θα παραταχθεί ο ΠΑΣ

on .

METAKSAS SYNENTEYKSH

Με στόχο την επιστροφή στις νίκες θα ταξιδέψει αύριο Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα στη Λαμία ενόψει της δευτεριάτικης (06/12, 7:30 μ.μ.) αναμέτρησης με την τοπική ομάδα στο ΔΑΚ Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος».
Μετά την ήττα από την ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο στο «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ θέλει να πάρει το τρίποντο που θα του δώσει τη δυνατότητα να παραμείνει μέσα στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Ο Ηρακλής Μεταξάς παρακολούθησε την Πέμπτη από την τηλεόραση τον αγώνα Κυπέλλου της Λαμίας με αντίπαλο τον Ιωνικό και είδε κάποια πράγματα και στοιχεία από την ομάδα της Φθιώτιδας που θα πρέπει να προσέξει ο ΠΑΣ αν θέλει να φύγει από αυτό το παιχνίδι με θετικό αποτέλεσμα. Να σημειωθεί ότι ο αγωνιστικός χώρος του ΔΑΚ Λαμίας παραμένει σε κακή κατάσταση και ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα διεξαχθεί εκεί ο μεθαυριανός αγώνας ή σε άλλη πόλη.
Ο Ηρακλής Μεταξάς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα καθώς όλοι οι παίκτες του είναι διαθέσιμοι και έτσι θα παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Εξαίρεση φυσικά ο μακροχρόνια απόντας Κόντε, ο οποίος 2,5 μήνες μετά τη ρήξη χιαστών που υπέστη ξεκίνησε φυσιοθεραπείες με τον φυσικοθεραπευτή του ΠΑΣ, Φίλιππο Σκόρδο. Επίσης, παραμένει κλινήρης ο Μίνα που θα μείνει κι αυτός εκτός αποστολής. Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει την ευκαιρία να πάρει κόντρα στη Λαμία και μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα του με 2-0 στο ΔΑΚ Λαμίας στις αρχές Αυγούστου σε φιλικό προετοιμασίας.
Μετά το αρχικό ζέσταμα στο χτεσινό πρόγραμμα οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα χωρίστηκαν συνολικά σε 3 γκρουπ. Τα δύο γκρουπ έπαιξαν μεταξύ τους «6 εναντίον 6» και το άλλο «5 εναντίον 2». Στο τελευταίο κομμάτι της προπόνησης οι παίκτες δούλεψαν πάνω στην επιθετική ανάπτυξη σε παιχνίδι 10 εναντίον 10.
Τα πλάνα του Μεταξά
Το κατά πόσο θα είναι 100% έτοιμοι οι Γκαρντάφσκι και Μιλιντσεάνου είναι το κλειδί για το αν θα υπάρξει ή όχι αλλαγή στην ενδεκάδα του αγώνα με τη Λαμία σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Γενικά, ο Μεταξάς δεν συνηθίζει αλλαγές και το 4-4-2 σαν σχηματισμός δεν έχει αλλάξει εδώ και καιρό.
Μια πιθανή ενδεκάδα είναι η εξής: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Μπρένερ (Γκαρντάφσκι), Σνάιντερ, Περέα, Μιλιντσεάνου (Λώλης).
Μεταξάς: «Να κερδίζουμε  όλα τα προβλήματα»
Στην καθιερωμένη media day ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς αναφέρθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, καθώς και στο επόμενο παιχνίδι με τη Λαμία, ενώ ερωτηθείς για τον ορισμό Παπαπέτρου είπε πως θέλει η ομάδα να φτάσει σε ένα σημείο που να μπορεί να κερδίζει με όλα τα προβλήματα.
«Το στυλ του παιχνιδιού μας είναι το θετικό που κρατάμε από το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάλα, κάναμε αρκετές ευκαιρίες αλλά δυστυχώς εκτός από το πέναλτι δεν βάλαμε άλλο γκολ και χάσαμε το ματς», ήταν τα πρώτα λόγια του 54χρονου τεχνικού.
Για το αν φταίει ότι δεν μπήκαν γκολ οι ευκαιρίες ή ότι η ΑΕΚ έπαιξε περισσότερο επιθετικά: «Μπορεί και τα δύο. Ξεκινήσαμε εμείς με τις καλές φάσεις και μπορούσαμε να βάλουμε δεύτερο γκολ ή τουλάχιστον ένα γκολ μέσα από τη ροή του παιχνιδιού. Κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο μας πίεσε η ΑΕΚ, κουραστήκαμε εμείς και κάναμε κάποιες αλλαγές, αλλά το λάθος που κάναμε στο γκολ που πήγαμε πολύ χαλαρά επάνω στη μπάλα ήταν κάτι που το συζητήσαμε με τους παίκτες και θέλω να το διορθώσουμε γρήγορα και να μην το ξαναδούμε».
Για το ότι μια νίκη του ΠΑΣ στη Λαμία τον ισχυροποιεί στην πρώτη εξάδα: «Κοιτάω το επόμενο παιχνίδι και προσπαθώ να κάνω τα πάντα για να το κερδίσω. Από εκεί και πέρα εξαρτάται τι θα κάνουν και οι άλλοι αντίπαλοι και στο τέλος θα δούμε που θα φτάσουμε. Όμως δεν έχω αυτό το σκεπτικό καθόλου που θα μας πάει η νίκη ή η ήττα».
Για το αν θεωρεί ότι ο ορισμός του Παπαπέτρου στο ματς με τη Λαμία μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες του: «Θέλω να φτάσουμε σε ένα σημείο που με όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο να είμαστε τόσο καλοί ώστε να πω και το γήπεδο να μην είναι καλό και ο διαιτητής να έκανε ένα λάθος, βάλαμε τρία γκολ και κερδίσαμε. Αν φτάσουμε εκεί είμαι ευχαριστημένος».
Για το ότι έχει χρησιμοποιήσει μόνο 22 παίκτες μέχρι σήμερα σε αντίθεση με άλλες ομάδες που έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερους: «Οι άλλες ομάδες έχουν πιο μεγάλο ρόστερ και έχουν και άλλες δυνατότητες από εμάς. Αυτή η σύγκριση είναι λανθασμένη. Δεν συγκρίνονται μήλα με αχλάδια».
Για το αν προβληματίζεται από τον αγωνιστικό χώρο στη Λαμία: «Όλα τα προβλήματα θέλω να είμαστε τόσο καλοί που να τα αντιμετωπίζουμε και να κερδίζουμε άσχετα με το πρόβλημα του γηπέδου. Το ίδιο πρόβλημα θα το έχει και ο αντίπαλος.. Ούτε η Λαμία θα χαρεί να παίξει σε αυτό το γήπεδο που είδαμε χθες ούτε εμείς, αλλά αν παίξουμε τελικά εκεί θα το παλέψουμε κι αυτό».
Σφυρίζει ο «σφαγέας»  της Λάρισας
Το Τάσο Παπαπέτρου, τον διαιτητή που έκανε όργια στη Λάρισα στον αγώνα Κυπέλλου δίνοντας ανύπαρκτο πέναλτι για δήθεν χέρι ενώ η μπάλα είχε βρει στο πρόσωπο και αποβολή στον Γκαρντάφσκι όρισε η ΚΕΔ να διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΣ στη Λαμία. Πρόκειται για έναν προκλητικό ορισμό από τον Κλάτενμπεργκ, δείγμα της προχειρότητας με την οποία λειτουργεί ο επικεφαλής της ΚΕΔ.
Βοηθοί του Παπαπέτρου θα είναι ο Ράιχναρντ Μπούξμπαουμ από την Ανατολική Αττική και ο Ιωάννης Καραγκιζόπουλος από την Ημαθία, ενώ τέταρτος ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα. Στο VAR θα είναι ο Ευάγγελος Μανούχος από την Αργολίδα και AVAR η Χρύσα Κουρομπίλα από τη Δυτική Αττική. Τέλος, παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τικόζογλου από τη Μακεδονία.