Οριστικά απών από τον ΠΑΣ ο Μικαέλ Γκαρντάφσκι

on .

PAS PROPONHSH 9 12 21

• Στις προπονήσεις επέστρεψαν χτες οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το ρεπό της Τετάρτης και ξεκίνησε το πρωί στο ΠΕΑΚΙ η προετοιμασία των Γιαννιωτών ενόψει του αγώνα με τον Βόλο αύριο Σάββατο (11/12, 5:15 μ.μ.) στο «Ζωσιμάδες» για την 13η αγωνιστική της Super League, στην αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.
Η σκέψη του Ηρακλή Μεταξά, του τεχνικού επιτελείου και των ποδοσφαιριστών είναι πλέον στο δύσκολο παιχνίδι με τον Βόλο, όπου ο ΠΑΣ Γιάννινα θα παραταχθεί με στόχο τη νίκη που θα διατηρήσει τη γιαννιώτικη ομάδα στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα λίγες μέρες πριν φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου. Σοβαρότητα, πίστη στη νίκη και εφαρμογή του πλάνου που δουλεύουν στις προπονήσεις είναι για μια ακόμη φορά τα τρία στοιχεία που ζητάει ο Ηρακλής Μεταξάς από τους ποδοσφαιριστές του για το παιχνίδι με τον Βόλο μιας και με τα παραπάνω ο ΠΑΣ έχει πορευτεί στη μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα, η οποία είναι εξαιρετική και έχει προκαλέσει τον θαυμασμό της φίλαθλης κοινής γνώμης.

Οριστικά «εκτός» ο Γκαρντάφσκι
Τα προβλήματα δεν λείπουν ούτε αυτή τη φορά από το γιαννιώτικο στρατόπεδο καθώς ο Μεταξάς δεν θα έχει στη διάθεση του τον Μίκαελ Γκαρντάφσκ. Ο Γερμανοπολωνός υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο στην τελευταία προπόνηση πριν τον αγώνα με τη Λαμία και για αυτό παρότι ήταν στην αποστολή δεν κατάφερε να συμμετέχει στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγώνα. Από την Τρίτη μέχρι και χτες Πέμπτη ο Γκαρνάφσκι δεν κατάφερε να μπει σε ρυθμό προπονήσεων και έτσι δεν θα είναι στη διάθεση του Ηρακλή Μεταξά για την αναμέτρηση με τον Βόλο. Αμφίβολη παραμένει και η συμμετοχή του Μιλιντσεάνου. Ο Μολδαβός επιθετικός ήταν εκτός με τη Λαμία, χτες έκανε ατομικό και αποτελεί ερωτηματικό αν θα προλάβει τον αυριανό αγώνα.
Η χθεσινή προπόνηση μετά το αρχικό ζέσταμα περιελάμβανε ασκήσεις passing game και στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές δούλεψαν πάνω στην τακτική. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα το πρωί με την τελευταία προπόνηση. Στη συνέχεια ο Ηρακλής Μεταξάς θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου στην καθιερωμένη media day και ακολούθως θα ανακοινώσει την αποστολή του ΠΑΣ Γιάννινα ενόψει Βόλου.
Ο Ευαγγέλου ο διαιτητής του αγώνα
Ο Άγγελος Ευαγγέλου από την Αθήνα ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Βόλο. Βοηθοί του θα είναι οι Ανδρέας Φωτόπουλος και Άγγελος Κολλιάκος από την Αθήνα και τέταρτος ο Ανδρέας Γκάμαρης επίσης από την Αθήνα. Στο VAR θα βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Περράκης από την Αθήνα και AVAR θα είναι ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα.

Στην καλύτερη ενδεκάδα ο Σάλιακας
Η εξαιρετική εμφάνιση και το γκολ που πέτυχε εναντίον της Λαμίας που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΣ έφεραν τον Μανώλη Σάλιακα να είναι μέσα στην καλύτερη ενδεκάδα της 12ης αγωνιστικής της Super League συγκεντρώνοντας 149 πόντους. Την ενδεκάδα συμπληρώνουν οι Λένις, Κάνιας του Ιωνικού, Μοχαμαντί, Σιμάνσκι της ΑΕΚ, Σισέ, Λόπεζ από τον Ολυμπιακό, Διαμαντής (ΟΦΗ), Γιαννιώτης, Κουλούρης από τον Ατρόμητο, Μπρούνο Γκάμα (Άρης)

«Σειρήνες» για Πίρσμαν - Σάλιακα
Σε λίγες μέρες μας αποχαιρετάει το 2021 και έρχεται ο νέος χρόνος ο οποίος αναμένεται να είναι «καυτός» για τον ΠΑΣ μιας και υπάρχουν ήδη αρκετά δημοσιεύματα για αποχωρήσεις παικτών ίσως και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Δύο ονόματα που είναι σχεδόν καθημερινά στα ρεπορτάζ των ΜΜΕ της Αθήνας είναι αυτά του Μάρβιν Πίρσμαν και του Μανώλη Σάλιακα. Τα δύο ακραία μπακ του ΠΑΣ κάνουν εξαιρετική χρονιά και έχουν μπει στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ομάδων όπως είναι ο Άρης και ο Παναθηναϊκός. Τα συμβόλαια τους τελειώνουν το καλοκαίρι του 2022 και θα είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν μόνοι τους τη μεταγραφή τους (εκτός αν έρθουν σε συμφωνία με τον ΠΑΣ και ανανεώσουν). Βέβαια το ενδεχόμενο να έρθει πρόταση στη γιαννιώτικη ομάδα μέσα στον Γενάρη για την απόκτηση ενός ή και των δύο ποδοσφαιριστών είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο και αν ο ΠΑΣ καλυφθεί οικονομικά τότε ίσως υπάρξουν αποχωρήσεις.