Ήττα από την Ε.Α. Λάρισας για τον Α.Σ Γιάννενα

on .

AS GIANNENA

• Κατώτερες της σημασίας του αγώνα φάνηκαν οι γυναίκες του ΓΑΣ, με εξαίρεση το δεύτερο σετ, και με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση κυρίως των περιφερειακών επιθετικών επιλογών ηττήθηκαν από την παθιασμένη για νίκη ομάδα της ΕΑ Λάρισας με 3-1 σετ.

Η ομάδα της Λάρισας αποφασισμένη για τη νίκη μπήκε δυνατά στο πρώτο σετ και με σωστή τακτική δυσκόλεψε την υποδοχή της ομάδας του ΓΑΣ. Σταδιακά ο ΓΑΣ βελτίωσε τα στατιστικά στην υποδοχή κυρίως με τη συνδρομή της Νιακοπούλου. Όμως και πάλι οι γυναίκες του ΓΑΣ βρήκαν εμπόδιο στην καλά στημένη άμυνα της Λάρισας αλλά και στην εξαιρετική λίμπερο Τίκα. Έτσι το σετ πήγε στη Λάρισα με 25-19.
Στο δεύτερο σετ η ομάδα του ΓΑΣ παρουσίασε σημάδια βελτίωσης. Σωστή ανάπτυξη, πολλές επιθετικές λύσεις αλλά και σταθερή αμυντική λειτουργία δεν άφησαν περιθώρια στην ομάδα της Λάρισας η οποία κράτησε την απόδοση του πρώτου σετ. Έτσι το σετ πήγε στην ομάδα του ΓΑΣ με 21-25.
Παρά τις σωστές επιθετικές λύσεις του ΓΑΣ, η ΕΑΛ ήταν πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι και περιόρισε αρκετά τα λάθη του δευτέρου σετ. Έτσι κατάφερε να κερδίσει το τρίτο σετ με 25-22.
Στο τέταρτο σετ η ομάδα του ΓΑΣ κατάφερε αρχικά να γκρεμίσει τα όποια όνειρα μπορούσαν να υπάρχουν για ανατροπή σκηνικού. Έτσι το 4-6 έγινε αρχικά 7- 7 και στη συνέχεια 17-7. Οι γυναίκες του ΓΑΣ έχασαν ψυχραιμία, κάνοντας λάθη. Αυτή η πρόσκαιρη αστάθεια έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σετ καθώς όταν πήραν μπρος οι μηχανές κατάφεραν να πλησιάσουν στο 17-20. Λάθος όμως παρέμβαση στην πορεία της μπάλας της πασαδόρου έδωσε πόντο ανάσα στην ομάδα της Λάρισας η οποία πήρε τελικά το σετ με 25-20 και ταυτόχρονα μια σημαντική νίκη.
Τούρτα έκπληξη για την Νιακοπούλου Αλεξάνδρα μετά την αναμέτρηση επί της ΕΑΛ από τις συμπαίκτριες της ομάδας του ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ και όλο το προπονητικό τιμ, καθώς η νεαρή αθλήτρια έκλεισε τα 20 και γιόρτασε στο γήπεδο.
ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ (3-1): 25-19, 21-25, 25-22, 25-20
ΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ (Παπαδημητρίου): Τίκα/λ, Δικαστοπούλου, Βελεσιώτη, Ζαφειρίου, Richlieva, Μαργαριτοπούλου, Τσαμόγλου, Καφφέ, Μαργαριτοπούλου Δ., Παπακώστα, Σιώμου, Μανδραβέλη/λ, Βούλγαρη Ελ.
ΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ(Τσιούπης): Χαρατζόγλου, Μπόζιου, Παππά Αικ., Chabai, Νιακοπούλου/λ, Καλουτσάκη, Παππά Κλ., Τικμανίδου, Ανουλίδου/λ, Κακαγή, Μπουρλή, Τσάμου, Μπάρλα, Σαράφη
Διαιτητές: Χουλιαρόπουλος(Α), Σκορδαρά(Β), Ιατροπούλου(Σ)